Stäng

Ljungbys muslimer vill inte ha böneutrop och de som utnyttjar systemet ska få kännbara straff

ISLAM. Växjös muslimer har ansökt om att få ha böneutrop från moskén i Araby, en förort till Växjö. Stiftets biskop Fredrik Modéus välkomnade ansökan. Men Abdelhak Lahouarichri, som är vice ordförande för Muslimska föreningen i Ljungby i Småland, är inte alls glad. Det skriver den kristna tidningen Världen idag. 

Vice ordförande i muslimska Abdelhak Lahouarichri säger:

 • ”vi är gäster i det här landet och vill inte ha några kulturkrockar”. Han är rädd att ansökan om böneutrop kommer att slå tillbaka mot muslimerna. Han säger också, att detta visserligen är hans personliga åsikt, men att andra muslimer i Ljungby som han har pratat med håller med. Föreningen i Ljungby kommer inte att ansöka om böneutrop.
 • ”Jag är medborgare i Sverige, jag måste rätta mig efter svenska lagar”, säger Lahouarichri. Han konstaterar att kristendomen dominerar i Sverige och att det inte passar in i det svenska samhället med böneutrop. Han tycker heller inte, att det går att jämföra kyrkklockor och böneutrop.
 • ”Böneutropen är budskap som skriks ut, det är skillnad”, säger han. I Ljungby sker ropen inne i moskén för att inte störa.

Abdelhak Lahouarichri är rädd att Växjömuslimernas ansökan kommer att spä på misstänksamheten mot muslimer och han är också orolig över att det finns IS-sympatisörer i Sverige. Släktingar till honom dödades i terrordåd i Frankrike. Han menar också, att muslimerna i Sverige borde ta tag i sina egna problem – t ex de som uppstår när man tolkar Koranen på olika sätt.

Slutligen hoppas han att polisen och politikerna ‘stramar upp sig’ och att de personer som inte sköter sig får kännbara straff och att ‘systemet inte kan utnyttjas av de ohederliga personer som kommer hit’

-Pettersson tackar för de orden. Fast min åsikt är att islam inte behövs i Sverige och ingen annanstans heller.

11 reaktioner på “Ljungbys muslimer vill inte ha böneutrop och de som utnyttjar systemet ska få kännbara straff

 1. Det kan vara en ”fint” javisst, men också att invandrare /muslimer med någon form av ambitioner märker hur illa omtyckta de blivit. Även vänstermänniskor i omgivningen talar nu om muslimer som ”lättkränkta” och säger tom att de aldrig skulle våga anställa en muslim eftersom ”det bara verkar bli problem”.

 2. Frågan är bara vad han tycker innerst inne? Han kanske är den farligaste av dom alla?

  Han vet att tiden inte är riktigt inne ännu och väljer att hålla låg profil?

  1. Kalasbetalaren :
   Personligen så litar jag aldrig på vad de säger, inte i något sammanhang.

 3. Vilken förnuftig man. Jag befarar att hans egna ska kasta sig över honom.

  Fanatikerna är inte förnuftiga, som bekant.

 4. Lyssnade på ring P1 2018-03-19, programledaren Täppas F. undrade vad det för fel att ha böneutrop i Sverige när vi har kyrkklockor som ringer och ständigt hör musik i affärer när vi shoppar !!!!
  Programledare T.F är nog inte ensam om i etablissemangets finare salongerna att vara positiv till böneutrop.

 5. Varför ingen app i mobilen som påminner de mental svaga muslimer om att det är dags att slå pannan i golvet och lyfta röven i vädret? Varför skall vi andra lyssna på detta infernaliska bröll och få vår grundlagsrätt beskuren dvs. Frihet från religionen?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: