Polisens nya kampanj ”sluta skjut”


POLISEN. Nu startar Malmöpolisen kampanjen ”sluta skjut” för att få stopp på våldet. Målet med satsningen är att det ska bli svårare att vara delaktig i skjutningar och lättare att få stöd för den som vill bort från ett våldsamt liv, skriver polisen i ett pressmeddelande.

– Med anledning av situationen i Malmö är tajmingen perfekt att vi nu är igång med operativa åtgärder. Det är viktigt för oss att förhålla sig till beprövad forskning och resultaten i bland annat USA har varit mycket goda, säger Stefan Sintéus, polisområdeschef i Malmö, i pressmeddelandet.

Satsningen är ett samarbete mellan polisen, Malmö stad, Kriminalvården och civilsamhället.

Projektet har hämtat inspiration från en amerikansk strategi, Group Violence Intervention, som förbättrat situationen i våldsutsatta städer i USA. Bland annat har mord bland unga minskat med 63 procent i Boston och i Stockton har det lett till 42 procent färre skjutningar.

Metoden går ut på att bryta den gruppdynamik som fostrar ett våldsamt beteende och i stället ersätta den med en gruppdynamik som förstår de negativa konsekvenserna som följer en våldsakt samt fördelarna med att upphöra med våldet.

– Pettersson säger lycka till, hittills har elva personer mördats i Malmö i år, men om metoden funderar borde den framförallt provas i Mellanöstern och Nordafrika där både offer och gärningsmän oftast hör hemma i stället för att släppa in individer från dysfunktionella kulturer i landet.

Dessutom det där med beprövad forskning och erfarenhet är sådant som BRÅ och Jerzy Sarnecki surrat om i 40 år och det har inte direkt förbättrat klimatet på gatorna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


26 responses to “Polisens nya kampanj ”sluta skjut”

 • Ingmar Silfvast

  Senaste dårskapen lyder Om ni har en handgranat så ring oss alltså polisen så hämtar vi den Polisens växel är säkert stockad den närmaste tiden Nu har polisen då löst skutningarna med sluta skjut och nu får man in alla handgranater Hurra nu är sverige ett tryggt land de har egenligen aldrig varit tryggare

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Jag önskar lycka till med satsningen. Skall bli spännande att se vad detta kommer att kosta och vad resultater blir. Skall man se tillbaka i tiden kan man konstatera att det nog kommer att bli dyrt med liten eller ingen effekt alls. Den som lever får se.

  Gilla

 • motvallsblogg

  Är inte ”sluta skjut” fel svenska?
  Mitt språksinne säger att det ska heta ”sluta skjuta”.
  ”Skjut” är interjektion, alltså uppmaning.

  Gilla

 • centurion

  ”Men söta lilla du-Sluta Skjut-typ,liksom”. Funkar säkert med lösplugg på pride-tåget. Eller i andra skämtsamma sammanhang. Men verkligheten därute talar ett helt annat språk. Ska Kling o Klang komma hem helskinnade till sina familjer så gäller det att skjuta först och skjuta sen och om igen.

  Gilla

 • Brasklappen

  Det finns ROVDJUR och det finns TAMDJUR….I djurvärlden handlar det om att finna mat bland annat för sin överlevnads skull….Tamdjuren gör allt för att överleva och håller sig undan rovdjuren som är tvungna att skaffa föda! Vi kan kalla våra politiker hänsynslösa som släpper in araber och negrer från kulturer helt främmande än vår, det mesta löser de enligt ideologin islam med våld och död….! De blir inte svenskar för att de sätter ner fötterna på svensk mark eller för att de åker tunnelbana….Ett vettigt, normalbegåvat folk ser till att GRÄNSEN STÄNGS för rovdjur från våldskulturer!!! Vi behöver ett ÅTERVANDRINGSVERK och en gränskontroll och tull värd namnet!

  Gilla

  • Brasklappen

   I en DEMOKRATI värd namnet skulle man kunna skriva ovanstående utan risk för åtal om ”hets mot folkgrupp” MEN Sverige är ingen verklig demokrati, därav kör jag med hemligt IP-nummer omöjligt att spåra….nästan i alla fall! Snart kommer skitgubben Löven att bli statminister (fortsätter) med stöd från globallistpartierna L + C och vi kommer säkert att se stränga lagar mot alla som informerar om Sveriges förfall….

   Gilla

 • The proud swede

  Bättre att polisen startar en intern kampanj: Börja skjut!

  Gilla

 • Mia

  Polis, kriminalvård, socialarbetare och engagerade medborgare ska alltså göra en gemensam kraftansträngning för att försöka göra något åt skjutandet i Malmö. Vad man kallar projektet är väl av mindre betydelse.
  Ledde det till goda resultat i USA borde det också kunna bli detsamma här.

  Men när jag ser reaktionerna här så verkar det bero på detta:

  https://www.synonymer.se/sv-syn/pessimist

  Gillad av 1 person

  • Kenth Andersson

   Det går inte att jämföra USA och Sverige !
   USA har en riktig av folket och makthavare respeterad poliskår med fulla befogenheter att sätta dit kriminella parasiter medan dagens s.k trygga och heligt mångkulturella Sverige har en korvgrillande kaffekokande bullbakande och armbandsbärande politiskt korrekt och styrd dialogpolis utan befogheter.
   Folkhemmet hade en gång tiden också en respektabel och duktig poliskår som bestämde på gator och torg men det var på gamla goda tiden när Sverige var ett fungerande icke mångkulturellt land.
   I USA har inte brottslingar några rättigheter som i Sverige där kriminella har ett högre människovärde än hederliga medborgare, dessutom har USA riktiga fängelser värda namnet inga odisciplinerade lyxhotell som i Sverge.

   Gilla

  • OPet

   Mia ! Det är ju väldigt märkligt att metoderna från amerikansk polis skulle vara något bra helt plötsligt med tanke på att du har sågat deras metoder tidigare och alltid skrutit med svenska polisers insatser ??? Det kommer inte funka här !För detta är helt andra typer av människor !!! Som man lever i sina hemländer tar man med sig hit ! Så du/ni kommer ha mycket att förklara !!!

   Gilla

   • Mia

    Ja, jag tycker fortfarande att svensk polis är bra och har inte haft så mycket till övers för den amerikanska. Men just det här projektet tror jag på.
    Man kan inte döma ut något innan det ens har påbörjats och alltid försöka se det omöjliga i allting.

    Ge det en chans istället så får man så så småningom veta hur det har fungerat.

    Gillad av 1 person

   • Onkel Björn

    Håller med Mia om att svensk polis är bra. Den stora majoriteten av alla dessa är hederliga och skötsamma människor fria från korruption (dock kommer det ju tyvärr alltid att finnas felrekryterade människor).

    Men, vi kan inte hålla på och experimentera hur mycket som helst.

    Har man skitigt hemma så måste man ju städa bort skiten.
    Då går det inte att hålla på med att gå på en massa möten.
    Nä, ut och sopa.

    Gilla

  • OPet

   Mia ! Hur låter det utalandet ??? Har du/ni inte dömt ut SD ??? Har dom fått en chans ??? Dömde du/ni inte ut Trump i förväg ??? Lägsta arbetslösheten på väldigt länge ??? Typisk hjärntvättad sosse uttalande !!! Vad är det som är så svårt att förstå ??? Problemet är folket som kommer . I för stort antal enligt dig men som du ändå fortsätter rösta för !!! Problemen kommer bara eskalera så man kan ju undra hur tankarna går ??? Vill du/ni ha ett totalförstört land att lämna över till nästa generation ??? Det har satsats åtskilliga miljarder på många fruktlösa projekt genom åren av skattepengar !!! Det vore lämpligt att ni som är för detta lägger extra skatt istället !!!

   Gilla

 • Orvar d.ä

  Ja förr hette det ”rör inte min kompis ”, nu har vi tagit invandringen ett steg till, och får försöka få in devisen ”skjut inte min kompis” i stället.

  Gilla

 • Erik Bergman

  Tänk så enkelt! Att ingen tänkt på det förut? Om man vill ha stopp på skjutandet är det ju bara att säga till de kriminella att de ska sluta skjuta. Annars blir det varken korvgrillning eller kaffe med kanelbullar i fortsättningen.

  Gillad av 1 person

 • AmaTona

  Trodde det var en komedi!
  Det blir säkert utskratat av de berörda..

  Gilla

 • Billy Boy

  Några lägesbeskrivningar av sosseriets insatser tidigare mot vålds-kriminaliteten i Malmö m fl s k ”utsatta orter” i Sverige.

  Publicerat av SVT den i februari 2017.

  Publicerat av Politikfakta i okt. 2017

  Gilla

 • Kurt

  Påminner lite om Tafsa inte armband

  Gilla

 • Kurt

  Skillnaden är väl att i USA ha det med folk att göra och inte muslimer.

  Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Igen ett nytt Malmö projekt för hur mångte gången Alla har dom en sak gemensamt dom heter alltid något Lugna gatan osv osv och dom kostar tiotalsmiljoner och effekten av projektena är obetydliga om ens detta Ge polisen större befogenheter Slopa idiotiska straff åldersrabatter mm mm Ta i kraft max 6 månaders undersökningshäkte under den tiden kommer de nog fram ett och annat Utvisning på livstid redan från villkorligt fängelse Utdömm alltid maximistraff för tidigare dömda och naturligtvis utvisning på livstid

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Armband, korvgrillning, kaffe bullar, kramgoa dialoger och nu, sluta skjut !
  Dagens svenska politiskt korrekta och totalt bakbundna poliskår imponerar verkligen, fattar inte att någon vill bli svensk polis idag och totalt förnedras i uniform.
  Vilken patetisk ynkedom !!!!!!!

  Gilla

 • Punto

  Polisen borde veta att korrekta kommandon är: Eld upphör! Patron ur! Jag visiterar!

  Gilla

  • Kurt

   Men då måste de prata Arabiska: وقف إطلاق النار! خرطوشة خارج! أنا أزور!
   Pashto :د اوربند! کارتراج بهر! زه لیدنه کوم
   Urdo:جنگ بندی! کارٹج باہر! میں جا رہا ہوں!
   mm.

   Gilla

 • Gringo

  Gör sig perfekt som armband.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: