Mannen med tre fruar som ”fick” tre lägenheter var alltså bara en Facebook-anka planterad av Sverigedemokraterna


INVANDRING. Mannen med tre fruar som ”fick” tre lägenheter var alltså bara en Facebook-anka planterad av Sverigedemokraterna. Så låter PK ledda av SVT för att en syrisk muslim med tre fruar och 16 barn ”fått” tre bostadsrätter som kostade nästan 14 miljoner av Nacka kommun.

Givetvis har han inte fått lägenheterna, men om skattebetalarna köper in dessa, betalar ränta och amortering samt avgifterna så har han i dagligt tal fått dem. Det begriper naturligtvis SVT och PK men de gör allt för att framställa galenskap som normalt.

SVT märker medvetet ord i stället för att rapportera sakligt om skandalen.

SVT skriver: ”Uppgifterna om att en syrisk man och hans tre fruar fått flytta in tre lägenheter i Nacka har skapat stor uppståndelse. Rykten har florerat att mannen och hans fruar ska ha fått lägenheterna – uppgifter som är felaktiga. – Man får hyra en lägenhet under två år sen ska vi sälja alla de här lägenheterna om två-tre år när behovet minskar, säger Mats Gerdau (M), kommunalråd i Nacka.”

-Pettersson antar att det formellt är riktigt men inte ens SVT eller kommunalrådet i Nacka tror väl att Ahmad Suliman om två år har skaffat sig ett arbete som ger så hög lön att han kan köpa eller hyra en eller flera bostäder för sina tre fruar och nu sexton barn om ett par år.

Vad gör Nacka kommun då? Tror knappast de har kurage att slänga ut familjen och det ska eller inte göras. Det bästa hade varit att aldrig släppa in dem i landet, näst bästa att flyga hem dem till Syrien men när de ändå är här varför köpa bostadsrätter i svindyra Nacka när pengarna hade räckt till en hel by i Norrlands inland.

Om kommunens husköp…

Om familjens bidrag…

Om att vara etnisk svensk i Nacka kommun…

Många som gillar invandringen till vårt land hänvisar ofta till svenskarnas utvandring till USA för 150-100 år sedan. Varför inte? Vi borde kunna erbjuda fri invandring på samma villkor som amerikanarna tog emot sina svenska nybyggare.

År 1862 inför den amerikanske presidenten Abraham Lincoln The Homestead Act, en lag som garanterar 65 hektar gratis land till varje invandrare som vill bli amerikansk medborgare och förmår bygga ett hus och bruka jorden under fem år. Denna möjlighet blir en stark lockelse för många fattiga svenskar och genererar stora mängder tryckt informations- och reklammaterial. Gratismarken erbjuds främst i ännu outvecklade norra och västra USA.

Genom The Homestead Act skapades mer än 372 000 jordbruk i Amerika och vid sekelskiftet 1900 har mer än 600 000 ”land claims” gjorts och mer än 320 000 kvadratkilometer, motsvarande tio procent av USA:s yta, blivit jordbruksmark. Detta innebar att cirka en och en halv miljon människor får tillgång till egen jordbruksmark.

I norra Sverige finns enorma glesbyggder, ägda av staten, varför inte låta nybyggare från fjärran land bosätta sig där och låta dem disponera 65 hektar mark gratis och de som likt svenskarna utan en krona i bidrag lyckas bygga ett hus och vara självförsörjande under fem år får behålla marken och välförtjänt bli medborgare i vårt land.

– Pettersson undrar vad tror du om detta Stefan? Mark i glest befolkade Norrland mot arbete och självförsörjning?

Den svenska utvandringen till främst USA bestod av 1,5 miljoner människor under 100 år. Alltså 10-20000 personer om året som var tvungna att försörja sig själva från dag ett. Jämför gärna det med dagens siffror på invandringen av bidragstagare till Sverige och sluta sedan jämföra de två sakerna.

 


27 responses to “Mannen med tre fruar som ”fick” tre lägenheter var alltså bara en Facebook-anka planterad av Sverigedemokraterna

 • br

  Om 2 år är lägenheterna inte längre beboliga.värdet faller därefter.

  Gilla

 • gamgubben

  Att ge invandrare egen mark att bebygga och att få behålla efter fem år vore en smart lösning.
  Men eftersom detta är Absurdistan så går det icke eftersom det blev en storm utan like: ”vi måste ju ge dem hjälp med att bygga hus röja skog för att kunna odla” det minsta vore enligt PK-partierna att ge dem ”etableringsbidrag på ca. 50′ per vuxen och 15′ per barn varje månad samt att tillhandahålla erforderlig maskinell utrustning samt tillhandahålla persontransportsmedel inklusive drivmedel för 5 år.”

  Gilla

 • Bo Fomalsi

  Nu är det plötsligt väldigt tyst om miljöpåverkan. Denne arab måste vara ett av Sveriges värsta miljösvin. Tänk om alla var lika ansvarslösa som honom och avlade fram 16 nya individer. Hur skulle det då gå med vår planet? Miljöpartiet var finns ni nu?

  Gilla

 • Klas

  När jag kom till storstan för 30 år sedan och gick in på bostadsförmedlingen och frågade efter lägenhet, fick jag motfrågan,
  – Har du någon social förtur?
  – Vad är det, frågade jag.
  – om du är missbrukare, eller får socialbidrag.
  – Nej, jag är bara en vanlig svensk som studerar och arbetar.
  Då skrattade tjänstemannen på bostadsförmedlingen och sa,
  – Nej då får du ingen lägenhet.
  Visst är storstan fantastisk, tänkte jag och fick köpa mig en hyresrätt svart för dyra pengar för att ha någonstans att bo.

  Gilla

 • Klas

  Nu tycker ju Petterson som vår förre Statsminister Reinfeldt när han var ute på flygtur.
  – vi som har ett så stort och glest befolkat land borde ju ha massor av plats, eller något i den stilen, sa han. Då tänkte han nog som Petterson, dom får låna 65 hektar mark och försöka försörja sig på i fem år. Lyckas dom inte åker dom ut.

  Gilla

 • dave

  Det är uppenbart att dom fick lägenheterna. Precis som jag fick min lgh. Dock måste jag betala för den själv.

  Gilla

  • Mia

   Skillnaden består i att du äger lägenheten och de pengar du har betalat finns kvar i lägenheten.

   För övrigt får man hoppas att det är en engångsföreteelse att ta emot en sådan här jättefamilj.

   Gilla

   • Joy

    T ex Bergsjön i Göteborg hyser familjer med en man och en kvinna som har lyckats skaffa 10-12 barn. Det problemet har funnits i många år, så vad är skillnaden? Att han hinner göra fler barn med tre fruar än en man och en kvinna hinner med?

    Det är en skandal att vi överbefolkas med invandrare!

    Gilla

 • Frej

  Fick inte ? Men han ska bo där i två år . Med 3 fruar och 16 barn , Ärligt så hinner han knulla ihop 6 barn till , på 2 år . Säger bara Grattis Nacka idioter … Svenskar är ett skämt , vi är fredsskadade . Och sen med socialister o kommunister i regering så blir det så här . Och inte förglömma alliansen som startade mörkret med Miljöpartiet . Hur fan kan någon hjälpa oss ur det här ??? En hyfsad astreoid kan få slut på lidandet 🙂

  Gilla

 • CTRLcontrol

  …många syrier åker hem på semester när de väl fått ”green-card” (put) och nyöppnade BG-konton som fylls på av svenska skattepengar:)
  Enligt UN(fn) så har ca 500000 syrier i år 2017 redan återvänt hem.

  Som vanligt är Sverige och migverket dåligt uppdaterade vad som sker i
  omvärlden: iom detta besked så bör samtliga syrier åka hem igen-även de som fått PUT
  (put skall aldrig ges till flyktingar -endast TUT då det är meningen de ska återvända när det lugnat ner sig i hemlandet)

  —Almost 500,000 Syrians have returned to their homes this year, the UN says, describing this as a ”notable trend”.—
  http://www.bbc.com/news/world-middle-east-40460126

  liksom i Afghanistan så är det lugnt på de flesta platserna i Syrien idag och resebolag gör reklam för resor dit

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Så säger man väl normalt i Sverige?

  Hörde att du söker bostad. Hur har det gått?

  Jo, jag har fått en lägenhet!

  Sen att man egentligen inte har fått en lägenhet, man skall betala hyra, förstår alla, säkert SVT också!

