Ekot ”avslöjar” att ”rasisterna” haft rätt hela tiden

INVANDRING. Sveriges Radio Ekot kan i dag ”avslöja” hur personer och sajter systematiskt säljer falska asylberättelser till personer som vill få uppehållstillstånd i Sverige.

Jag hade fått avslag och var rädd att de skulle utvisa mig till Iran. Så fick jag höra om att det fanns de som kan hjälpa en att få asyl.

Det berättar en man vi kallar Hamid, och som är en av dem som köpt en asylberättelse.

– Jag fick köpa en regimkritisk blogg som varit aktiv i flera år. Jag fick ta över den och så hjälpte de mig att uppdatera den som om den alltid varit min.

Hamid fick uppehållstillstånd i Sverige med sina nya falska bevis. För Hamid var det först här, på plats i Sverige, som han fick höra talas om tjänsten.

Men det är mer utbrett än så. Vi får kontakt med en man som står bakom en sajt som mot betalning erbjuder både falska asylberättelser och hjälp att få visum på felaktiga grunder.

När vi låtsas behöva hans hjälp, för att få en påhittad iransk bror till Sverige, säger mannen att han kan ordna det, trots att vi poängterar att brodern egentligen inte har några skyddsskäl.

– Vi fixar det som behövs, lovar mannen i telefonen.

Vår påhittade bror ska bland annat få en näthistorik som regimkritiker, och han ska tränas i att lägga fram sin påhittade berättelse. Brodern kommer att få en inbjudan från ett företag som ska göra att han får visum för att ta sig till Sverige.

Sen kommer han att få både rådgivningssamtal och bakgrundsbevisning för att kunna lägga fram sin påhittade asylberättelse till Migrationsverket, säger mannen.

Läs mer på Sveriges Radio…

-Pettersson ”avslöjar” att Ekots ”avslöjande” är sådant som alternativa medier påstått i många år men då blivit kallade rasister för det…

16 thoughts on “Ekot ”avslöjar” att ”rasisterna” haft rätt hela tiden

  1. De kommer aldrig att kunna finkamma och plocka fram varenda en som säljer dokument och snyfthistorier samt dessa som har köpt och köper dessa handlingar. Tyvärr kommer det antagligen att förbli ett stort mörkertal.

  2. Jag tror inte det hjälper ens att etablerade gammelmedia gör sådana här avslöjanden; politikerna kommer inte låtsas om det ialla fall.
    Undrar vad som driver politikerna?

    • Det som driver politikerna är det som driver alla människor nämligen minsta motståndets lag att roffa åt sig så mycket det går av det goda i livet och sitter man vid ett smörgåsbord fullt av förmåner som våra folkvalda politiker från V till SD gör så visar sig den där egoistiska primitiva varelsen som människan innerst inne är och man tar för sig !
      Ingen tror väl på allvar att politiker har eller någonsin har haft något till övers för eller bryr sig om sina väljare förutom inför varje val ?

  3. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
    gamgubben skriver:

    Det ante mig, sa han som tappa skridskon.

  4. Konstigt att detta (som jag haft mina säkra aningar om hela tiden)presenteras i SRP1. Varför, dvs. vilket syfte och vilken agenda? Eller har SR insett att folk vet mer och att sanningen inte går att dölja längre och då gäller det att vara bland de första på plan att berätta för att inte förlora ansiktet som grävande journalister? Eller är det publicistisk munsbit för att förhindra att ännu värre saker kommer fram?
    Antagligen är detta bara kanten på dynghögen som vi får oss tilldelade. Resten är dolt av godhetens vita snötäcke = det som döljs i snö kommer fram i tö.

  5. Det ska bli intressant att följa debatten.
    Hur de, samtidigt som de slår sig för bröstet för att de ”avslöjat”, ska framstå som kritiker till vad SD påpekat hela tiden.

    Det blir ju allt fler saker som SD varnat för som ”avslöjas”:
    Organiserat tiggeri
    Asylsökande som ljuger om sin ålder
    Asylsökande som ljuger om sin identitet
    Asylsökande som ljuger om sin nationalitet
    ”Berikare” som begår svåra brott (alltså inte högern)

    Jag hoppas verkligen att SD använder detta i sin retorik!

  6. Först SVT och TV4 och nu det allra djupaste vänsterdiket bland spridd media. Vi ser nu samma tendenser som efter belägringen av Stalingrad. Frågan är vad som orsakat förändringen som gör att de flesta vänsterjournalister nu överger sina positioner? Den enda klara skillnaden mot tidigare som jag kan skönja är att SD i Sentio senaste väljarundersökning är största parti på 23% tillsammans med SAP. MEN, Sentio har haft SD på 27,4% och YouGov har till och med haft dem på 28,8%.

    Så vad är det vi inte ser eller är det kanske så att vi sett det hela tiden och fler och fler börjar se vad vi ser?

  7. Väntar på arnstads och schyfferts analyser. Detta måste väl ändå vara fake news? Måste vara putin som ligger bakom dessa grundlösa anklagelser om att genomärliga ’flyktingar’ fabricerar skyddsskäl.

  8. Nu är det ju så att precis allt som 7-klövern säger sig påtala i dag är hämtat från SD. Saker som till 100% stämmer överens med det som SD blivit kallade många vackra sker för läggs i dag fram som lysande förslag från 7-klövern.

KommenteraAvbryt svar