Sveriges låga tillväxt beror på det stora flyktingmottagandet


Sverige har en låg tillväxt i BNP per capita. Det konstaterar Konjunkturinstitutet (KI), som också konstaterar att det i mångt och mycket beror på den enormt stora asylinvandringen.

”Vi har en låg BNP per capita-tillväxt, men man kan nyansera bilden. Den låga tillväxten förklaras mycket av demografin. En viktig förklaring är att vi tagit emot många flyktingar”, säger KI:s prognoschef.

Sverige har tillsammans med Storbritannien den lägsta tillväxten i BNP per capita i hela EU. Ökad andel äldre och asylmottagningen pekas ut som de två stora orsakerna. En ökad andel äldre har alla europeiska länder, men få om ens något annat land har Sveriges stora tillförsel av asyl- och anhöriginvandrare, så där ligger m.a.o. det stora problemet.

Omni ekonomi

 


9 responses to “Sveriges låga tillväxt beror på det stora flyktingmottagandet

 • Suzie

  Hur många äldre utlandsfödda har Äfs egentligen? I samhället där jag bor kryllar det av gamlingar från mena som aldrig har jobbat i Sverige och heller aldrig bidragit med en krona till vårt land.Sjukklöverligans politiker klagar ju på att Sverige har för många pensionärer då är det ju helt galet att importera tusentals gamlingar från mena som aldrig kommer bidra till samhället utan de är ju en tung ekonomisk belastning,de får allt gratis plus runt 12 000 skattefritt att leva på i månaden vilket hundratusentals svenska pensionärer inte är i närheten av och inget får gratis heller,de får förtur till äldreboenden/ lägenheter trots att de aldrig stått i kö.Jag anser att invandrarna som vill ta hit sina gamla föräldrar från hemlandet skall själva försörja föräldrarna och hålla dem med husrum.Har pratat med några invandrare från Syrien som är välbärgade och ändå får alla bidrag som finns att få i Sverige, de har nyligen tagit hit sina rika föräldrar från Dubai,jag frågade varför de tar hit sina föräldrar när de har de så bra i Dubai,svaret blev att föräldrarna tycker det är för varmt sommartid i Dubai så de vill bo i Sverige halva året och så får de så generösa Äfs bidrag,Detta är helt galet och en spark i magen på alla fattiga svenska pensionärer som tvingas leta efter mat och pantburkar i soptunnor och utstå hot och misshandel från tiggare från Bulgarien/Rumänien som också vill ha tomburkarna,efter 40-50års hårt arbete så blir de så grymt förnedrade av politikerh-vetet.Sverige är ett skammens land.

  Gilla

 • Tony

  Skillnaden mellan Pensionärer och dom som vi importerar är att Pensionärerna har betalat för det lilla dom får, men det har fan inte dom importerade,som trots detta går före överallt,hos samhällsplanerarna,
  må fan ta dessa!

  Gilla

 • Stenbock

  Ja där fick vi pensionärer åter slev av dynga,kastad på oss…. Naturligtvis borde alla som inträder i den åldern när sparpengarna (pensionen) skall börja betalas ut,ha förstånd att dö !! Det vi knegat samman,bör ju enligt dem fördelas bland allt importerat drägg,inkl. deras familjer.

  Gilla

  • Onkel Björn

   Ja, vi får ju inte glömma att pensionen faktiskt är innestående lön. Något som arbetsmarknadens olika parter en gång förhandlat fram.
   Pensionen är faktiskt inte något man sparar till, utan uppskjuten lön.

   Och det är det som är så fel, Här har våra pensionärer avstått från lön under en massa arbetsår, för att få en pension i framtiden. Och så tar man in en massa människor som inte har bidragit ett dugg till detta samhälle och ger dem en massa bidrag och en standard liknande (och kanske även bättre än) som våra pensionärer har. Låt dem ta lån istället, liknande studielånen, med en låg ränta. Och sen ger man dem en viss tid på sig innan återbetalning ska ske, Görs inte det får kronofogden komma och ta smycken, bilar mm.

   Undrar om Dan Eliasson sitter på MSB och kräks åt sådant här?

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Kan inte vara sant !
  Har hört att en snart 40-årig totalt okontrollerad massinvandring bara är och har varit lönsamt för Sverige.
  Stämmer inte det ?

  Gilla

 • Torleif

  Ändå säger man att det bra att invandrare kommer hit, då invandrare importerar och exporterar varor mellan sina hemländer och Sverige. Detta borde öka BNP tycker man…?

  Gilla

 • Kattsand

  Det hindrar inte att regeringen bestämmer sig för att ta emot ännu fler.
  Man kankse rentav ser ökad invandring som ett sätt att kompensera för det bortfallet i tillväxten vi haft….
  Våra regeringar har hittils haft något som närmast kan jämföras med ett spelberoende eller köpberoende när det gäller att få hit fler.

  Gilla

 • Gringo

  Det visste vi ju, det var ingen nyhet för oss, kanske för regeringen som trodde det skulle komma några tusen raketforskare, hjärnkirurger och andra högutbildade. Men har man ingen insikt som våra politiker har så tacka fan att detta är en negativ nyhet som de helst av allt inte vill läsa.

  Gilla

 • centurion

  Vi har inte alls tagit emot många FLYKTINGAR. Däremot en helsikes massa BIDRAGS-SKOJARE. Eller ”Bidrags-turister”. som Göran Persson så finurligt uttryckte det. C:a 2,6 % flyktingar, var i alla fall den senaste beräknade andelen. Mycket viktigt att komma ihåg !!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: