Utvisningar stoppas av ansökningar till gymnasiet

INVANDRING. Gränspolisen har de senaste veckorna fått släppa personer som varit på väg att utvisas eftersom de ansökt om gymnasiestudier. Det säger gränspolisens chef Patrik Engström till Sveriges Radio Ekot.

Det är den nya gymnasielagen som infördes i somras som gör att ungdomar som annars bara skulle få ett kort uppehållstillstånd kan få stanna för att gå ut gymnasiet. När ansökan är inne kan inte personen utvisas medan den utreds, det går även att ansöka flera gånger. Personer tagna i förvar släpps och avviker, enligt Engström.

– Och när deras ansökan väl är prövad, avgjord och vunnit laga kraft, då hittar vi dem inte igen.

-Pettersson säger att galenskapen frodas i flathetens land…

28 thoughts on “Utvisningar stoppas av ansökningar till gymnasiet

    • Ja så är det nog…Uppfunnet av dårhusets kommunistdrägg,för få behålla sina guldklimpar…Vad kostar dessa lyckosökare oss skatteslavar dagligen ? ;(

  1. Naturligtvis ett trick för dem att få stanna då de efter studier ”har rotat sig” i Sverige som det heter. Varför personer utan asylskäl (afghaner bla) ska få kostsam utbildning är otroligt naivt/korkat………..

  2. Vilken skola vill SVENSKA elever få sin kunskap ifrån…….lärarna är troligtvis nöjda …….hur nöjda är de svenska eleverna och elevernas föräldrar ?
    Den svenska skolans tillstånd var en stor fråga för mina barbarns föräldrar———–de flyttade ut ur landet !

  3. Den svenska skolans forcerade kvalitetsförsämring skall tydligen optimeras för att undantränga de studiekompetenta eleverna och forma den globaliserade framtidens intellektuellt underkapaciterade idealmänniska, där det massiva inflödet från primitiva regioner säkrar NWO-agendans krav på lägsta möjliga genomsnittliga IQ.
    Andreas.

  4. Det verkar vara med sjuklig envishet, några till varje pris skall hitta kryphål för att Sverige skall försörja all världens bidragsturister. Förmodligen de,som aldrig haft en tanke på dagliga studier kan nu anmäla sig till studier för att få stanna. De flesta av dem kommer väl aldrig i närheten de skolor de anmält sig till. Bevare oss för Absurdistans dyrköpta nycker.

  5. Den ynka ljusstrimma i detta är att de genom sitt utåtagerande har försatt chansen till gymnasiestudier genom att de saknar både gymnasiebehörighet och även förmåga att skaffa den.

    Jag måste erkänna att jag inte riktigt hängt med men har verkligen tummetottamnestin passerat riksdagen?

    • Jag råkade höra på lokalradion att det kommer att bli en landsomfattande elevstrejk i solidaritet med ”de utsatta”. Anledningen var att det var dumt att avvisa dem som skulle få stanna när väl regeringens lagförslag gått igenom före nästa sommar. Alltså, det finns ingen lagstiftning som stödjer utlänningspolisens beslut. Och ogiltig frånvaro ska medföra indraget studiestöd eller studiemedel.

  6. Sveries socialistiska regim som bedriver landsomstörtande politisk verksamhet har inte för avsikt och har heller aldrig haft för avsikt att minska importen av dysfunktionella klankulturer från främst muslimska ideologins länder,detta får vi ständia bevis på då de hittar på alla möjliga ursäkter och lögner för att alla vuxna män från tredje världen som vill stanna här och bli livstidsförsörjda via skattemedel får stanna,oavsett om de är illegala,grovt kriminella eller bara sugna på ett gratisliv utan motkrav.Bara svenska folket själva kan sätta stopp för detta gigantiska folkutbyte som pågår om inte folket gör det så fortsätter galenskaperna utan gränser.

  7. Lena – Östergötland – Arbetssökande och på jakt efter nya utmaningar. Finns även på Twitter och Facebook.
    Lena skriver:

    Hur många av dessa ”guldklimpar” kommer att fullfölja studierna och lyckas få godkända betyg som är användbara?
    När kommer dessa ”guldklimpar” börja rätt för sig?
    Troligtvis kommer dessa ”guldklimpar” även ev avslutade studier ställa krav på samhället att de ska ha, ha utan att behöva göra rätt för sig.

    • De talar haltande engelska, vi har drösvis av dem i vår stad. Så det blir undervisning på engelska om de ska ta in någonting alls. Det är ett stort och uselt skämt bara!

  8. Att utvisa baarnen är lika med att beröva deras tillhörighet, att frånta dem en väsentlig trygghetsfaktor och en mänsklig rättighet. Vem kan säga att afghanska ungdomarna inte är några läshuvud, rejäla studieämnen och blivande ledargestalter i det av dem valda land ?

    • Att inte utvisa dom är lika med att beröva alla pensionärer och deras barn och barnbarn, deras skattepengar och ge till något annat som dom inte arbetat ihop för. Vill du säga till alla pensionärer att pengarna dom jobbat ihop ska gå till annat än deras barn och barnbarn, det ska gå till sådan som ljuger om sin identitet och ålder. Det brukar jag göra till dom pensionärer jag träffar, och det kommer jag att fortsätta med.

      • Elsa ! Jag är inte så säker på det eftersom dom måste vara så många när dom ska våldta.Det verkar som dom blir trött och måste byta av varann.

KommenteraAvbryt svar