  Gilla

  • Larsson

   Men det är skattebetalarna som betalar, inte ”bara” hyran, även varmvatten, värme, sophämtning och lyse.
   Avkommen kan duscha hela dagen utan att bry sig om kostnaden.
   Värmen på högsta och fönstren öppna för frisk luft.

   Gilla

 • Joy

  Hårklyverier bara!

  Gilla

 • Jovke

  Att han inte fick äganderätten till lägenheterna är egentligen ännu värre. Nu kan han med sina ”fruar” bo där hur som helst. De har inget ansvar om lägenheterna, när det blir dags för reparationer, det är bara att begära ägaren, kommunen att göra dessa. Och på vems bekostnad?

  Gilla

 • Stefan K

  Förlåt, men står det att mannen får hyra de tre lägenheterna? Förstår jag saken rätt ligger avgiften till föreningen på cirka 4 000 kronor i månaden. Det är väl en rimlig tanke att mannen åtminstone borde betala denna summa?

  Det skulle medföra 12 000 kronor i månaden och därutöver tillkommer alla andra avgifter som ingår när människor hyr. Kan vi gissa oss till att det summa sumarum blir cirka 15 000 i månaden.

  Stämmer detta på något så när, är det inte illa pinkat för en familj där ingen jobbar eller betalar skatt. Hur många av er hårt arbetande medborgare skulle ha råd med en månadskostnad på 15 000?

  Gilla

  • Hönsmamman

   Det kan mycket väl vara så att en stor del är någon typ av bostadsbidrag så att kommunen också slipper och det blir den outtömliga kassako staten som återigen mjölkas. Någon annan får gå utan nån nån annanstans.

   Så länge inte produktiviteten ökar och vi har en större kaka att fördela kommer en gåva till en människa att innebära att någon annan mer eller mindre frivilligt ger.

   Det är enkel lågstadiematte.

   5+3+2=10 och 10-5–4-1=10

   10 in och 10 u. Om en en får 5 så de andra dela på resten.

   Svenska politiker är inte så skickliga. Det finns en del som faktiskt kan tänka. Men de utestängs och mobbas.

   Gilla

 • Kalasbetalaren

  och var ska alla hans barn bo när dom ska flytta hemifrån?

  Gilla

 • eva

  Tre fruar i Syrien! Kräver tillgångar! FLYDDE HAN från Danmark eftersom det landet enligt uppgift kontrollerar de asylsökandes egna förmögenheter och att han inte hade räknat med att så skulle ske!!!!! I Sverige ingen kontroll, alltså ”flyr” han hit. Om detta är fallet borde svenska myndigheterna samarbeta med Danmarks och föra mannen tillbaka till första asylland.

  Gilla

 • Lena

  Jag känner ett kolossalt förakt för de politiker som leder landet, här ett positivt initiativ såklart inte från pk-eländet ……utan från en sympatisk egenföretagare !
  http://www.msn.com/sv-se/nyheter/inrikes/m%C3%A5rten-bjuder-alla-pension%C3%A4rer-p%C3%A5-mat-n%C3%A5got-m%C3%A5ste-man-g%C3%B6ra/ar-AAsjCL0?li=BBqxCu3&ocid=mailsignout

  Gilla

 • centurion

  Mats Gerdau; Hur mycket av de 14 milj. tror du att du kommer att få tillbaka vid en ev. försäljning om 2-3 år ? Inte en spänn, fattar du väl. I bästa fall behöver hela fastigheten en rejäl sanering och efter det en totalrenovering. Men det troligaste är ändå att hela skiten måste rivas och endast tomten kan inbringa något litet, Skulle du själv vilja bo där som något slags B-lag efter att ¨adeln¨ har tröttnat på sin egen skit. Detta är ingen fördom , utan en av många erfarenheter som vi, normalbegåvade, knappast missar.

  Gilla

 • Hen Henssondotter

  Om exakt två år så kommer Nacka köpa en eller två villor som Ahmad Suliman med hans fruar kan bo i. Anledningen är att Ahmad blivit far till ytterligare 6 st barn eller att han skaffat sig en fjärde fru. Nu räknas han som stenrik och har råd med fyra fruar när Svenne betalar.

  Gilla

 • Utvandrad

  Varfor pratas det inte mer om att hen tidigare bodde i Danmark tillsammans med en av hens fruar 2015. Hen flydde for sitt liv over Oresundsbron till ett annu sakrare Sverige!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: