SVT skyller indirekt morden på fem journalister på Donald Trump


MEDIA. I torsdags mördade den 38-årige Jarrod Ramos fem personer på tidningen Capital Gazettes redaktion i Annapolis, Maryland, USA. 

Ramos hyste agg mot tidningen sedan den sju år tidigare hade skrivit om ett domstolsärende, där han hade blivit fälld för att ha förföljt en kvinna – en klasskamrat från högstadiet. Han hade då stämt två journalister men förlorat i domstol. Just de två journalisterna jobbade inte längre på The Capital när han nu kom för att hämnas.

Länk

-Pettersson noterar att SVT i sitt program morgonstudion den 29 juni 07:10 skyller på Donald Trumps ”hatfulla retorik mot journalister” detta trots att det uppenbart inte har ett dugg med president Trump att göra.

SVT:s reporter nämner dock i slutet att attacken inte hade något med presidenten att göra men först efter att ha ägnat en stor del av inslaget till att skylla på Donald Trump…SVT Play


24 responses to “SVT skyller indirekt morden på fem journalister på Donald Trump

 • SVT ska varken ägna sig åt politik eller nyheter

  Och jag beskyller SVT för hur illa det ser ut i det svenska samhället idag.

  Gilla

 • Punto

  Enligt påannonsen så var det flera hundra tusen som demonstrerade. Senare framgick att det varit demonstrationer i hundra städer. Det ger ett tusen på varje plats. Inte mycket i folkrika USA. På filmen från Washington såg man enstaka grupper som gick i parken. Reportern skyllde på demonstrationen var över.

  Gilla

 • Jörgen

  Snälla kan ingen göra samma sak på aftonslaskens redaktion.
  Det vore en tjänst för samhället.

  Gilla

 • Stenbock

  https://imgl.krone.at/scaled/1601525/vd81eac/630×356
  Om denna gamla Mercedes kryllar nu rykten i Tyskland. Bilen som en gång var Adolfs paradvagn,stals av några USA-officerare efter kriget,och fraktades över Atlanten.
  För en tid sedan var den till salu men säljarna/hälarna fick inte ut det pris de tänkt sig. Nu ryktas om att Merkel och hennes rikskansli är intresserade av åket.Visste skulle den passa väl för dagens gamla tjockfula ledarinna, att få åka runt i !!

  Gillad av 1 person

 • Gringo

  SVT tycker väl det är enklast att göra så, de stämmer ju överens med deras ideologi.

  Gilla

 • ossie

  Att journalister är hatade och hotade är ju helt självförvållat. De måste nog ha säkerhetskontroller som en flygplats. Skulle nåt liknande hända här så skulle förstås SD få skulden.

  Gilla

 • Lena

  Vad journalisterna i Sverige gör är att bygga upp ett VI och dem, inte det som de tror utan ett verkligt !

  Gilla

 • Mike E

  Det är fördjävligt att massiva, tvångsfinansierade SVT/SR får lov att fortsätta.

  Gilla

  • Tony

   Ja det måste vara av högsta prioritet att städa upp i Lusboet, SVT dom bryter mot precis alla regler som ett public service företag ska jobba efter, dom till och med påstår att dom är politiskt neutrala??

   Gilla

 • Danne

  Det kan mycket väl vara det omvända.
  Få s.k. ”yrkesgrupper” har så dåligt omdöme som msm journalister.
  Utan respekt för läsare, eller f.d, läsare, häver dem ur sig pejorativ som i princip var omöjligt att skriva i tabloiderna för trettio år sedan.

  I avsaknad av sakliga argument hänger man ut oliktänkande bara för att de inte tror på tidningarnas sagor och falsarier. Samma retorik borde i så fall använts mot Sarkozy när Charlie Hebdo attackerades av muslimska terrorister. Detta som ett resultat av politikernas släpphänta kontroll av invandrarnas identitet, eller vad dem sysslar med i sina moskéer.

  Men tyvärr är man vid dylika inlägg från vänsterpressen, eftersom de inte kan vara ansvariga för sina egna handlingar. Kan inte påstå att det blir nån sorgestund i kväll i alla fall.

  Gilla

 • Urban Hjärne

  Trumps ”hatfulla retorik mot journalister” är fullt befogat men omfattar bara fakejournalister från den Wall Street-styrda fakemedian, (CNN, Washington Post, New York Times, Aftonbladet etc.).
  Vanliga seriösa journalister behandlas med respekt och värdighet, som här t.ex; https://www.youtube.com/watch?v=KCVSx_4V0wo

  Gilla

 • Wally Walrus

  Men just nu hoppas det högt av glädje i SVT-studien över alla demonstrationer mot den elake Trump.

  Gilla

 • Argus

  Ytterligare en som tycker att det är snyggt och tror att han ser intelligentare ut för att han har glasögon från en tid då det var svårt att forma glas och bågar.

  Gilla

 • Stenbock


  Bilden på dagens tyska Diktator Merkel ,lägger jag in,för att visa er likheten med en annan tyrann,som avled för c:a 73 år sedan ! Samma gester och samma högburna huvud,trots att hon i morgon befinner sig i sitt livs svåraste situation.
  Om jag tolkat dagens uttalande från München och CSU riktigt,kommer dessa imorgon stå kvar vid sitt beslut,att stänga sin gräns mot Österrike.
  Återstår då att se om hennes behov av makt,är starkare än Seehofers ?

  Gilla

  • Tony

   Mutter Merkel måste sakna en kläddesigner ?Hon uppträder ofta i rent gräsliga kläder, man måste väl inte ständigt se ut som en gräsmatta , även om man tillhör ett så kallat Miljöparti? Eller?

   Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja vem skulle svensk extremt vänstervriden PK-media annars skylla på !
  Hade samma attentat skett under ledning av medias gullegris H.Clinton så det förmodligen varit Putin eller något högerpopulistiskt parti som legat bakom.

  Gilla

  • Argus

   Troligen Reagan, Thatcher, Pinochet eller Franco. Churchill som var lika mycket anti-kommunist, om inte mer, törs de inte ge sig på för då förlorar de all heder.

   Gilla

 • Septimius Severus

  Journalism And Journalists Quotes | Best Famous Quotations About …

  https://www.ranker.com/…journalism…journalists-quotes/refere…
  Översätt den här sidan

  Gilla

  • Septimius Severus

   Tre av Mark Twains citat om journalister:

   Advertisements contain the only truths to be relied on in a newspaper.

   In the real world, nothing happens at the right place at the right time. It is the job of journalists and historians to correct that.

   The newspaper that obstructs the law on a trivial pretext, for money’s sake, is a dangerous enemy to the public weal. That awful power, the public opinion of a nation, is created in America by a horde of ignorant, self-complacent simpletons who failed at ditching and shoemaking and fetched up in journalism on their way to the poorhouse.

   Gilla

  • pettersonaxeagentlemansgentleman

   Throwing myself on the link, with a lethal passion for education and uplifting comments – all in order to forestall our fiendish foes!
   Andreas 😉

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: