Stäng

S-minister: Det lönar sig inte att arbeta när bidragen försvinner

Arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S) öppnar för regeländringar kring nyanländas etableringsstöd, säger hon till DN. I en ny rapport framkommer det att det finns situationer som visar att nyanlända ibland ställs inför en situation där det inte lönar sig att arbeta. Anledningen är att bidrag som etableringsstödet då försvinner.

– Jag vill ändra på reglerna så att det ska löna sig att arbeta, även för nyanlända flyktingar med barn, säger Johansson till tidningen.

Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson ser inte att enbart ändringar vad gäller etableringsstöd, kan få fler nyanlända i arbete. Hon anser att skatterna för låga inkomster bör sänkas och att det ska införas ett bidragstak som gör att man inte kan ta emot bidrag från olika håll som tillsammans blir högre än arbetsinkomster.

-Pettersson undrar om S och M har vaknat, vi är många som sagt att bidragen för nyanlända ibland blir högre än arbetsinkomsten men då blivit kallade rasister.

Bidrag för nyanlända och lata, friska svenskar ska inte vara högre än att de går att överleva på. Vill man leva fodras andra inkomster…

Sedan kan man naturligtvis bli irriterad på S eftersom det är valår. ”– Jag vill ändra på reglerna så att det ska löna sig att arbeta, även för nyanlända flyktingar med barn. Redan tidigare i år har jag satt igång ett analysarbete kring dessa inom departementet”, säger arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson (S).

Vad menar damen…redan!!! Varför inte för 30-40 år sedan eller 1975 då det bestämdes att Sverige skulle bli mångkulturellt och vi skrotade arbetslinjen…

Rapport: Lönar sig arbete 2.0?

23 reaktioner på “S-minister: Det lönar sig inte att arbeta när bidragen försvinner

 1. Allt som regeringen nu gör på invandringsområdet, och som i många fall låter som om de kom från (SD), har ju inte med att göra att (S) börjar inse så smått att regeringstiden är över om fem månader.

  Allt detta som nu synes hända, men som i (S):s tappning sällan infrias, (MP) kanske tycker nåt annat…. 😉

  Det om nåt är väl rasism, eller..??

 2. Kd vill att invandrare ska slippa betala skatt!?!?
  Men hur går det med våra pensioner då? Löfven har ju lovat att de arbetar för sveriges pensioner.hur går det då om de ska jobba svart?invandrare som ida
  G har arbete,ska de helt plötsligt slippa betala skatt? Ska de då även få gå till tandläkaren för 50kr?

 3. Nej förstås. Dessutom, om ingen eller inget efterfrågar arbetet är det kört. Kan det vara det, som är problemet?

 4. Nu ska det läggas på 140 milj för att förbättra nysvenskars språk kunskaper blir så trött på hur mkt det öses över denna grupp men det finns fler som vill integreras och bryta sitt påtvingade utanförskap men den gruppen skiter många i tyvärr och den gruppen lär nog hata samhället mest då ingen lyssnar oavsett parti

  1. Och dessutom genom historien vet vi att det verkar vara svårt med det svenska språket för MENA-packet…. Man har kunnat gå kurs på kurs på kurs osv. Utan några som helst krav egentligen på närvaro eller lärande. Och bidragen fortsätter komma ändå, ingen anställer nån analfabet utan svenskakunskaper. Men vad spelar för roll..?? Bara man röstar på socialbidragsdemokraterna, eller möjligen på Miljöpartiet Islamisterna.

   Olika regler för svenskar och ”svenskar”, nån..??

 5. …”hudingarna” har rest igenom minst 6 säkra länder där de kunde få ro och lugn men 🙂 naturligtvis duger inte Grekland-Italien för dem där bidragen är minimala. Tex Portugal som är mycker säkert land så söker sig knappt någon ensamkommande / afghan till då landet inte ger bidrag 🙂

  De är ekonomiska migranter helt enkelt och alla vill till de länder som har fetaste checkhäftena :).
  Inte sällan bygger man hus hemmavid för de feta bidragen man får i Tyskland-Sverige……

  De kom inte för att jobba/studera utan för ett lättjefullt liv med shopping/café besök 🙂

 6. Ylva Johansson, ja jag säger då det. Det lönar sig inte att arbeta eftersom etableringsbidragen försvinner. Nu är de etablerade de har skaffat sig jobb, då är det slut på sötebrödsdagarna och de får känna på den verklighet vi andra lever i. Gillas den inte, dags att åka hem kanske. Hej då! Allt frid och fröjd och ingen skada skedd.
  Vad är det politiker inte förstår?

  1. Vet inte men tror….Ladorna är tomma och därför sjunker också vårt nödmynt dagligen ! Det betyder att det blir dyrt att åka på semester.

 7. Säga upp New York-protokollet, införa strikt merit- och behovsbaserad invandring och repatriera mera är det som gäller.

 8. Han den där Nackapollygamisten med tre fruar. Skulle han jobba ihop vad familjen får i bidrag får han nog bli VD på Vattenfall eller Nordea.
  Dom har ju fattat detta och undviker konsekvent alla arbeten med alla undanflykter som finns.
  Det ända rätta är att slopa alla bidrag. Dom som klarar att jobba kan stanna, resten kan vi skicka tillbaka till Danmark där dom kom ifrån.

 9. Att Sverige skulle bli mångkulturellt (alltså att alla nationer, kulturer, familjer och individualitet skulle förintas med våld) stod klart redan 1875. När socialismen tog form. Globalismen, de som sjunger Internationalen över hela världen samtidigt 1:a maj. Det här är inget nytt. Folk refererar några år eller decennier tillbaka bara för att det är så långt minne de har. Tittar man närmare på historien så har internationalismen alltid varit grunden och kärnan i vad socialism är för någonting. Globalism är det enda som betyder någonting för en sosse. Allt annat får bli som det blir på villkoret och självändamålet att alla nationer förintas av statens våld.

  1. Björn L:
   Du har alla rätt…
   I år är det 50 år sedan den s.k. 68-rörelsen föddes i Tyskland.
   I deras STATS-TV sändes nu dygnet runt lovsånger,kring de kommunister som vandaliserade många av storstäderna.
   Deras speciella frontfigur var en vid namn Dutschke som tack o. lov blev skjuten under ett av upploppen.Denne man hedras nu av dagens socialister,likt Lenin och Stalin av dagens röd/gröna medievärld.
   I Sverige skedde liknande ”demos” av miniformat med bl.a. de idag kända kommunisterna Jan Guillou,Sven Wolter m.fl liknande idioter…

 10. Verkar vara en svår ekvation för våra politiker. Hur svårt är det att bara ta bort bidragen, då måste de skaffa jobb och betala skatt. För jag är riktigt trött på att ”mina” skattepengar ska gå till alla dessa som bara lever på bidrag. Får man bidrag ska man göra något för det. Man kan inte ge människor fisk, de är bättre att de får fiskspön så de får klara sig själva, det är inte statens uppgift att föda ”alla bidragstagare”

 11. Vilken nyhet?????
  Detta har påpekats i årtionden men viftats bort, speciellt av socialdemokrater, som rasistiska eller främlingsfientliga.
  Man slutar aldrig att förvånas av dessa kompletta idioter till politiker vilka tror att alla svenskar är totalt korkade.
  Detta är enbart ”valfläsk” och efter valet i september, 2018 så återgår socialdemokraterna till den gamla ordningen med särskilda gynnsamma regler för invandrare med bidrag i överflöd, hoppla 87:an!!!!!

  1. Först nu behövs det verkligen för denna rödgröna sörja,att återuppliva detta p.g.a. valet i September.
   Troligen dessa röda svins sista möjlighet,att dupera landets mindre begåvade.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: