Stäng

Skolstök i Karlskrona

BROTTSLIGHET. Efter problem med bränder, skadegörelse och besök från obehöriga anställer Karlskrona kommun nu två personer som ska röra sig i gymnasieskolornas entréer och korridorer. De båda nya elevvärdarna presenteras på torsdag och börjar jobba under april respektive maj.

– Det handlar om en kvinna och en man som anställts för att röra sig i våra gymnasieskolors entréer och korridorer, säger Marie Gustavsson, enhetschef på kunskapsförvaltningen.

Satsningen har blivit verklighet efter en turbulent höst med anlagda bränder på skolor och personer som rört sig på skolorna utan att ha rätt till det.

Under perioder har väktare satts in vid skolorna. – Vi kände att vi vill satsa på att arbeta mer förebyggande, syftet är ett öka lugnet och tryggheten för eleverna i skolorna, säger Marie Gustavsson. De båda tjänsterna är tills vidare-tjänster.

-Pettersson tycker det verkar som normerna har förskjutits i Karlskrona. Jag skull inte kalla anlagda bränder för ”skolstök” men det är jag det…

SVT

Om Karlskrona på bloggen…

10 reaktioner på “Skolstök i Karlskrona

 1. Lika provokativt som patetiskt att insistera på att begagna sig av litoteser och eufemismer som ”skolstök” då vi förbannat väl vet att det handlar om en högst alarmerande vardagsterrorism, där allt grövre överträdelser och förbrytelser tillhör de dagliga rutinerna och effektivt hindrar alla ansatser till vad vi normalt förknippar med undervisning och normal pedagogisk miljö.

  Dessa skolor förvandlades till drivhus för ungdomskriminalitet i samma andetag som auktoriteterna retirerade för den importerade dysfunktionen.
  Andreas.

 2. Det bästa är att det inte kostar ngt heller, ca 85% röstade för skolstök, så nu har Ni fått om Ni vill och hett önskade, stort grattis.

  1. Varför önska en redan nöjd 85/87:a grattis, vore inte motsatsen det rätta ?

 3. När behöver alla fredliga människor och ungar minst en personlig livvakt? En skola borde vara ett föredöme av trygghet alla kategorier. Har man farliga individer i skolor är inte lösningen att fylla på med vakter utan de farliga skall lyftas bort. Den humanistiska stormakten utvecklas åt fel håll och tycks bli löjligt olönsam längre fram.

 4. Jaha, nu är de högerextrema där och tuttar på också.
  Enligt PK-maffian är det ju dom som anlägger bränderna på diverse boenden….

  1. Ja vem/vilka skulle det annars vara, kanske dagens rumsrena extremvänster eller de stackars missförstådda inneboende själva ?
   Nej, idag gäller:
   Höger= Elak och farlig, ex SD och nu även AFS bestående av rasister, facister och nazister.
   Vänster=Snäll och ofarlig, exempelvis AFA bestående av oskyldiga busungar.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: