Taggtråd ska hålla hyresgäster borta


GRINDSAMHÄLLE. Ett högt stängsel med taggtråd. Det omringar nu utemiljön till ett bostadsrättshus i Kviberg. ”Känns som en ny Berlinmur”, säger en granne som bor i hyresrätterna nästintill.

Bild från USA

En bostadsrättsförening på Befälsgatan i Kviberg upplever att de inte får ha sin egendom i fred. För några år sedan satte de upp ett 2,5 meter högt staket runt gården för att förhindra ovälkomna gäster. Men när det inte stoppade inkräktare förstärkte föreningen stängslet med en kraftig taggtråd.

– De slog sönder en lekstuga och lekplatsen. Därför är det inhägnat numera och eftersom det inte hjälpte så har vi även taggtråd på vissa ställen. Vi måste skydda vårt område, vi bor ju i ett utsatt område, säger Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen, Befälsgatan, Kviberg.

Erik Westerberg menar att de boende i Poseidons hus förstör, stjäl och att det inte går att kommunicera med den allmännyttiga hyresvärden. Därför tycker han att staketet, med låst grind som kräver kodbricka för att öppna, är det enda sättet att hålla ordning och reda.

Läs mer på Göteborg Direkt…

-Pettersson säger att det är beklagligt, men det är knappast bostadsrättsföreningens fel, det är det som kallas mångkultur och älskas av 82:an, jag har skrivit om det förr, det är nästa steg i utvecklingen och har börjat på flera håll ilandet. Gated communities, grindsamhällen, stadsdelar eller bostadsområden som är bevakade och med tillträdeskontroll för att…

I det nya Sverige hyr grannar in väktare som skydd

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


10 responses to “Taggtråd ska hålla hyresgäster borta

 • Brasklappen

  Detta kommer att komma över hela landet i och med att Sverige importerar fler och fler bidragsparasiter och kriminella….De som kan kommer att skydda sina bostäder, de som bor i hyresrätter blir mer utsatta för mångkriminellas brottslighet. Det borde sitta kameror på alla fastigheter, då får man tydliga bildbevis på vilka som stjäl, bränner bilar, klottrar och förstör….När brottsligheten ökar kommer alla som kan att kräva detta, det finns ingen polis värd namnet, ring 112 och det tar lång tid att komma fram, de skickar ingen personal man vill ha att göra med!!! VI MÅSTE SKYDDA OSS SJÄLVA!!!!!!

  Gilla

 • Onkel Björn

  Det kommer säkert att bli allt vanligare i framtiden. De börjar redan växa upp flera gated communities i landet.

  https://www.expressen.se/kvallsposten/gnosjo-kommun-far-ett-gated-community/

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/de-oroas-over-ett-gated-community

  Gilla

 • Björn

  Journalisten som gjorde reportaget i Göteborg direkt vinklade givetvis MOT de som satt upp stängslet. Det är de som är syndabockar och inte de som förstör. Det är fin journalistik det. Fy f_n!

  Gilla

 • Blodsven

  Sverige har ju aldrig varit tryggare????

  Gilla

 • Mike E

  Och GP var ute med hatartikel om det. De som har förstört Sverige ger sig sen på de vanliga människor som försöker att skydda sig.

  Gilla

 • Janne

  Varför inte ett högt strömförande stängsel med taggtråd runt hela Sverige? Men först, släpp ut det utländska packet, feminister, kommunister, socialister och Annie Lööf!

  Gilla

  • Mike E

   Ja, Sveriges grannländer hade iallafall blivit glada för ett stängsel runt Sverige eftersom halva mellanöstern nu befinner sig i Sverige.

   Gilla

   • Pertsa

    Mike E Jag måste säga att vi i Finland är nöjda, ni svenskar är dom bästa grannar. Ni tar emot all skit som vill gästa ert land. Och som brukligt, det räcker att gästerna tar sig till ”vännerna”, dom behöver inte bekymra sig om varken mat ellet husrum. Vi alla har ju gäster ibland, en kompis kommer och man kokar kaffe, eller någon som bor längre bort stannar över en helg. Den kloka gästen fattar när han eller hon eller hen borde resa tillbaka till sitt hem. Dom nyä gäster verkar inte vara kloka, dom vill stanna hos er i evigheter. Nu kommer frågan: Vem är klok i ert fall, gästen eller värden? Jag har varit gäst i Sverige i tio år, av den tiden hade jag heltidsjobb i tio år. Jag har inte tagit ett öre i socialbigrag, inte gjort ett brott, en perfekt gäst. Jag tyckte också bo i Sverige, ni var mycket klokare på den tiden.

    Gilla

 • Jack

  Man har ju sett detta runt om i världen där det är mycket kriminalitet. Jag har länge undrat när det skulle komma till Sverige och nu är det här.

  Gilla

 • Tore

  Innanför stängslet kan dom göra Handhjärtan och tycka om mångfalden ostört säkert.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: