Swexit – ja tack!


INSÄNDARE. Svenska politiker har skrivit in EU-medlemskapet i grundlagen, vilket innebär att det krävs två mandatperioders majoriteter för att ändra beslutet, innan man ens kan påbörja sitt utträde.

Sverige ska gå ut ur och lämna EU för det kostar Sverige 40 miljarder kronor varje år. Det är bättre att satsa dessa pengar på fattiga länder och skola, vård och omsorg i Sverige.

Politikerna i Sverige måste våga utlysa nyval om EU för de vet att svenska folket kommer rösta nej till EU om det skulle vara val idag. När Sverige röstade ja till EU var det något helt annat än var det är idag!

Wallström varnar för Brexit. Faller EU samman kan det innebära en katastrof för politikerlönerna i hela unionen. Jimmie Åkesson säger: EU har blivit ett monster.

Det vi ska arbetar för är att det svenska folket ska själva bestämma över vilka lagar och regler som ska gälla i Sverige. Vi måste stoppa maktöverföringen till Bryssel och bryta trenden där unionen gått från ett mellanstatligt samarbete mot allt mer överstatlighet och federalism. Vi vill att svenska folket ska få ta ställning till det EU som vuxit fram i en ny folkomröstning.

Min förhoppning är att fler länder, även Sverige, på sikt kommer att följa Storbritanniens väg och kräva att makt flyttas tillbaka till de enskilda länderna. Och om detta inte sker bör länder överväga att lämna unionen innan EU har blivit den fullskaliga federation som vissa vill. Handel och samarbete är en självklarhet, men utan politisk överstatlighet.

EU vill ta makten på så många områden som möjligt från de enskilda länderna. På så sätt förlorar människor möjligheten att kunna påverka sina liv, sin egen vardag och sitt eget lands framtid! Swexit, ja tack!

Ulrik Petersson, Skillingaryd.

Ulrik Petersson vid Ale stenar


9 responses to “Swexit – ja tack!

 • Richard Abrahamsson

  Denna text är inte skriven av Ulrik Petersson. Orginalet skrevs 2014 och postades som ett inlägg på snapphanen. Inte snyggt att stjäla andras arbete utan att ändra ett enda ord. Han har postat detta på flera ställen. Texten som den står skrevs av mig.

  http://snaphanen.dk/2014/10/28/mayor-of-calais-the-real-magnet-is-the-benefits/

  Gilla

 • Krister

  Jag röstade mot EU och skulle fösta för ett utträde. Ett mycket enkelt beslut.
  Säger samma sak om valet i år. Det har aldrig varit lättare att välja vem att rösta på.

  Gilla

 • Argus

  Samarbete mellan Europas länder är, inte minst för att håller svurna arvfiender på mattan, bra. Det utopiska Europas förenta stater är en omöjlighet beroende på nationerna som befolkar Europa och de olika språken. Det finns helt enkelt inget bindande kitt för att hålla ihop det hela.

  Med det sagt tycker jag att vi ska lämna EU men inte det europeiska samarbetet. Det bästa sättet till det är att skala bort myriader av fördrag och eurokrater och återskapa ett reformerat EG med bibehållen suveränitet för de ingående staterna. Detta innebär också skrotandet av euron vilken bara Tyskland tjänat på.

  Gilla

 • Conny Lundberg

  Väl beskrivet! EU är en del av eliten och därför nödvändigt att lösgöra sig från om vi någonsin skall få uppleva någon slags frihet. Om man bara tittar på statistiken överden all ökande skillnaden i inkomster mellan vanligt folk och den yttersta eliten så inser man att det enda eliten är intresserade av är att suga livet ur vanligt folk.

  Gilla

 • Hans Nilsson

  Svenskarna är lika dåliga idag på att analysera problem som man var vid folkomröstningen om EU medlemskapet. moderaten Ulf Dinkelspiel kunde dra den ena lögnen efter den andra utan att folket reagerade nämnvärt. Jag röstade NEJ till EU och även till euron och har ALDRIG för en sekund ångrat mina beslut. Jag hatar ALLT som EU är och står för.

  Gilla

 • centurion

  Om inte Ja-sägarna hade ägnat sig åt organiserat fusk, så hade vi inte suttit här nu, med ”Svarte Petter”. Alla skattebetalare var faktiskt, indirekt, med att bekosta Ja-kampanjen.

  Gilla

 • assad

  Det här är inga problem! Svenska politiker brukar inte bry sig så mycket om grundlagar och yttrandefrihet osv.

  Det är nog bara att lämna skiten och låta Henrik Schyffert förklara varför. ”Han” skulle t.ex. kunna visa en kalkyl för att motivera utträdet.

  Gilla

 • El gringo

  Jubelidioter!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: