Åklagare mot SD

Lena-Marie Bergström, kammaråklagare i Karlskrona, har vid två tillfällen åtalat Sverigedemokratiska kommunpolitiker i hemstaden för hets mot folkgrupp.

Nu avslöjar SVT av alla, att Bergström under falsk identitet delat inlägg om SD i den SD-fientliga Facebook-gruppen ”SD är lika med rasister”.

På Åklagarmyndighetens hemsida kan man läsa följande:

”Åklagaren är skyldig att vara objektiv. Det innebär att åklagaren måste förhålla sig helt neutral vid bedömningen av vad som har inträffat och om det kan bevisas i domstol”

Det kallas objektivitetsplikt och den gäller även efter ett eventuellt åtal. Lena-Marie Bergström har brutit mot den kodexen och bör självklart entledigas från sina uppdrag. Bergströms motivering är så genomskinlig att vem som helst med något mellan öronen kan se igenom den.

”Jag tar inte partipolitisk ställning, är inte politiskt intresserad och tycker att samtliga partier är dåliga”

Att hon undanhöll sig från att rösta i årets val är det nog få som tror och uppträder man under synonym i en Facebook-grupp som tar tydlig ställning mot ett parti, tar man partipolitisk ställning.

De två SD-politiker som Lena-Marie Bergström åtalat har en sak gemensamt. Bägge polisanmäldes av den socialdemokratiske riksdagsledamoten Magnus Manhammar, som här tagit intryck av den f.d. riksdagskvinnan och kommunisten Rossana Dinamarca.

Manhammar är från Karlskrona, precis som Bergström. Han satt i kommunfullmäktige 2002-2006 och var åren 2011-2013 ansvarig för Expos kontor i Malmö. Huruvida han kände till Lena-Marie Bergströms fingerade Facebook-konto vet jag inte och det förmodar jag är medias uppgift att ta reda på.

SVT

23 thoughts on “Åklagare mot SD

 1. Kvinnliga sk åklagare verkar uslast.
  Finns ju en norröver som aldrig föreslår utvisning trots att det finns synnerliga orsaker.
  Dagens kommunistbrudar jobbar efter en egen agenda, inte lagens.

  • Där ser man, det vi kan konstatera är att det svenska rättssystemet är infiltrerat av personer som drivs av aktivister och andra subjektiva element där en neutral ståndpunkt ej går att räkna med. Detta påminner också oss om hur msm media har blivit även om dessa ligger några år före. Det vi kan räkna med är att vi som är dissidenter kommer att möta ett ökat förtryck men vi kommer ändå att segra till slut.

 2. Vad ska man säga, det hela är som en komisk stumfilm från 30-talet. Vi sitter på rad och vet precis vad de gör, men de ansvariga säger inte ett dugg, precis helt verklighets frånvarande och hoppas att folket inte förstår.
  Kan man bli annat än förbannad på dessa fega och lata ämbetsmän/kvinnor som inte tar något som helst ansvar.

  • Kyss mig i …..politiker förstår inte det, bara det gagnar de egna i leden så går det för en politiker. Haha trodde först det stod Allah men det vågar man ju inte skriva nu förtiden, då kränker man ju ett helt folkslag.

 3. Från ansvarig minister lär det vara tyst. Samma från partiledare. Men vad säger Advokatsamfundets taleskvinna Anne Ramberg om denna rättsskandal?

 4. Om inte Lena-Maria Bergström får lämna nycklar och övrigt material som tillhör oss skattebetalare och gå hem med omedelbar verkan så är det århundrats rättsskandal.
  Magnus Manhammar är förmodligen dum i huvudet och fiskar röster i det mycket grumliga islamisthavet.

 5. Ja vad ska man säga Suck eller något som inte lämpar sig i tryck med svordomar. Det får bli Suck.

 6. När jurister medvetet ljuger på en fråga. Då är Sverige riktigt illa ute.

  Värst av allt, är väl att det tydligen inte är ett enstaka fall detta. Det som sker inom svenska myndigheters juridiska ramar.

  Det behövs tydligen en riktig genomgång och uppstramning av de juridiska företrädarnas lämplighet. Rättssäkerheten är inte den bästa för tillfället, om man säger så.

 7. ”Jag tar inte partipolitisk ställning, är inte politiskt intresserad och tycker att samtliga partier är dåliga”

  Okej! Det innebär kanske, att inget parti är tillräckligt extremt för hennes smak. Är inte tillräckligt stalinistiskt och svenskskymfande. För nog finns det många partier för din invandrargullande inställning allti’, Lena-Marie Bergström.

 8. Tänk om Sverige hade varit en riktig rättstat med riktiga domstolar och poliser som uträttat sitt arbete efter lagboken och inte den rådande politiska inriktningen. Det kunde varit så som Sverige en gång var, nåt man kunde lita på.
  Men efter Palme, Reinfeldt, och Löfven är landet oundvikligt körd. För gott.

 9. Man kräks varje dag när man läser om allt ! Den enda glädjen i allt elende är att en dag kommer dom själva att drabbas !!!!

  • Liknar ?
   Dagens extremt vänstervridna Sverige kan inte vara mer som det forna vidriga DDR !
   Hade det istället varit en kommunpolitiker från 7 klövern som varit anklagad så hade denna partiska under jävhot illröda kvinnliga åklagare genast blivit bortplockad men nu är det en person från SD och då kommer garanterat det totalhavererade svenska rättsväsendet hitta på förmildrande omständigheter så att denna åklagare får fortsätta och åtala.

 10. Korruptionen i Sverige är häpnadsväckande stor och då framförallt i den statliga och kommunala byråkratin. Denna korruption skiljer sig från den sedvanliga ekonomiska korruptionen i bananrepubliker från den svenska som är mer inriktad på ryggkliande och gamla vänskapsband samt också ofta där myndigheter och andra i byråkratin ägnar sig åt göra politik av sina offentliga uppdrag. Mitt förakt för dessa ämbetsmän och myndigheter är monumentalt stort och växer för varje dag.

Kommentera