Viktiga frågor inför valet i september 2018


VALET 2018. Pettersson konstaterar att det pratas om viktiga frågor vid köksbord, i tv-soffor, på krogar, gator och torg inför valet den 9 september 2018. 

Detta medan PK-etablissemanget inom politik, media och kultur vrider sig som maskar för att undslippa verkligheten och den enda fråga som är relevant och som kommer att påverka hela samhället för all den framtid vi kan överblicka: migration och invandring.

Under tiden landet hamnar närmare och närmare ett fullständigt kaos diskuterar våra beslutsfattare ”riktigt viktiga” frågor som rökförbud på uteserveringar, några pappadagar hit eller dit, tröjreklam osv. allt medan inbördeskriget rycker närmare.

Jag är inte statsvetare eller professionell politiker men jag har ändå försökt göra en lista på saker som är viktiga att  diskutera och lösa till valet 2018.

Detta för att hjälpa politiker, journalister, opinionsbildare och väljare. Inbördes ordning är valfri.

 1. Asylinvandring inkl. anhöriginvandring. Hur stor ska den vara?
 2. Asylinvandringens påverkan på brottslighet och polisbristen.
 3. Asylinvandringens påverkan på skolan och lärarbristen.
 4. Asylinvandringens påverkan på landets ekonomi och skatterna.
 5. Asylinvandringen påverkan på sjukvården. Är patienterna med invandrarbakgrund fler än de med invandrarbakgrund som arbetar i vården. Varför ökar TBC, mässling m.m? Vad är nettokostnaden?
 6. Asylinvandringens påverkan på arbetslösheten. Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder om året men de kan inte ordna några jobb till outbildade och analfabeter.
 7. Asylinvandringens påverkan på klimatet. En somalier släpper ut 50 gånger mer koldioxid i Sverige än i Somalia. Är det vettigt att flytta människor till et kallt klimat där det går åt mer energi?
 8. Asylinvandringens påverkan jämlikheten och kvinnans situation.
 9. Asylinvandringens påverkan på pensioner och äldreomsorg. Varför har vi råd att fylla på med människor som inte arbetar när vi inte har råd med dem som byggt landet?
 10. Asylinvandringens påverkan på bostadsbristen.
 11. Islams inverkan på ett demokratiskt och tolerant samhälle.
 12. …och kanske det viktigaste. Asylinvandringens påverkan på tilliten mellan människor.

Det får räcka men det finns mer som är viktigare än rökförbud på uteserveringar och pappadagar. Därmed inte sagt att dessa frågor är oviktiga men en trappa ska man börja städa uppifrån och bära ut de största soporna först…

 

Det har trots allt funnits klarsynta politiker och debattörer även i Sverige. I samband med raskravallerna i USA sade Tage Erlander (S) i riksdagen 1965 ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden. ”

Herbert Tingsten (som inte var socialdemokrat) ”Skälet till vår stabila demokrati är att det inte finns några språkliga, religiösa eller etniska skiljelinjer i Sverige.”

Palme (S) ville på 1970-talet inte ta emot 1 200 kvotflyktingar från Vietnam med motiveringen att ”deras kultur skiljer sig så avsevärt från vår att det skulle få oanade följder.”

Sverker Åström (S) ”Sverige borde akta sig för att ta emot flyktingar från kulturer med så väsensfrämmande seder och bruk att de skulle få svårt att anpassa sig i ett nordeuropeiskt land.”

När DN bad honom förklara sig sade han att han ”visserligen inte ville nedvärdera en kultur men att en sådan människa skulle känna sig mindre hemma i Vetlanda eller Gällivare”

Harry Schein (S) ”Drömmen om det mångkulturella samhället:” att ”ett tag trodde många att denna dröm förverkligats i USA. Det kan möjligen bero på att landets ursprungsbefolkning utrotats av invandrarna från Europa.”

Ingvar Carlsson (S) stängde 1989 gränsen för asylinvandring ”Sverige var fullt”

Regeringen Carlsson (S) sade 1995 ”de senaste årens invandring har i betydande grad åter blivit en invandring från Europa. Dessa invandrare har ett humankapital och ett etniskt kapital som ligger närmare svensk arbetsmarknad…”

Göran Persson (S) 2003 ”Fri rörlighet för arbetskraft vill vi ha, men inte social turism. Där får vi inte vara naiva…”

Nu är det statsminister Stefan Löfvens tur men han verkar lägga sig platt för Miljöpartiets utopier…

Ärligt talat var nog Socialdemokraterna klokare förr, för det är nog inte klokt att flytta Mellanösterns tusenåriga konflikter hit eller …anser dagens etablissemang att gårdagens sossar var rasister och främlingsfientliga, eller kanske rent av Sverigedemokrater?

Per Albin byggde folkhemmet på den tiden Socialdemokraterna var som Sverigedemokraterna idag…


45 responses to “Viktiga frågor inför valet i september 2018

 • S Eriksson

  Många tänkvärda ord. Och bra frågor, men de behöver väl inte göra som dom säger? Eller kanske rentav anpassar svaren så att man ska bli nöjd?
  Som Stefan Demert ? Sjöng Politikern är en luring….. Guld och gröna skogar ska det bli när han får makt, men efter valet har han glömt vad han har sagt.
  Tack

  Gilla

 • Billy Boy

  Jag vill passa på att gratulera Pettersson och hans medhjälpare samt alla debattörer här på bloggen till dagens resultat att ha passerat 60 miljoner besökare räknat från 2010-01-11. Räkneverket stod i skrivande stund på 60 034 906 besökare och siffran är i stigande hela tiden. Det är väl en stor framgång värt att fira med ett litet fyrverkeri!

  Stort Grattis till oss alla!

  Gilla

  • Billy Boy

   Rättelse:

   Upptäckte just att det skulle stå:

   ” … 60 miljoner besökare räknat från 2010-07-11″

   Rätt skall vara rätt!

   Gilla

 • Tony

  Någon skrev på Facebook, att om vi skulle hålla en tyst minut för alla som dog i förintelsen så skulle vi vara tysta i 21 år? Jaha och om vi då skulle hålla en tyst minut för alla dem som likviderats av kommunister så hade det väl inte räckt med 30 år? Kommunister, historiens värsta mördarpack!

  Gilla

  • TONY

   Den öppet Stalinvänliga Birgitta Dahl då talman, hånade kambodjaner som vädjade om hjälp för att stoppa Pol Pots folkmord och tortyr. Hon kallade dom för lögnare.

   Socialismen är helt enkelt en uppdatering av kommunismen.
   Plattform 2.0 version 666.

   Gilla

  • Fredde

   Ja, förintelsen beräknas tagit livet av 6 miljoner, kommunismen mellan 63 miljoner och 93 miljoner döda (beroende på hur de räknat).

   Så, minst 10 gånger längre om det ska hållas en tyst minut för kommunismens offer = 210 år…..

   Gilla

 • Suzie

  ”You ain´t see nothing yet..”
  Gert Wilders talar om sin nya bok i Ungern.
  Han varnar för den pågående och tilltagande islamiseringen av vårt Europa / västvärlden,han berömmer Ungern som har kloka ledare som vägrar ta in
  de horder av muslimska migranter som Eu kommissionen påtvingar medlemsstaterna.Gert Wilders säger att invasionen av främst muslimska migranter som vill till Europa inte kommer minska,tvärtom,”You ain´t see nothing yet” säger han ,planen är att fortsätta tills alla Europas nationsstater är krossade,folken är utbytta,skräck,våld och terror härskar och dominerar överallt,tro inget annat.
  Det är mycket ondskefulla psykopater som har makten och den måste vi se till att ta ifrån dessa djävulens tjänare innan det är försent.G W säger att han anser att det ännu finns hopp att rädda Europa om alla nationsfolken kraftfullt agerar tillsmmans och NU. G W talar engleska i videon.

  Gilla

 • Billy Boy

  Regerings-sossarna Stefan Löfven och Ardalan Shekarabi i Stockholm blåser kommunsossen Göran Dahlström i Katrineholm på utlovade och efterlängtade 70 statliga jobb. Snopet!

  Delcitat

  120 statliga jobb lovades till Katrineholm – blir bara 50

  När det i augusti blev klart att delar av Strålsäkerhetsmyndigheten skulle flyttas till Katrineholm gav regeringen löfte om 120 jobb till staden. Men när flyttlasset går i höst så blir det bara 50 jobb till kontoret, enligt myndigheten.

  Slut delcitat

  Läs gärna hela textreportaget på länken nedan …

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/120-statliga-jobb-lovades-till-katrineholm-blir-bara-50

  .. och se och lyssna på videoinslaget nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/120-statliga-jobb-lovades-till-katrineholm-blir-bara-50

  Gilla

 • Billy Boy

  C vill ha en nolltolerans mot småbrott

  Citat från SVT Text

  111 SVT Text Måndag 29 jan 2018
  INRIKES PUBLICERAD 29 JANUARI

  C vill lära av New York-polisen

  Sverige bör lära av New York för att
  hejda den våldsamma kriminaliteten och
  föreslår nolltolerans mot småbrott, i
  ett DN Debatt-inlägg skrivet av Annie
  Lööf och Johan Hedin.

  Genom att på ett tidigt stadium
  markera mot även mindre brott vill
  partiet sätta stopp för utvecklingen mot
  grövre kriminalitet.

  Men New York-modellen har kritiserats
  för att det saknas vetenskapliga bevis
  för att dess aggressiva polismetoder
  mot enskilda avvikande, som berusade
  personer och bråkiga tonåringar,
  minskar brottsligheten.

  Slut citat från SVT Text

  Tidigare föreslog Annie Lööf (C) detta …

  Det här är absolut ett mycket, mycket bättre förslag …

  Gilla

  • Jag

   Annie Lööf – En hycklare av STORA mått. Valår, då kommer flosklerna och lögnerna som på beställning!

   En röst på stureplanspartiet (centern) är en röst på fortsatt nedmontering av Sverige och Svenskarna

   Gilla

   • Tony

    Ja något som övergår mitt förstånd är att förr så var C ett jordnära parti, men idag har det övertagits av en samling
    innerstadshycklare som är fullt i klass med Miljötomtarna.
    Var håller alla bönder hus politiskt idag? För inte kan dom väl se dagens centerparti som samma parti som en gång var deras ?

    Gilla

 • Vandrare

  JESUS LEVER!

  Gilla

 • Lena

  Sverige idag, läs och bli djävligt förbannad , för det blir jag.
  https://juliacaesar.blog/2018/01/28/ett-folk-pa-undantag/#more-3497
  Sverige idag är bara för den äckliga självgoda nomenklaturan , vänster !
  Kan inte skriva något positivt , för det finns inget positivt det är åt helvete.
  Sverige är ett dårhus !

  Gilla

 • Lena

  Europa en del av de västerländska länderna i unionen …..vill ha dessa i sina länder, varför ?

  Ingen vettig människa bjuder in våldsmän .

  Gilla

 • Lagro

  Det framförs att Palme ville inte ta emot 1200 kvotflyktingar från Vietnam på grund av kulturella skillnader.
  Orsaken att socialdemokraterna inte ville ta emot flyktingar från Vietnam var att de sannolikt inte skulle bli socialdemokratiska väljare.
  Det här var frågan om båtflyktingar som flydde Vietnam efter kommunisternas maktövertagande i Syd Vietnam, de här flyktingarna hamnade i läger i olika länder och många drunknade också.
  Det kom till en överenskommelse att västländer skulle ta emot dessa flyktingar som hade ingenstans att återvända till.
  Exempelvis Frankrike och Tyskland tog emot 75.000 vardera, Canada och Australien ca 150.000 vardera, USA tog emot ett mycket stort antal.
  Sverige var det land som vägrade ta emot Vietnam flyktingar, sedan kom ett begränsat antal via andra länder till Sverige.
  De här människorna hade lätt att integrera sig in i samhällen och var arbetsamma och blev framgångsrika, till länder dit de kom.
  Det var på 70 talet genom Palme som invandringen skulle prioriteras från länder som socialdemokraterna ansåg de skulle rösta socialistiskt.

  Gilla

  • Lagro

   Palme blev statsminister 1969 och med Erlander regeringen innan hade socialdemokraterna stadigt ca 49 % av väljarna och Sverige hade tillsammans med Schweiz den högsta levnadsstandarden i Europa, men med Palme började sossarna tappa.
   Allende i Chile var en stark marxist (kommunist) och en god vän till Palme, han nationaliserade storjordbruk, banker, industrier m.m. som gjorde att ekonomin kollapsade, och det blev militärdiktatur med Pinochet.
   Nu fick alla som hade stött och sympatiserad med Allende möjlighet att åka till Sverige, som sedan gällde alla länder i Latinamerika.
   Det är här röstimporten av socialiströster startade, som sedan har fortsatt tills idag.
   Det fortsatte med kurder och kommunister från Grekland, när Jugoslavien kollapsade var det muslimer som lätt kunde komma till Sverige.
   En kvinna från Bosnien som var muslim och gift med en serb fick kvinnan uppehållstillstånd, men inte serben som var icke muslim.
   När Ryssland fick problem under Jeltsin tiden, var det många ryssar med hög utbildning som läkare, datapersonal m.m.som försökte få uppehållstillstånd i Sverige, men de blev avvisade därför de skulle inte ha röstat socialistiskt.
   Muslimer har blivit välkomna till Sverige därför de vanligen röstar socialistiskt.
   Den här asylinvandringen från utsedda muslimska asylländer är en röstimport och ingenting annat, men den har blivit så omfattande att landet kommer att mer eller mindre kollapsa.
   Bensin och oljepriserna har höjts, pensionsåldern höjs, pensionerna sänks, sjukhus har börjat stängas.
   Skatterna har nått taket då finns inget annat än rusta ned välfärden, som har börjat.

   Gilla

 • JEX

  Slog på Tvn här om kvällen och pratet om allt våld i Sverige där en kommunal anställt kvinna i Malmö menade på att hon cyklade genom Rosengård varje dag och hade inte råkat ut för något farligt minsann och det kan så vara men i Sverige idag tänker många Svenskar så tyvärr tills dom eller någon närstående råkar befinna sig på fel plats vid fel tillfälle .
  Risken att råka ut för något brott idag är betydligt större risk än för bara tio år sedan och har eskalerat ännu mer dom senaste åren. tack vare att Sveriges gränser står vidöppna och vissa politiker är helt verklighets-frånvarande. Vad ska hända med oss Svenskar innan alla ska fatta att man ska rösta på rätt parti (SD) Detta val kan vara sista Chansen.

  Gilla

  • Billy Boy

   Den cyklande kvinnan i Malmö som du nämner är riksdagsledamoten Hillevi Larsson (S).

   Att hon klarar sig från överfall, våldtäkt mm beror på att hon ställt sig på …

   1) De våldsbejakande islamisternas sida i Gaza i Palestina (deltagit på Ship to Gaza) … och i Malmö på de våldsbejakande antisemitiska islamisternas sida vid deras aggressiva demonstrationer. Därmed har Hillevi fått en form av fribrev från de palestinska antisemiterna och hon kan därför tryggt röra sig fritt utan att bli angripen.

   2) Den baksluga och hycklande Hillevi Larsson (S) spelar ett dubbelspel eftersom hon deltar i kippavandringen i Malmö till stöd för judarna som trakasseras och dödshotas av just de antisemitiska palestinierna i Malmö, vilka hon också sympatiserar med.

   Du kan gärna läsa mer på en kommentar jag postat i en tidigare tråd. Här är länken:

   https://petterssonsblogg.se/2018/01/23/utrikesministern-usa-har-en-extrem-hallning/#comment-481695

   Gilla

 • Edward Ulfertz

  Om punkt 7:
  En avsevärd förbättring av miljön skulle erhållas om man exporterade alla miljöpartister till Somalia.

  Gilla

 • eugenecork

  tillbaka till ”Svetsarn”, hans kroppsspråk säger allt…framför-
  allt hans tomma ansiktsuttryck vid samtliga interjuver…han ger
  klart intryck av att ljuga i svaret på samtliga frågor han ställs inför
  iaf jag lider av att se en medmänninska lida så som svetsarn…
  tror mig veta, av hans mimik å dömma att han mest av allt då
  längtar tillbaka till svetsagregat å polarna på verkstadsgolvet…
  som sagt; lider med den stackars kraken vid varje interjuv, oav-
  sett om han bär ”kippa” el. inte ovanpå tomrummet!.,(

  Gilla

 • Tony

  Sossarna har c.a 100 miljoner i valbudget, mest av alla partier, ni som är medlemmar i facken ska veta att en stor del av dessa medel kommer från era medlemsavgifter i facken som utan ert medgivande är dom största givarna till Sossepartiet!

  Gilla

  • Tony

   Tänk efter väldigt noga om det finns anledning att vara medlem?

   Gilla

  • Billy Boy

   Jultomten Karl-Petter Thorwaldsson LO satsar 30 miljoner kronor av medlemmarnas pengar på att vinna valet 2018 åt Stefan Löven (S).

   Från Jeanders bildblogg

   Resterande 70 miljoner kr (av budgeten på 100 miljoner kr) satsar väl sossarna själva … eller snarare skattebetalarna får bidra med en stor del eftersom sossarna använder massor av pengar från det årliga statliga partistödet.

   Och till slut blir det så här …

   Gilla

 • Peter Skoglund

  En sammanställning av väljaropinion………..

  Gilla

  • Peter Skoglund

   Ursäkta här är rätt inlägg

   En sammanställning av väljaropinion………..

   Så stort stöd har riksdagspartierna, anges i procent (mätningen i december):

   Socialdemokraterna: 28,2 (29,2)
   Miljöpartiet: 4 (4,3)
   Vänsterpartiet: 7,5 (7,3)

   Sverigedemokraterna: 16,4 (16,6)

   Moderaterna: 24,3 (21,9)
   Kristdemokraterna: 2,9 (3)
   Liberalerna: 5 (5,1)
   Centerpartiet: 8,9 (10)

   Övriga: 2,9 (2,7)

   De institut som ingår i sammanvägningen är Novus, Kantar Sifo och Ipsos. Totalt antal intervjuer i januari var 7 345.

   Källa: Svensk väljaropinion/Sveriges Radio

   Gilla

   • Lagro

    Den här väljaropinionen ger en mycket intressant bild.
    Om det skall kunna bli en regimförändring måste moderaterna gå kraftigt framåt.
    Moderaterna måste ta röster från socialdemokraterna och centern, som också sker enligt mätningen som är gjord.
    SD borde öka men ligger på samma nivå som tidigare, och är viktigt att de inte tappar röster till moderaterna.
    SD kan komma upp till 20-25 % men knappast mer, därför det har skett en massiv antipropaganda mot partiet av regeringen och media, och svenska folket tror på allt vad auktoriteten med media framför vilka lögner det än är.
    Många svenskar är bekväma de ser nyheterna på TV och läser någon dagstidning.
    TV och annan media används som propaganda verktyg av den sittande regeringen som är mycket lätt att inse.
    Moderaterna bör komma upp till 30% som de var valet 2010 och då kan det bli regimförändring och få stopp på galenskapen som nu pågår, gällande asyl och anhörighets invandringen.

    Gilla

 • Roland Karlsson

  Jag skulle inte vilja vara herr talman efter valet. Lär bli omöjligt att bilda en regering. Alliansen tar inte hjälp av SD. C o L hoppar då av. Men dessa båda vill heller inte stödja S. Jag tänker skita i valet även det ett aktivt val. Idag får jag skäll av alla tre blocken kan jag nämna. Kanske allt är MITT fel?

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Den viktigaste frågan är nog att få fler människor att vidga sin verklighetsbild, av det svenska samhällets utveckling.

  Då gäller det att man minskar ner på sin ensidiga media konsumtion av AB, Expressen, DN och SVT. Man börjar med att byta ut en hel del av den förmedlade samhällsbild som lanseras därifrån, mot fler alternativ.

  Som mer baseras på opartiskhet, samt visar upp hela det svenska samhällets verklighet och utveckling. Som då naturligtvis alltid beläggs med fakta och sanningar.

  Den enskilde väljarens egenansvar inför det politiska valet i september, är oerhört viktigt för Sveriges framtid. Det är den som kan göra skillnaden för vår demokrati. Så att yttrande- och åsiktsfriheten kan bevaras och respekteras på det allra bästa sätt.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Jag är idag pensionär och har röstat i alla val och folkomröstningar sen jag fick rösträtt och kommer att fortsätta med detta tills jag dör. Jag anser att problemen i Sverige är så pass stora så det krävs något helt annat än det som politikerna inom 8 Klövern kan erbjuda.

  Gilla

 • Emil

  Jag anser att man bör börja i rätt ände. Annars riskerar vi komma allt närmare en diktatur. Där finns bara ett parti….händer detta i Sverige, ja, då blir 7-klövern det enda partiet. Vad jag menar är att vi bör avskaffa eller förändra vissa galna lagar. Till att börja med i vart fall: https://ryggradenblog.wordpress.com/2018/01/28/demokrati-yttrandefrihet-verkligen/

  Gilla

 • ruben

  Absolut är alla 12 punkter helt nödvändiga att åtgärda. Man har pratat i kanske 40 år om mer information och kunskap i skolan. Regeringarna har trott att det handlar om utebliven information, men ack så fel de har haft.
  Här en krönika som tar upp punkt 2 och 12, som jag tycker på bästa sätt.
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-den-nya-segregationen-%C3%A4r-h%C3%A4r-1.5099012
  Hur kan en regering bidra till sån stigande kriminalitet och otrygghet? Skall vi återgå till stråtrövarnas tid? Jag tycker faktiskt Sverige hade kommit förbi den tiden för över 60 år sedan, men har sedan dess gradvist försämrats.

  Gilla

 • Rolf

  Självklart blir det SD till 100%. Man har ju nån slags självbevarelsedrift kvar i sinnet.

  Gilla

 • TONY

  VIKTIGT!!!

  Anmäl dig och ställ upp som röstmottagare/rösträknare
  All info finns på respektive komuns hemsida,eller ring dom och få all info.
  Bra betalt, men det viktiga är möjligheten att förhindra valfusk och att se till
  att SD:s röstsedlar inte byts ut eller slängs.
  Var själv med om att en av rösträknarna föreslog att vi skulle slänga de röster som tillhörde SD.
  Var noga med att diskret spela in olagliga förslag eller händelser på din mobil.

  SD-2018

  Gilla

  • benke

   Vid valet 2014 så röstade jag i vallokalen under dagen och sen gick jag dit igen 10 min innan stängning och sa att jag ville vara med och se hur en rösträkningen gick till, de såg lite förvånade ut men jag visste att det var min lagliga rätt och runt 23 tiden gick jag hem. Så prata med era vänner så kanske ni dela upp kvällen att bevaka rösträkningen för det är ingen snabb procedur.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: