Syrisk familj får 1,2 miljoner i bidrag per år, det räcker inte så idag gav regeringen dem 38000 till


INVANDRING. Vi har tidigare rapporterat om Ahmad Suliman som fick uppehållstillstånd i december 2016 tillsammans med sina tre fruar och sina 16 barn. Migrationsverket hänvisade familjen till den välbärgade kommunen Nacka utanför Stockholm där lägenheterna är mycket dyra.

För att Ahmad och hans tre fruar skulle ha tillräckligt med plats köpte kommunen tre bostadsrätter på samma gata. Enligt Nacka kommun ska de bo där i 2-3 år tills de har möjlighet att flytta någon annanstans. Priset för skattebetalarna för de tre bostäderna var 5.450.000 kr, 3.300.000 kr och 5.200.000 kr till en kostnad av totalt 13.950.000 kr. Ahmad Suliman är 57 år gammal och är enligt folkbokföringen gift med alla tre fruar som är 40, 40, respektive 43 år gamla.

Jag tror inte detta är Ahmad och hans tre fruar som är ute och går i Nacka men det kunde vara det.

Nåväl, idag fick nyinflyttade herr Suliman från Syrien ytterligare en present av regeringen. De lägger ett förslag i budgeten om att höja barnbidraget med 200 kronor per barn och det gör 3.200 kronor i månaden eller 38.400 per år att spendera.

Detta till en troligen stenrik muslimsk familj från Syrien. I Syrien finns nämligen inga bidrag och mannen har försörjningsbördan och ingen behöver vara Einstein för att räkna ut att tre betydligt yngre fruar och 16 barn kostar en hel del. Den eventuella förmögenhet herr Suliman har gömt får han dock behålla.

Ett försök att titta på hur mycket familjen får i bidrag per ger en fingervisning om att Sulimans polare i Syrien om de tror på hans rapporter snart är på väg hit om de inte redan vet hur det är ställt i vårt land.

Det mesta av nedanstående och bidragen har Nya Tider publicerat. Titta in där.

Etableringsersättning: Totalt 27 104 kronor per månad. Alla fyra vuxna (maken och de tre fruarna) har rätt till så kallad etableringsersättning, vilket är en skattefri inkomst som betalas till ”nyanlända”. Detta ger 6 776 kronor per vuxen i månaden och alltså sammanlagt 27 104 kronor skattefritt.

Etableringstillägg: Totalt 12 800 kronor per månad. Familjen har också rätt till etableringstillägg, 800 kronor för varje barn under elva år och 1 500 kronor för varje barn däröver. En sökande kan få ersättning för maximalt tre barn och som mest 4 500 kronor per familj.

Eftersom polygami inte är en laglig familjebildning i Sverige räknas två av fruarna som egna separata hushåll, berättigade till stödet.

 • Hushåll 1: Mannen med en fru och sju barn. Ger totalt 4 500 kronor till hushållet.
 • Hushåll 2: Den andra frun är berättigad till 4 500 kronor för de tre äldsta barnen som bor med henne.
 • Hushåll 3: Den tredje frun är berättigad till 3 000 för de två barn som är över elva samt 800 för ett av de yngre, vilket ger 3 800 kronor.

Bostadsbidrag: Totalt 13 900 kronor: Familjen har också rätt till bostadsbidrag för alla tre lägenheter. I ena lägenheten bor mannen med äldsta frun och sju barn. Lägenheten är på 156 kvadratmeter och ger en uppskattad boendekostnad på 7 709 kronor. Det etableringstillägg som familjen har rätt till är inte bidragsgrundande, vilket betyder att vid beräkningen av hushållets inkomster ska den intäkten inte räknas med. Således ska beräkningen göras utifrån en inkomst på endast 13 552 kronor, vilket utgörs av hushållets sammanlagda etableringsersättning. Därmed är de berättigade till ett bostadsbidrag på 4 500 kronor skattefritt för den ena lägenhet. Detta har vi räknat ut med hjälp av tjänsten ”Kassakollen” på Försäkringskassans hemsida.

I den andra lägenheten bor en av fruarna själv med fem barn. Lägenheten är på 145 kvadratmeter och medför en boendekostnad av 7 165 kronor. Eftersom den bidragsgrundande inkomsten även i detta fall bara utgörs av etableringsersättningen innebär det ett bostadsbidrag på 5 200 kronor.

Den tredje frun bor med fyra barn i en lägenhet som är 92 kvadratmeter och kostar 4 546 kronor i månaden. Det ger ett bostadsbidrag på 4 200 kronor.

Sammanlagt har familjen en bostadsyta på 393 kvadratmeter. Vilket gör knappt 20 kvadrat per person.  

Här klagar herr Suliman på standarden på familjens asylboende i Åsarna Jämtland i Oktober 2016.

Bostadsersättning: Innebär rätt att behålla egen förmögenhet: De två fruarna som bor själva är också berättigade till bostadsersättning som uppgår till 3 900 kronor i månaden. Men eftersom sådan ersättning minskas i motsvarande mån med vad som betalas ut i bostadsbidrag skulle det inte ge några extra pengar för boendet.

Däremot har ersättningen som praktisk effekt att familjen får behålla eventuell egen förmögenhet. Den som har egna pengar kan nämligen få minskat bostadsbidrag. Men för ”nyanlända” innebär denna huvudregel ingen praktisk skillnad eftersom de då istället får bostadsersättning med motsvarande belopp.

Det förekommer många missuppfattningar om just bostadsersättning. Till de som missförstått hör vänsterorganisationer ”Migrationsinfo”. Organisationen driver en hemsida där de utger sig för att vara forskare som publicerar objektiv fakta om invandring, och citeras ofta av andra vänsteranhängare. Vänsterorganisationen som låtsas vara forskare påstår att ”Det går inte att få bostadsersättning om hyran överstiger 5 700 kr/månad”. Det är en missuppfattning som ”forskarna” hittat bland gissningar på internetforum. I Försäkringskassan egna riktlinjer står tvärtom att bostadsersättningen inte betalas för den del av hyran som överstiger 5 700 kronor men däremot för den del som inte överstiger. Det ger en maximal ersättning på 3 900 kronor.

Kontentan är att den syriska familjen, till skillnad från svenskar, kan ha egna pengar undanstoppade men ändå få bidrag för sitt boende. Om inte i form av bostadsbidrag, så genom bostadsersättning upp till 3 900 kronor i månaden.

Månggifte i Syrien är extremt ovanligt eftersom den man som vill ta flera fruar måste kunna visa att han har tillräcklig förmögenhet för att försörja dem. Uppenbart har herr Suliman uppfyllt detta krav.

Barnbidrag: Totalt 32 290 kronor per månad: Barnbidraget är 1 050 kronor per barn och flerbarnstillägget ökar successivt från det andra till femte barnet. Från barn nummer sex och uppåt är flerbarnstillägget 1 250 kronor. En familj med 16 barn får därmed rätt till sammanlagt 2 990 kronor för de fem första barnen och sammanlagt 12 500 för de senare. Totalt barnbidrag och flerbarnstillägg slutar på 32 290 kronor i månaden plus den höjning regeringen föreslog idag på 200 x 16 barn alltså 3200 kronor i månaden.  

Underhållsstöd: 14 157 kronor: En förälder som bor själv med barn har rätt till underhållsstöd från den andra föräldern. Det beräknas bland annat på den andra förälderns inkomst, men om föräldern saknar förmåga att betala underhållsstödet, betalar Försäkringskassan ett garantibelopp som är 1 573 kronor per barn. Underhållsstödet påverkar inte rätten till några av de övriga bidrag som nämnts, exempelvis ska det inte tas upp vid beräkningen av bostadsbidrag.

Eftersom två av fruarna bor själva med barnen har de rätt till underhållsbidrag. Föräldrar som är gifta antas vara sammanboende även om de är skrivna på olika adresser, och Nya Tider har kontaktat Försäkringskassan för att få klarhet i vilka regler som gäller i ett fall som detta. Vad de två extra fruarna måste göra är att skriva under ett papper för att ”styrka särlevnad”, alltså att de verkligen bor själva i sina lägenheter. Eftersom inget talar emot att så är fallet, har familjen därför rätt till underhållsstöd för nio barn, vilket blir sammanlagt 14 157 kronor skattefritt i månaden.

Sammanlagt: 1,2 miljoner om året skattefritt: En sammanräkning av alla bidrag ger den syriska familjen rätt till 1,2 miljoner om året, eller 100 251 kronor i månaden! Pengar som inte behöver skattas och som inte påverkas om familjen redan har – eller bygger upp – en egen förmögenhet.

Utifrån nuvarande skattetrappa skulle den syriska mannen behöva ha en månadsinkomst på 203 000 kronor för att själv tjäna motsvarande summa. Det motsvarar fyra svenska läkarlöner. Samtidigt får alltså familjen bo i redan köpta lyxbostadsrätter och eftersom mannen är 57 år så får vi betala tills det övergår i pension…

Nya tider har stått för uträkningarna av bidragen och det mesta av texten…

-Pettersson säger bara att jag har inte röstat för det,men det är bara att gratulera Suliman med familj för att en så stor del av svenska folket vill detta och beklaga alla svenskar som inte får samma standard av samhället…

Jag ber er som eventuellt tänker kommentera detta att vårda språket.


105 responses to “Syrisk familj får 1,2 miljoner i bidrag per år, det räcker inte så idag gav regeringen dem 38000 till

 • Nisse

  Tyvärr har 7klövern glömt det Svenska folkets väl o ve nu satsar man bara på araber och muslimer som aldrig betalt en enda krona till samhället hoppas att ni som röstar på 7klövern och i tid inser var ni ställt till med det enda alternativet vid höstens val SD om Sverige skall överleva som nation..

  Gilla

 • Krsitin Victor

  Jag tänkte att Försäkringskassan gjrde fel.. Det finns Ensamstående kvinna med barn fick INTE underhållstöd. Värför får Sulliiman??Han är registrerad som gift med all 3 fruar. De bor också i Nacka. Försäkringskassans behändlar nyalända på olika sätt

  Gilla

 • Kenneth Larsson

  GRATTIS till dom nu får det va slut på denna jävla lekstuga

  Gilla

 • Ana-Maria Sanchez

  Min sambo är sk förtidspensionär till 50% och långtidssjukskriven tills vidare på övriga 50%. Då han pga sin sjukdomsbild var arbetslös när han sjukskrevs så får han NOLL KR för sin sjukskrivning. Han får för sin pension sjukersättning vilket ger 50 000 KR per år. För att (nästan) nå upp till existensminimum får han särskilt bostadstillägg om 3450 kr per månad.
  Detta tillägg räknas dock inte som inkomst. Han är idag 51 är gammal. Han får ut ca 7500 kr per månad. Hur hög pension kommer han få ut när han fyller 65 och haft en årsinkomst på 50000 de senaste 20 åren?
  Jag jobbar heltid inom vården. Min största mardröm är att jag av nån anledning inte kan arbeta mer. Vad ska vi då leva på? Luft?
  Och sen läser man denna artikel. Är det så ja konstigt att man till slut hyser visst ägg mot ekonomiska flyktingar?! Knappast! Denna orättvisa blir värre för varje månad. Frågan är hur länge till man som svensk står ut…

  Gilla

  • Hacina Galili

   Om du har det så svårt, vart får du föe dig förutom herr Petterssons kära blogg om de flyktingars ekonomi? Fakta tack! Människor som pettersson får en att bli mörkrädd, de smutskastar Sverige med din propaganda.

   Gilla

 • Robban

  Fy fan dessa jävlar ska vi ta in när våra gamla får äta kattmat eller bostadslösa personer får bo på gatan
  Nej dessa ska utvisas om dom ej kan försörja sig själva inom ett år

  Gilla

 • Mia

  Jag har precis blivit änka o har ingen bostad har fått flytta hem till min gamla mamma i vänta på att hitta ngt att hyra som passar min minimala inkomst… soc i kommunen har inget att erbjuda en hederlig änka m låg inkomst! Så ja detta göra mig hederligt förbannad

  Gilla

 • Marita Ross

  Det var det jävligaste jag hört!! Ut med packet!
  Här sitter våra pensionärer och inte kan äta
  vlken mat de vill eller lösa ut sina mediciner
  Vi har ungdomar som inte kan flytta hemifrån, ja listan kan göras lång.
  Jag mår så illa …….BYT REGERING!!

  Gilla

 • Lasse Larsson

  Det här kan väl ändå inte stämma. Vad säger alla sossar, miljöpartister och centerpartister om detta.

  Gilla

  • ericr45

   Dom säger att det är helt OK. Bidragkonsumerande ”nyanlända” ska proriteras före etniska arbetande svenskar…

   Gilla

 • Nina D

  Jag önskar att det fanns en mötesplats för alla: alla åldrar, alla muslimer, katoliker, judar, kristna o.s.v.
  Politiskt obundet, fri klädsel, blandat med kvinnor, barn, pensionärer o.s.v.
  Handikappanpassat givetvis. En plats för alla helt enkelt.
  Om vi möts kanske vi förstår varandra bättre. Vi kan tycka olika, vi kan dela våra erfarenheter m.m., fast jag är rädd för att ni nog bara tycker att det är naivt och en utopi och kanske har ni rätt?!

  Gilla

 • GOGA

  Löfven har ingen aning vilka folk som han importerat Han kan minsta om religion Kvinnor kommer aldrig jobba som somaliska i runt 30 år Helt sjukt Så fegt politik att gör inget att förbjuda slöja och annat Skit i dessa landet !

  Gilla

 • Micke

  ”Bostadsersättning”, vad är det? Har jag aldrig hört talas om. Bostadsbidrag finns det, samt bostadstillägg för de som har någon form av ersättning från Försäkringskassan.

  Gilla

 • Maya

  Detta är inte okey vad håller politikerna på med. Inte undra på att det jäser bland befolkningen och att ha tre fruar är väl inget som vi uppmuntrar här i Sverige. Dax att vi sätter ner foten.

  Gilla

 • Stenbock


  Nu har Tyskland infört förbud för Ahmads tre äkta hälfter,och alla andra utklädda islamister,att framföra fordon med sin maskering på.
  Framöver blir bötesstraffet c:a 4.000:- kronor och körkortet,en månad indraget.Således får dessa tältklädda karnevalister ej längre sitta bak ratten.(i och för sig hade väl herren i huset förbjudit dem)

  Gilla

 • susanna

  Tack och lov har Sverige tydligen erkänt de här polygama förhållandet jag tror inte man har rätt till underhållsstöd om de fortfarande är gifta utan mannen får skilja sig från 2 av fruarna för att de ska få underhållsstöd rätta mig gärna om jag har fel.

  Gilla

 • Finnepinne

  Ta bort den där bilden så får du mer fokus på sakfrågan och slipper rassekommentarer. Skulle delat, men gör inte pga a. just den bilden.

  Gilla

 • Lena

  Vi borde ha lärt oss av europas historia…….fienden är alltid där …..i en eller annan skepnad, men tyvärr där !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: