Åklagarna kräver en grop åt sig själva…

RÄTTSVÄSENDE. Kammarcheferna i Åklagarområde Stockholm skrev på SvD Debatt i somras att det inte är tillräckligt att satsa mer på polisen.

Polisen är nämligen inte ensam garant för lag och ordning och för att få valuta för de pengar som investeras i polisen behöver även åklagarväsendet stärkas. Det ekonomiska läget inom Åklagarmyndigheten är kärvt och har bland annat inneburit att rekryteringen i stort sett har upphört, vilket oroar debattörerna.

Om myndigheten inte tillförs mer pengar kommer följderna enligt debattörerna bli att ärenden inom kort inte kan hanteras på ett acceptabelt sätt vilket på sikt kommer få stora följder för samhället.

-Pettersson menar att det håller inte att bara gapa efter mer pengar hela tiden. Man måste titta i andra änden också.

När det gäller polisen så är jag övertygad om att de har nog med resurser för svenska kriminella men poliskåren är inte dimensionerad för Mellanösterns kriminella, då kan man antingen anställa fler poliser eller minska antalet kriminella utlänningar. Politikerna och väljarna bestämmer vilket.

Samma sak med åklagarna, de kunde prioritera och undvika skitsaker som de tar upp av eget intresse. Några exempel:

Pettersson är anklagad för upphovsrättsbrott och dömd i tingsrätten efter att åklagaren stämd mig men borde ha slängd anmälan i papperskorgen när hon hörde att Målsägaren, fotografen, inte kontaktat mig och försökt göra upp i godo. Polisen från Nationella Operativa avdelningen som gjorde en förundersökning på 65 sidor och reste från Stockholm verkar heller inte helt opartisk med ”SD, nej tack” märken på sociala medier.

Ett annat fall som borde ha hamnat i papperskorgen är åtal och dom mot Dan Park.

Ett tredje är åklagaren som på Facebook privat skriver ”SD är lika med rasister” och sedan åtalar Sverigedemokrater för skitsaker. Läs HÄR och HÄR.

Ett fjärde är företagaren Åke Holmström som åtalades för att ha kört 60 km på en 50 sträcka men frikändes i tingsrätten. Nu har åklagaren beslutat att överklaga frikännandet till Svea Hovrätt. Lyckas åklagaren få Holmström fällt får staten in 1500 kronor, vad det kostar i pengar och tid vet jag ej.

Det är bara fyra fall men jag misstänker att det finns tusentals liknande samtidigt som det inte finns resurser, personal och tid för att åtala grova brottslingar. Syltryggarna måste döma grova först, utvisa och ge rejäla straff så blir det mindre att göra på sikt.

Så länge rättsväsendet inte lär sig prioritera och arbeta opartiskt så borde de inte få en krona till och det blir inte bättre av att vi har politiker som inte prioriterar och tål att folk kallar en spade för en spade…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

7 thoughts on “Åklagarna kräver en grop åt sig själva…

 1. Rättsärenden hanteras inte på acceptabelt sätt nu heller.
  Varför ska vi kasta mer pengar på dem trots att de inte skötter sitt jobb på ett opartiskt sätt
  Räcker det inte med våra politiker?

 2. Och i vårt land ägnar sig fakemedia (msmmedia) åt rättsstatens s.k. förfall i Polen och Ungern medan utvecklingen i Sverige inte nämns där korrumperade poliser, åklagare, domare och nämndemän tillsammans med vänsterpolitiker tillåts styra landet mot ett demokratiskt sammanbrott.

  • I Polen rensas ohyran från gatan i en rasande fart.
   Telefonbedragare som ringer pensionärer för bankbedrägerier hämtas omgående.

 3. Precis, och i och med att utlänningarna är så överrepresenterade i brott så krävs minst en fördubbling av antalet poliser pch de ska vara av Svensk etnicitet. Jag tror att det är en björntjänst att öka antalet utlänningar inom den Svenska polisen!?

 4. Må dessa redskap till en totalitär regim få sina straff för vad de åsamkat oskyldiga människor som trodde att vi hade åsiktsfrihet.

 5. Nej, det går inte att komma bort ifrån. Det pratas om 10 000 nya poliser men inte ett ord om alla åklagare, häktesplatser, fängelseplatser, rättegångslokaler mm mm som behövs för att ta hand om det klientel som dessa poliser kan tänkas gripa.

  Å dessutom måste svenskt rättsväsende börja gå i takt. Det är inte rimligt att polisen på gatan griper en brottsling som sedan släpps av åklageren efter en timme eller två

Kommentera