En polisbil i södra Lappland är ”åt skogen”

POLISEN. Att en polisbil ska täcka hela södra Lappland på vardagsnätter är ”helt åt skogen”, menar Centerpartiets näringspolitiska talesperson Helena Lindahl. I en sändning på Facebook frågar hon hur polisen ska klara av sitt jobb och hur man ska kunna garantera medborgarnas säkerhet.

– Men det tog polisledningen inte hänsyn till. Utan Dan Eliassons polisledning drog det här till domstol, säger Helena Lindahl.

Det var i går kammarrätten meddelade att man slagit fast att det räcker med en polisbil för att upprätthålla säkerheten i södra Lappland, ett område nästan lika stort som Danmark.

-Pettersson tycker detta är intressant av fler skäl.

 1. Polisens omorganisation skulle föra polisen närmare medborgarna, samt förstås minska brottslighet och öka trygghet, och så sent som i slutet av förra året hävdade dåvarande inrikesminister Ygeman och rikspolischef Eliasson att nu har vänt.
 2. Helena Lindahl är centerpartist och för i princip fri invandring. Jag är övertygad om att utan asylinvandringen av dysfunktionella utomeuropéer skulle polisens resurser ha räckt till och centerpartiet satt åtta år i regeringen utan att fatta att tar man in hundratusentals människor så blir det brist på poliser, lärare, bostäder, arbeten för outbildade osv.
 3. Helena borde inse att eldar man får man tåla rök…

14 thoughts on “En polisbil i södra Lappland är ”åt skogen”

 1. Rikspolischefen skall avgå. Han är en S-märkt politruk och inget annat.
  Politiker och myndigheter har helt övergivit sitt folk, som de är valda för att värna om.
  Det enda de bekymrar sig om är invandrarnas väl och ve.
  Vi måste få en sverigevänlig regering, senast vid valet 2018.
  Om inte då, är Sverige bortom all räddning.

 2. Ambulanser finns inte heller så det räcker, problemet har funnits i åratal. Sverige stupar utför branten, med en jäla fart.

 3. Borde vara en fråga för vår Riksdag. Tycker våra representanter där att en polisbil är tillräckligt? Om så är, så borde också alla ledamöter som svarat ja omedelbart förpassas ut från köttgrytorna och få vistas minst två år inom området där lagen uppehålls av en patrullbil.

 4. På ett teoretiskt plan har du en poäng, men i verkligheten har du fel. Hon är en av få vettiga C-politiker och förmodligen en av de bättre i hela borgerligheten.
  C är under ytan ett mycket splittrat parti i dessa frågor.

 5. Visst har hon rätt i det oavsett vad centerpartiet tycker. Det är nog samma problem mer eller mindre över stora delar av norrland och många övriga glesorter i Sverige. Samma brist på polis som med BB-avdelningar och akut-sjukvård. Sverige kollapsar av brist på allt. Det borde ansvarsfulla politiker ha koll på. Dessutom, som sagt var, eldar man på gränslöst blir det gränslöst rökigt.

 6. Med den ökning av brott som sker sedan exoterna invaderat oss räcker inte 1.000-tals bilar ens till.
  I kväll blev en man (eller nigger/arab) skottskadad i Eskilstuna.Tog bara i armen upplyser polisen om.
  I Malmö blev en rörelsehindrad äldre dam i rullstol rånad på sin handväska.
  Denna gång sparkade man inte omkull rullstolen upplyser X-pressen…

 7. Om utvecklingen som är här i Sverige kryper norröver så lär inte ens 100 polispatruller räcka för södra Lappland

Kommentera