Religionens nyvunna makt

Vi ser åter hur religionen tillåts ta allt mer plats i det offentliga. För några veckor sedan läste vi om Kungsgårdsskolan i Ängelholm som köpt in burkinis för att muslimska småflickor ska kunna umgås med andra i badhuset.

Vi på Petterssons har sagt det förr och upprepar det än en gång. Samhället ska inte anpassas efter religionen. Religionen ska anpassas efter samhället.

När det gäller Kungsgårdsskolans inköp av burkinis, avslöjar en av de unga flickorna vad det hela egentligen handlar om.

”Jag tyckte att det var pinsamt och jag fick inte vara med för mamma och pappa. Men sen när skolan hade haft möte med dem om att ha burkini så gick det bra”

Här läser vi mellan raderna om föräldrar som tar med sig en religion till Sverige som överhuvudtaget inte är anpassad till ett modernt samhälle som bygger på demokrati och jämlikhet. Här läser vi också om en myndighetsutövare som faller pladask för kraven från denna importerade religion och är det bra eller dåligt för integrationen?

Oavsett religion, ska och får inte den sätta agendan i ett samhälle som kallar sig modernt. Vi ser också hur olika religioner förstår att religion utövas i hemmen och i byggnader som är avsedda för detta, alla utom en.

Ingen kan eller ska förneka att just islam sticker ut från övriga. Islam vill inte anpassa sig efter det moderna Europa. Islam vill utmärka sig och islam vill förändra, inte respektera.

Vare sig det handlar om skolor, arbetsplatser och samhället i stort, använder muslimer sin religion för att synas, för att flytta fram sina positioner och för att visa att vi tänker minsann inte anpassa oss efter era västerländska regler.

Myndigheter och politiker kryper allt oftare för att tillmötesgå Sveriges muslimer, inte sällan efter medias uppmärksamhet och intressegruppernas påtryckningar. Ha då i åtanke att antalet muslimer i Sverige utgör en relativt liten grupp just nu, men minns Pew Research Centers vision om ett framtida Sverige där andelen muslimer kan utgöra över 30 procent av befolkningen. Ser vi redan nu hur islam använder sin religion för att förändra, lär framtiden visa en bild som ytterst få av oss ser fram mot.

Titta i de länder där islam regerar och där islam blivit en allt större maktfaktor. Är det länder där du skulle vilja bosätta dig med din familj? Nämn ett sådant land där det inte råder konflikter och oroligheter?

Nu ser vi en svensk skola som kryper för islam, en svensk rektor som inte vågar sätta ned foten och som inte vågar säga att i Sverige badar pojkar och flickor tillsammans. Det är den ena sidan av detta. Den andra sidan är att rektorn i Kungsgårdsskolan visar små flickor att den religion de är påtvingade vill särskilja dem från det övriga Sverige. Visar det offentliga Sverige små barn att religionen står över både lagar och regler, lär dessa växa upp med föreställningen att ett modernt västerländskt samhälle tillåter avvikelser om man bara råkar tillhöra ”rätt” religion. Att dessa små barn bär med sig detta upp i vuxen ålder är ingen vild gissning, snarare ett faktum och att de då tänker uppfostra sina barn som de själva uppfostrades får ses som en självklarhet.

Sätter inte styrande politiker och ansvariga myndigheter ned foten redan nu, kommer vi inom ett par decennier att tvingas se på hur en importerad religion ställer kraven och hur den religionen bildat ett eget parti som i sitt partiprogram lyfter fram islam över allt annat.

Islamofobi, ropar antirasisterna och Svenska kyrkan. Ja, är det nu islamofobi att peka på religionens negativa inverkan på ett modernt västerländskt samhälle, så kallar jag mig personligen för en stolt islamofob. Okunskapen hos antirasisterna och de som styr den Svenska kyrkan verkar vara stor, för bland dessa återfinns en majoritet av kvinnor, hbtq-personer och kyrkans folk. Vilka tror ni ligger sämst till om islam blir en stor maktfaktor i Sverige?

Titta er om i världen och öka er kunskap genom att läsa och ta del av det som sker i länder där islam styr. Just kvinnor, hbtq-personer och religiösa minoriteter tillhör de som har det allra tuffast och tror ni att ett land som Sverige kan stå emot när vågen sveper in över oss, bör ni ta del av den politiska debatten. Det låter högt när politikerna mullrar mot religiösa påfund, men detta mullrande har en tendens att klinga av i en liten susning när de ställs mot väggen.

Vi har i år hört förslag på att förbjuda slöjor på små flickor. Vi har i år hört protester mot muslimska kvinnors krav på egna badtider. Vi har i år hört hur arbetsgivare som har klädkoder av säkerhets- och hygieniska skäl, aldrig ska behöva ge vika för religiösa krav. Ändå tillåts detta ske idag, januari 2018 och varför?

Svaret är enkelt. Vare sig politiker, myndigheter eller journalister vill ge ”de mörka krafterna” vatten på sin kvarn. Dessutom utgör gruppen muslimer en allt större väljarbas och är idag viktigare för de politiska partierna än exempelvis hinduer och judar. För att slippa motivera sina beslut eller möjligen brists på beslut, används ett populärt ord som effektivt tar död på varje sansat försök att påpeka det absurda i att en enskild religion har så stor makt över ett modernt, västerländsk samhället. Islamofobi, ordet som framkallar kalla kårar och paralyserar allt, från politiska beslut till myndigheters agerande.

Om bara 30 år kan andelen muslimer i Sverige utgöra 1/3 av befolkningen.

4 thoughts on “Religionens nyvunna makt

  1. Det är bara vi riktiga svenskar, som kan ge oss tillbaka vårt land. Det land, som våra politiker sätter en ära i att ge bort och förstöra.
    Med viken rätt tar de sig dessa friheter? Våra förfäders slit och släp skall inte offras på horder av parasiter från jordens alla hörn
    Vi måste välja en sverigevänlig regering vid valet 2018.
    Tyvärr är det kanske redan då försent. Vi har ju redan blivit förslavade genom att tvingas försörja alla ”nyanlända”, som kommer,och har kommit hit. Vakna upp svenskar!

  2. För övrigt är enligt min åsikt islam ingen religion utan en politisk våldsideologi på samma nivå som kommunism och nazism. Det är bara att försöka hitta ett muslimskt land med utvecklad demokrati enligt principen, yttrandefrihet, tryckfrihet, religionsfrihet och tankefrihet. Detta land finns ej och kommer inte att finnas eftersom det en omöjlig kombination. Ett muslimskt land förutsätter en diktatur med förtryck.

  3. Nu är det väl ändå dags att muhammed lär sig räkna. Kriminella bidragsturister i 30-40-års-åldern ska räknas som barn . 50-åringar som börjar få korn på pensionen (obs! ej intjänad och ej berättigad) , betraktas plötsligt som 65-åringar. Småflickor ska, i sin iver att sexualiseras, betraktas som som vuxna och förlorar därmed sin barndom. 9-åringar betraktas som giftasvuxna. 14-åringar föder tvillingar. Vuxna män som alltid är max. 17 år när de naiva myndigheterna frågar så snällt. Baaaarn som duger till horbockar åt HVB-personal-häxorna. Är dom vuxna eller barn ? Vilken jäkla röra. Vi sväljer parodin och muhammed skrattar på sig.

Kommentera