Ett av alla skäl


Det finns många skäl till att 1,1 miljoner svenskar röstade på SD i valet. Det finns säkert många skäl till att många invandrare röstar på SD, inklusive många med utomeuropeisk bakgrund. Här är ett av dem.

Sex av tio svenska kommuner låter nyanlända gå före i bostadskön. Tala om det för era barn, barnbarn och vänner som köar år efter år för att få något eget. Tala om det för era föräldrar som vill byta, men inte ges möjligheten. Tala om det för alla de studenter som tvingas avstå studier p.g.a. bostadssituationen.

2017 gav 109 av Sveriges kommuner förtursrätt till bostäder för människor som nyligen anlänt till Sverige, inte till alla de som förgäves köar år efter år. Där Annie Lööf, har de ett av många skäl till varför medborgare i Sverige röstar på SD.

Hem & Hyra (där du kan se om just din kommun gör det)


17 responses to “Ett av alla skäl

 • Richard tipsar...

  Jag undrar om det där stämmer… Kollade på min hemkommun Ängelholm som har ett ”Nej”. Jag söker själv ny lägenhet här i stan. Men läste i kommunens budget förra året;
  ”Vi kan stolt meddela att vi ordnat bostad till alla 137 nyanlända”. O det var på fina adresser, t.o.m. en bostadsrätt hade köpts in.

  Var nyfiken på det o begärde ut alla offentliga handlingar rörande de nyanländas bostäder…

  F.ö. är det inte lätt att få lägenhet här i stan…

  Gilla

 • Sea Gull

  Andrahandsuppgifter: Pensionärsfamij i 65-årsåldern, som stått i bostadskön i nio(9) år hos Top Bostäder i Gällivare, fick besked att kö- tiden för bostad är elva (11) år.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ulf Kristersson ger tydlgen upp försöken att bilda regering !
  Grattis Löven och den trygga 82:an nu finns ju chansen att det blir en fortsatt flummig och katastrofal röd/grön vänstersörja med stöd av C och L som styr Sverige fram till 2022.
  Sverige är tveklöst förlorat !!!!!!!!
  Ska väl även gratulera alla mångkulturälskare till en fortsatt och ökad massinvandring.

  Gilla

 • Grune

  Ett är ju säkert SD kommer nog inte att blanda sig i vad dom sysslar med i sandlådan. Dom är ju i riksdagshuset för att syssla med politik till skillnad från 7-klövern som är där för att leka med dockor och bilar i sandlådan

  Gilla

  • Kenth Andersson

   SD behöver inte oroa eller bry sig, partiet kommer inte att ha eller få något politiskt inflytande definitivt inte nu om Ulf Kristersson enligt uppgift har gett upp försöken att bilda regering, nu tar Löven över rodret med hjälp av i första hand V, MP, C och L !!!!!
   Grattis Sverige.

   Gilla

   • Grune

    Efter försöken att bilda en ny regering så undrar jag.
    Varför har fram till efter valet haft en högerfalang och en vänsterfalang? Har dom på något sätt haft olika uppfattningar om hur politiken i Sverige skall skötas? Nu efter valet verkar dom ju vara hur bra kompisar som helst och helt överens om vilken politik som skall gälla även om dom var överens om att kasta ut Löven så är dom nu villiga att regera tillsammans med honom. Detta verkar på mig som om det inte existerar något som kan kallas politik i Sverige, utan det handlar uteslutande om MAKT. Vi har alltså inga politiker kvar i Sverige utan vi har bara en hoper MAKTGALNA individer som härjar i riksdagshuset.

    Gilla

 • Orvar d.ä

  En orsak att SD bara fick 18% är det enkla faktum att bara 18% av mänskligheten kan tänka självständigt, och kan av egen vilja agera därefter.

  Övriga 82% gör bara vad som dom är tillsagda att göra, eller gör som alla andra.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   En klen tröst att bara ca 18% av svenskarna tänker klart när man ser vad som händer i den patetiska politiska sandlådan !

   Gilla

 • The InfideL

  Vill man inte ha ett Europa med kristna värden ska man rösta på sjuklövern och Fi.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Av alla onda ting så är en M/KD regering det bästa alternativet och regeringsbildning som SD förmodligen skulle stödja och vara den enda möjligheten för SD att få någon typ av politiskt inflytande !

  Gilla

  • Grune

   Vi skulle ju kunna ha en regering besående av bara SD så fick vi en regering där människorna gick ända upp till gässan och inte slutade vid axlarna.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Har full förståelse naturligtvis ska SD inte stödja en M-ledd regering som klart och tydligt sagt att SD inte ska ha något politiskt inflytande men det betyder i sin tur att SD i och med detta förmodligen driver Alliansen i famnen på Löven och indirekt även på de övriga två i den röd/gröna sörjan MP och V (kommunisterna) !
  Ingen helt lätt sits SD befinner sig i efter valet.

  Gilla

  • Grune

   Och allt beror på att 7-klövern har ställt till det helvete som vi har nu och försöker tala om för sina väljare att det är SD som suttit i regeringen sedan 2010, för så måste det ju vara eftersom allt är deras fel.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Det är alltid SD:s fel och detta argument köper 82% av Sveriges väljarkår och naturligtvis 7 klöverns knähund PK-media !

    Gilla

 • Gruvmor

  Den ordningen lär bli evig. Såg just att en kille som nyss fått uppehållstillstånd, säger sig vara 20, kommit 2015 som ”ensamkommande” afghan och då förstås 17 år, vad annars.
  Men blivit färdig redan 2011 i ett pakistanskt gymnasium. Lätt att räkna hur det egentligen ligger till.
  Har kvar en massa släktingar därborta, snart är de väl här allihopa tack vare att han nu fått uppehållstillstånd.
  Så traumatiserad som han är, så är det ju tur att så många übersnälla blomsterhattstanter tar hand om honom. En av dessa kallar han till o med ‘mamma’.
  Gud vad trött man är, på denna cirkus.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  C och L nobbar inte helt oväntat U.Kristersson !
  Nu vädrar S och Lövet morgonluft med en splittrad Allians ökar nu chansen att få över lilla mångkulturella Annie och den kramgoa socialliberalen Björklund på sin sida för att stoppa SD.
  En S-regering med stöd av V, MP, C och L är nog tyvärr inte långt borta.
  På tal om sista spiken i kistan !!!!!

  Gillad av 1 person

  • Ruth Magnusson

   Smygsossarna C och L har omöjliggjort en borgerlig regering för de närmaste 25 åren. Snacka om korkade.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: