SVT och mamma vet inte bäst

MILJÖ. Mark och miljödomstolen i Vänersborg gav igår Preemraff i Lysekil tillstånd att bygga ut sin verksamhet. Det handlar om den största utbyggnaden i raffinaderiets historia. Raffinaderiet ska rena smutsig tjockolja till betydligt renare bensin och diesel. 

Om det är bra eller inte för det globala klimatet har jag ingen aning om men jag misstänker att görs det inte i Lysekil så görs det i någon annan del av världen så länge efterfrågan finns.

-Pettersson vet dock att Malena Ernman lärt sin dotter felaktiga fakta. SVT har helt enkelt tagit in en ”expert” i form av Greta Thunberg, 15, dotter till sångerskan Malena Ernman som sprider felaktiga fakta. Sverige har relativt låga koldioxidutsläpp per capita jämfört med andra länder. En avgörande orsak till detta är att elproduktionen i Sverige domineras helt av koldioxidfri vattenkraft och kärnkraft. Därför är det obegripligt att de vänsterblivna miljömupparna vill stänga kärnkraften.

Men Greta Thunberg har delvis rätt. Vi släpper ut betydligt mer koldioxid per capita i Sverige än i exempelvis Somalia och då har jag svårt att förstå varför en massa vänsterblivna miljömuppar vill flytta ”lågutsläppare” till Sverige.

Nu kommer en hög experter att säga att Greta har rätt, att våra utsläpp är betydligt högre än nedan för att många av de varor vi använder tillverkas utomlands och transporteras hit. På det kan jag svar att då behöver utsläppen i Lysekil inte räknas alls som svenska eftersom den renade oljan till stor del säljs utomlands och att andra stora koldioxidutsläppande industrier som SSAB också går att räkna bort eftersom stålet går på export. En del av stålet används dock av svensk bilindustri men de exporterar största delen av produktionen. Osv.  Så Gretas mamma har fel, men vi får absolut inte skylla på Greta.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “SVT och mamma vet inte bäst

 1. Lilla jag förstår att renar man skitig tjockolja avsedd för fartyg istället för att spridas av fartyg i atmosfären, så blir det bättre.
  Men Malena Ernmans dotter har blivit lärd något annat.

  • Välindoktrinerad i skolväsendet, utan förmåga att kolla källor. Lilla Greta dessuton dubbel-indoktrinerad – kanske till zombie-stadiet!

 2. Maud Olofsson berättade stolt i TV hur Sveriges utsläpp minskat sedan hon blev miljöminister. Att det berodde på att varorna mer och mer produceras i Kina sa hon inget om. Detta påminner lite om det.

 3. Vi har väl fortfarande skolplikt i detta dårhus Sverige. Så vad gör ungen ute på gator o torg, hon kanske måste flytta till fosterhem eftersom inte föräldrarna klarar av att se till sin dotter.

 4. Klimathotsångest är lätt att drabbas av.
  Ångest över hur en masshysteri och en ny religion så snabbt kan få fotfäste i ett land.
  När mindre nogräknade ”forskare”, politiker och media gör gemensam sak, så är det nog ganska enkelt att tuta i gemene man både det ena och det andra.
  Politikerna har hittat en aldrig sinande ”skattekista” och ”forskarna” har fått fina guldbyxor.
  Medias roll i bedrägeriet är oförsvarligt och man kan ju hoppas domen på domedagen – då bluffen avslöjas-blir hård.
  Men att som mor använda sitt minderåriga barn borde vara ett fall för sociala myndigheter att ta tag i.

  http://www.klimatupplysningen.se/2018/09/25/den-grona-ideologin-och-klimatangest-kontra-data-fran-verkligheten/

 5. Sverige har gått från att vara en förebild i världen till att vara ett av världens sämsta länder som resten av världens länder varnar för.

 6. Snacka om ”fake news”, man försöker som vanligt göra sken av att Svenskarna släpper ut bland de mesta i västvärlden när det egentligen är tvärt om! Och så utnyttjar man barn i kampanjen, ohyggligt!

 7. Faktiskt en nyhet från SVT! Tydligen är det ett barn!

  Jag trodde det var en buktalardocka!

 8. Sverige har bara under de senaste åren helt klart successivt blivit ett sämre land att bo och leva i. SVT:s vänstervridna propaganda är bara en del av problemet.

 9. Mexiko borde ha högre och Sverige lägre utsläpp per capita eftersom många uppehåller sig illegalt i Sverige likaså miljoner mexikaner illegalt i USA.

  Just sayin’.

 10. Greta är som många Svenskar indoktrinerad i detta fallet av sin egen mor.
  Stackars unge, Gretas generation kommer garanterat att få de sämre än föräldragenerationen, så går det när man är globalist och älskar andras barn mera än sina egna.

 11. Som vanligt i SVT ”glömmer” man tala om vad den medverkande har för kopplingar. Vet inte hur många exempel vi sett på sådant här i ”opartiska* public service.

 12. Otroligt att SVT gör BARN offentliga är detta godkänt av BARNKONVEKTIONEN ??
  Om detta var mitt barn skulle jag ställa SVT till svar i alla kända rättsliga myndigheter som ett övergrepp mot mitt barn !
  OK nu är det inte mitt barn utan det är …..

Kommentera