Varuhus bombat av Ryssland

UKRAINA. Över 200 personer kan ha befunnit sig inne i en byggvaruaffär i staden Charkiv som totalförstörts i en rysk attack, skriver Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj på X.

Enligt regionen Charkivs guvernör Oleg Synegubov har elva personer bekräftats döda, men dödssiffran väntas stiga. Synegubov skriver på Telegram att två ryska glidbomber träffade byggnaden vid lunchtid på lördagen.

Videoklipp och bilder som publicerats i sociala medier visar en tjock rökpelare som stiger över byggnaden, som förefaller vara övertänd.

-Pettersson säger att Ryssland bombar skolor, sjukhus, bostäder och andra civila mål så varuhus är inte oväntat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Varuhus bombat av Ryssland

  1. Undrar om de kan vara de nya glidbomber ryssen satsar på enligt SvD
    https://esvd.svd.se/shared/article/ryss-lands-anvand-ning-av-foro-dande-bomb-okar/xhoxE2Wi

    ”De är billiga, svåra att skjuta ner och orsakar omfattande förödelse. På sistone har Ryssland trappat upp användandet av så kallade glidbomber. Ett hårt slag mot den ukrainska moralen, enligt en säkerhetsanalytiker.”

    ”Glidbomberna tillverkas genom att sätta vingar och GPS-styrning på så kallade dumma bomber från Sovjettiden. Den stora fördelen är att de är avsevärt billigare än exempelvis kryssningsrobotar.”

    3
    1
  2. > favorit i repris;

    Vladimir Putin var orolig för att kriget i Ukraina gick så dåligt. Därför gick han till en spågumma.
    – Kan du se vad som väntar mig?
    – Ja, jag ser att ut åker limousin och att folk är glada och lyckliga.
    – Vinkar jag till dem?
    – Nej, kistan är stängd.

    14
    1
  3. …av filmen ”Putins tomma löften” att döma var hans tal för 6 år sedan bara lögn:
    ”Det är min plikt och livsuppgift att göra allt jag kan för Ryssland, att nu och i framtiden, fredligt och med framgång bevara och utveckla vår stora nation och tillförsäkra välfärd för varje rysk familj. Att förbättra livskvaliteten, välståndet, säkerheten och hälsan, det är vad som är viktigast idag. Vi behöver utöka frihetsutrymmet för entrepenörer och vetenskapsmän, för folk med kreativt engagemang, och för aktiva, hängivna medborgare, för alla som söker utveckling. Jag tror fullt och fast att det endast är ett fritt samhälle som omfamnar allt som är nytt och framgångsrikt, och samtidigt avvisar orättvisor, dogmer, föråldrad auktoritet och byråkratisk stagnation, kan klara av att ta ett sådant steg”.
    Putins tomma löften (6 min.):
    https://youtu.be/CCCkw2H1VbM?si=TqkWDDXsdbVz3qn1

    11
    1
  4. Vår tids grövsta krigsförbrytare. Finns inte någon fegare skitstövel. Bomba Kreml.

    18
    4
  5. Den fascistiska ondskan
    Vad tycker Uppsala Stadsteater om att ha anställda som hyllar terrorn

    21
    2
  6. Putin, den fega råttan, bombar konsekvent civila mål. Hoppas han blir rejält plågad innan lyset släcks, den dag då efterräkningarna skall göras upp.

    56
    7

Kommentera