Utrikesministern: USA har en extrem hållning


MELLANÖSTERN. De muslimska Palestina-arabernas president Mahmud Abbas försöker få fler EU-länder att erkänna Palestina som stat. Men det är ingen som nappar.

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

Sveriges regering, tog som ett av sina första beslut när de tillträdde 2014 ett beslut att erkänna Palestina. Wallström och Löfven var inte intresserade av enighet med EU i detta fall.

Intresset för att göra som Sverige är dock ytterst lamt – även om EU gärna upprepar sitt stöd för en tvåstatslösning.

Enighet i första hand är EU:s linje i Mellanöstern – och den ligger fast, trots en bred irritation i flera EU-länder över USA:s beslut att erkänna Jerusalem som Israels huvudstad.

– Det finns en uppslutning kring det som är EU:s hållning. Nu handlar det om hur vi ska visa det i praktiska handlingar, säger utrikesminister Margot Wallström (S) på väg in till dagens möte.

– Samtidigt kommer vi in i den här frågan från olika håll och det har märkts mer på sistone att det har varit svårt att flytta fram positionerna. Men eftersom USA haft en så extrem hållning så har det fått EU att hålla ihop bättre, säger Wallström.

Något erkännande av Palestina står dock inte EU:s dagordning.

– Först efter slutförandet av Mellanösternförhandlingarna och en övergripande lösning mellan Israel och Palestina kan ett sådant erkännande ges, säger exempelvis Österrikes nya utrikesminister Katrin Kneissl, enligt nyhetsbyrån APA.

Sverige är ett av ytterst få EU-länder som redan erkänt Palestina.

SVT

-Pettersson noterar att utrikesminister Wallström som erkände staten Palestina tycker USA, som beslutat att flytta sin ambassad till Jerusalem, har en extrem hållning…

Tvåstatslösningen finns redan. Jordanien är en palestinsk stat.

 

 


6 responses to “Utrikesministern: USA har en extrem hållning

 • Lagro

  Någon palestinsk stat kan det inte bli på området som är Israel och Västbanken, helt enkelt därför området är för litet och Västbanken blir inneslutet i Israel.
  Palestinierna propagerar för en egen stat på Västbanken som är ett första steg, det andra steget är att genom terrorism ta över hela Israel.
  Palestinska ledarna ställer krav att palestinier som blev utkörda 1947-1948 och deras ättlingar skall ha rätt att återvända som idag rör sig om 5 miljoner människor.
  Sedan anser de att Jerusalem skall vara Palestinas huvudstad.
  Eftersom USA har godkänt Jerusalem som Israels huvudstad blir det ingen palestinsk stat, och att 5 miljoner araber skall få rätt att återvända är helt orealistiskt.
  USA följer Israel i den här Palestinafrågan och EU kommer att följa USA.
  Därför kommer inga EU länder att godkänna Palestina, det skulle gå emot USA och Israel.

  Gilla

 • Kattsand

  Jag tycker det är en extrem hållning att erkänna islamistiska palestina som stat.

  Gilla

 • Joy

  Ta hand om era egna, gnäll inte. Muslimer som påstår att de är så goda och religionen då god, de gör inte mycket för att ta hand om sina egna. Gapa på väst är visst enklare än att verkligen skapa fred och välstånd för sin befolkning. Och skydda sina gunstlingar, palestinierna!

  Gilla

 • Billy Boy

  För ett par dagar sedan kunde vi läsa här på Petterssons blogg om klädinsamlingsorganisationen Emmaus Björkå i Malmö (är en del av den internationella Emmausrörelsen) i sin butik skyltade med Palestinaflagg, Palestina-propaganda + en massa andra ovidkommande produkter såsom Nike, Adidas mm. vilka inte var begagnade kläder, vilket man påstår sig sälja.

  Skulle vilja föreslå att följande begagnade saker lämnades in till Emmaus för hantering på lämpligt sätt av butikspersonalen.

  Riksdagskvinnan Hillevi Larsson (S) som bär begagnade kläder samt hennes tillbehör nämligen 1 palestinsk flagga + ett diplom i form av en karta över ett Stor-Palestina där den nuvarande demokratiska staten Israel visas som annekterad (= utplånad) och alla judarna har drivits ut i Medelhavet att drunkna.

  Det är palestiniernas (= terroristerna i Hamas och Fatah-partierna) krav och allra högsta önskan, vilket de ständigt driver med våld (raketbeskjutningar, terrorattentat mm) mot Israeliskt territorium och drabbar oftast den civila judiska befolkningen som bor där.

  Riksdagskvinnan Hillevi Larsson (S) är också en genomfalsk hycklerska eftersom hon ena stunden stödjer palestina-terroristerna i Gaza och Västbanken. I nästa stund deltar hon i kippavandringen på gatorna i Malmö till stöd för de svårt utsatta judarna som bor i Malmö.

  Det vore därför jätteskönt om vi en gång för alla kunde bli av med rubbet, d v s terroristkramaren och hycklerskan Hillevi Larsson (S) själv + hennes Palestina-flagga samt Palestina-diplomet hon tilldelats av Hamas i Gaza för hennes stöd till terroristerna där genom deltagande i projektet ”Ship to Gaza”.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: