”Vad fan får jag för pengarna?”

SKATTER. ”Vad fan får jag för pengarna?” undrade Leif Östling, ordförande i Svenskt Näringsliv. Har du undrat samma sak? Då kan du kolla upp det här! Siffrorna är baserade på en lön på 32 800 kronor i månaden, som var genomsnittslönen i Sverige i fjol. Summorna är beräknade på ett snitt från landets kommuner.

Så börjar tidningen Metros artikel om skatter i dag. Granskningen är en fullständig katastrof, speciellt för en tidning som driver Viralgranskaren. En avdelning som påstår granska felaktigheter på nätet.

Metro påstår att man på en månadslön på 32.800 kronor betalar 6.790 kronor i kommunalskatt. Det kan i och för sig stämma men Metro nämner inte med ett ord alla andra skatter.

 • Arbetsgivaravgift 31,42 % = 10.306 kronor
 • Kommunalskatt = 6.790 kronor
 • Mervärdeskatt och punktskatter = schablon 20 % på nettolönen 26.010 kr gör 5.200:-

Mervärdeskatten (Moms) och punktskatter varierar naturligtvis beroende på vad och hur mycket du handlar men 20 procent är lågt räknat.

Punktskatter är Alkoholskatt, Avfallsskatt, Bekämpningsmedelsskatt, Energiskatt, Fordonsskatt, Gödselmedelsskatt, Koldioxidskatt, Kärnkraftsskatt, Lotteriskatt, Naturgrusskatt
Reklamskatt, Skatt på trafikförsäkringspremie m.m., Skatt på vinstsparande m.m., Spelskatt,
Svavelskatt, Särskild premieskatt för grupplivförsäkring, Tobaksskatt plus de skatter jag glömt.

Ett intressant faktum är att på punktskatterna betalar du moms, alltså skatt på skatten. Det innebär att du på en flaska brännvin köpt på bolaget betalar 91 procent i skatt. Läs HÄR.

Så Pettersson menar att när Metro förklarar vad dina 6.790 kronor i skatt går till så borde Metro förklara var dina 22.300 kronor tar vägen. Och det är lågt räknat. 

Så när Metro säger att du betalar 20,7 procent i skatt betalar du i verkligheten tre gånger så mycket. Nu tror jag inte ens journalisterna på Metro tror att skatten är så låg som de skriver, de vinklar och ”glömmer” helt enkelt.

Så ”Vad fan får jag för pengarna?”

Du minns väl Kommunisten från New York, mannen som gillar höga skatter och inte hade något emot att som fullt frisk 40-åring leva på skattebetalarnas bekostnad och gå omkring och softa i New York…

Och tror ni inte på ovanstående så får ni detta för pengarna enligt Politikfakta…

27 thoughts on “”Vad fan får jag för pengarna?”

 1. Pettersson menar att påståendet att ”en månadslön på 32.800 kronor betalar 6.790 kronor i kommunalskatt” är rimligt. Det blir 21,2% i kommunalskatt. Berätta var kommunalskatten är så låg, då flyttar jag dit omedelbart 😉

  I Danderyd är kommunalskatten 29,43%, vilken lär vara lägst i landet – den skulle i ovanstående exempel bli 9 400:-/månad.

  • Att använda det gamla landsnamnet Sverige känns som en grov hädelse, jag använder istället ”sverje” som numera passar som handen i handsken för de yngre generationerna.

 2. Samma fråga ställer jag mig, vad fan får vi för pengarna,
  betalade just fastighetsskatten, en kostnad totalt utan
  mening, vad får man för dessa tusenlappar? Absolut
  ingenting, vi får högre och högre skatter och ett snabbt
  försämrat samhälle på alla fronter, ljugande politiker,
  ljugande media och Journalister, ett samhälle som går
  bakåt istället för att utvecklas.

 3. Liksom under ockupationen så gäller det att gilla amerikaner. Deras skatt på 20% mot vår på 45% betyder en hel del för ens livskvalitet. Men nu är det ju väldigt svårt för svenskar att få tillåtelse att emigrera till Amerikat. De skyddar så klart sig själva mot världens mest självdestruktiva kommunistfolk.

 4. Skatteverkets anställda i Stockholm har ofta hijab. Exempel mer än hälften av kvinnorna på STUREGATAN i Sundbyberg. Skatteverket påminner om islams utpressning av icke muslimer: jeziya

 5. Det kommer så många nyheter som jag skulle vilja beteckna som pseudohändelser nu som upptar hela nyhetsutbudet.
  Förra veckan Timell och Virtanen genom metoo.
  Man får intrycket att allt är bara för att blanda bort korten om vad som verkligen är problem.

  • Jag roar mig med att tänka ……….vad hade han varit och gjort om han inte hade hamnat i Sverige, utan familjen stannat kvar i Polen ?

 6. http://www.swedenlycksele.10001mb.com/96.jpg

  Den största bidragsförsörjda kommunen i Sverige är Malmö. Varför skickar inte SVT UG skyndsamt sina reportrar till Malmö och gör ett program om det här?

  Från Thoralf Alfsson (SD) – Infobladet:

  Fråga 16. Hur många miljoner kronor omsätter den svarta handeln årligen i Malmö?

  1) 1 250 milj.kr X) 3 600 milj.kr 2) 5 500 milj. kr

  Rätt svar är 2. Ca 5 500 miljoner kronor

  Under Thoralf Alfssons tid i Riksdagen (Mandatperiod 2010–2014) och ledamot i Skatteutskottet gjordes ett besök i Malmö och man träffade där kommunledningen.

  Ett av kommunalråden berättade då att man gjort en utredning om den svarta marknaden i Malmö. Den omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket även medförde att Malmö stad förlorade skatteintäkter på ca 2,2 miljarder kronor.

  Klicka på länken nedan och bland alternativen läs fråga 16 och sedan vidare längre ned på sidan finns det rätta svaret på fråga 16:

  http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/10/26/11488220-svar-pa-fragor-i-infobladet/

  Varför upplyser inte SVT om det gigantiska skattebortfallet på c:a 2,2 miljarder kr (sannolikt ännu större idag 2017) som beror på den utbredda svarthandeln som pågår i den sosse-styrda kommunen Malmö?

  Det finns säkert tusentals svartabörs-oligarker i Malmö att intervjua och konfrontera med fakta … och sedan hålla media-drevet uppe hur länge som helst.

  Övriga Sveriges skattebetalare måste årligen slanta upp c:a 5 miljarder kr för att täcka Malmös gigantiska underskott varje år så att kommunen slipper gå i konkurs.

 7. Man kan kanske exemplifiera detta med DfK (aka mordkorea, som näst intill förintades av ”de goda” på 50talet), där man inga skatter betalar och garanteras utbildning, arbete, sjukvård, bostad, fritid … Trots ihärdiga och välmenande försök att demokratisera dem?

 8. Två kvinnor använder förnuftet och skriver debattinlägg efter ”skattedebatten”…………..

  Janouch: ”Jag önskar ett skatteuppror på riktigt”.

  ”Enligt Svenska Dagbladet, som publicerar en TT-artikel, ”sågas” Östlings uttalande på Twitter. När blev den högborgerliga dagstidningen vänsteraktivist? Östling sågas inte alls.

  Tvärtom förstår många exakt vad näringslivstoppen menar, inklusive mig själv. Att Östling dessutom inte gör något olagligt sätter det hela i ännu märkligare dager.

  Men visst. Jag räknar kallt med att vi nästa söndag får ett specialinsatt Uppdrag Granskning där tex Margot Wallströms hyra granskas lika minutiöst. För du har väl inte missat att vår stenrika utrikesminister bor för 32 kronor i månaden och undviker att skatta i Sverige så mycket det går?”

  https://nyheteridag.se/janouch-jag-onskar-ett-skatteuppror-pa-riktigt/

  Hanne Kjöller skriver i Expressen.

  ”Dubbelmoral och skenhelighet när Östling kölhalas.”

  ”Om Östlings lagliga skatteplanering var det värsta SVT kunde vaska fram så står det rätt bra till med den svenska skattemoralen.”

  Hanne skriver vidare…………….

  ”Ännu hellre skulle jag se ett ”Uppdrag Granskning” där journalisterna granskar den skattevurmande kulturvänsterns systematiska skatteplanering.

  Men i stället är det bloggaren Rebecca Weidmo Uvell som blottlagt avgrunden mellan ord och handling.

  Hon har visat hur vänsterprofilen Timbuktu bollar runt med sina miljonintäkter i flera bolag och hur han tar ut lön precis under brytpunkten för statlig skatt, vilket innebär maximala förmåner till minimal skattesats.

  Slantar därutöver plockas ut i form av utdelning där man i stället för att betala 50 procent i skatt kommer undan med 20.

  Skådespelaren Lena Endre som argumenterat för det fina med att dela med sig har, enligt en annan granskning av Weidmo Uvell, valt ett likartat upplägg med lågbeskattad utdelning i stället för högbeskattad lön. Och det har säkert huvuddelen av alla andra – som kan – också.”

  https://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/dubbelmoral-och-skenhelighet-nar-ostling-kolhalas/

 9. Men, dagens s.k. journalister klarar inte av så svåra uppgifter som att gräva fram hela sanningen.

  Det är en jäkla tur att det finns alternativ media som inte hymlar och mörkar, och som gräver och ställer de besvärliga frågorna.

  Inte undra på att Statsmakten vill begränsa alternativ media…

  Tyvärr tror fortfarande många Svensson på vad som sprids, och det är vår uppgift att upplysa de mindre vetande!
  Att de är förda bakom ljuset, att det mörkas och ljugs, att inte hela sanningen visas.

 10. Driver man viralgranskaren så kan man diktera sina egna regler, bara det låter bra. Men det man kan inte komma ifrån är att vi har världens högsta skatter, och de hade kanske varit ok om vi hade haft världens bästa skola, omsorg, polis, sjukvård osv men det går utför i rasande fart och ingen politiker gör något åt detta.

  • Det beror nog på att politiker har sådana fantasilöner för det arbete som dom inte klarar av att genomföra
   I dagens läge så finns det inte en enda politiker i Sverige som klarar av sitt uppdrag. Hade det varit ett arbete som dom skulle utföra så hade dom fått sparken allihop.De politiker som finns i Sverige i dag har bara ett för sina ögon Se till att du själv får så mycket pengar som möjligt och skit i alla andras bekymmer.

   • Det där är mitt i prick – och så har det varit i många år över hela världen oavsett system. Även inom näringslivet.. Ärlighet, flit och kompetens kommer Du ingenstans på. Rätta kontakter, rymligt samvete, egoism och brist på empati för Dig mycket längre.

 11. Som det är i Sverige nu är det på väg åt helvete helt..
  Alla skattepengar går åt till invandring och alla dessa
  Problem som kommer i spåren av invandringen.
  Havererad sjukvård, polisen går på knäna.
  Vadå välfärd ? Stackars pensionärer, sjuka och skolbarn.
  Där är det bara besparingar.
  Men på ensamkommande skäggubbar från Afganistan
  Satsar man miljarder.
  Skäms ni som håller i skattepengarna och lurar oss ursvenskar.

  • Vad sk ensamkommande barn kostar vet ingen och det är svårt att räkna ut, men då det gjorts försök har man kommit fram till 7% av Sveriges statsbudget. Talar då om 2015-2016.

  • Den där satmaran Lööf stod i tv och sa ” Vi måste se till att bygga fler bostäder åt invandrare”. Man vill ju spy!!!!!!

 12. En pension som bara blir sämre och sämre……………..

  SÅ MYCKET AV DIN SLUTLÖN FÅR DU I PENSION.

  Pension vid 65 år:

  Födelseår: 1952 1960 1970 1980 1990
  Allmän pension: 50 % 48 % 46 % 44 % 41 %
  Tjänstepension: 11 % 12 % 14 % 16 % 13 %

  Pension vid 68 år:

  Födelseår: 1952 1960 1970 1980 1990
  Allmän pension: 61 % 58 % 56 % 53 % 50 %
  Tjänstepension: 13 % 14 % 16 % 18 % 16 %

  Källa: Swedbank

Kommentera