80 % av de marockanska ”barnen” uppger fel identitet och 90 % fel ålder

INVANDRARBROTT. Regeringens projekt med att bygga ungdomshem med möjlighet till vård i Marocko för att få fler ensamkommande unga att återvända till hemlandet har havererat. Det efter att Tyskland dragit sig ur uppgörelsen.

Sveriges storstäder har haft stora problem med ensamkommande ungdomar från Marocko som nekats asyl i Sverige men som hållit sig gömda och ändå har varit kvar i landet. De har många gånger försörjt sig på brott och har narkotikaproblem, men vill samtidigt inte ta emot någon hjälp av det svenska samhället. Marocko har också tidigare ofta ifrågasatt identiteterna på de personer som Sverige försökt utvisa och menade att de inte var marockanska medborgare.

I februari i år berättade dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) att Sverige och Tyskland gemensamt skulle bidra med pengar för att bygga ungdomshem och vårdhem i Marocko. Tanken var att fler marockaner kunde skickas hem.

Inrikesministern var mycket nöjd med överenskommelsen men nu sex månader senare så blir det alltså inget.

– Vi har jobbat på andra sätt och bland annat träffat marockanska myndigheter och Marocko accepterar nu fler av sina medborgare än tidigare. Så trots att det inte blir något med ungdomshemmen är vi ändå nöjda med att fler återvänder säger nuvarande inrikesminister Morgan Johansson (S)

SVT Nyheter har granskat statistiken och på drygt 1,5 år så har 441 marockaner utvisats från Sverige till sitt hemland eller till andra europeiska länder. De flesta är i åldern 18-30 år men det är få som är under 18 år.

Av de 441 så har 178 personer utvisats till Marocko och 253 till andra Eu-länder. 53 av de utvisade är under 18 år.

48 av dem har utvisats till andra EU-länder enligt Dublinförordningen och fem stycken till Marocko.

Per Löfvenberg, gruppchef på gränspolisen menar att de inte är så få ”unga” som utvisats och att statistiken blir en aning missvisande.

– Efter att Marocko nu oftare erkänner sina medborgare så får vi svar efter att vi tagit fingeravtryck som de sedan jämför med sina register. Vi kan konstatera att i 80 procent av fallen så har personen uppgett en annan identitet i Sverige än den egentligen hade. I 90 procent av fallen så är de vuxna trots att de tidigare uppgivit att de är barn, säger Per Löfvenberg vid gränspolisen till SVT Nyheter.

Läs mer på SVT…

-Pettersson försöker förstå inrikesminister Morgan Johansson (S) men det går inte. Trots att 90 procent av ”barnen” är vuxna så pratar socialdemokraten om minderåriga…

Det är utländska kriminella vuxna som ska ut hur landet eller låsas in.

 

5 thoughts on “80 % av de marockanska ”barnen” uppger fel identitet och 90 % fel ålder

  1. Tur att inte Sverige gav ”asyl” till dessa gatans ”barn”. En flock helt på villovägar. Deras kriminella band är djupt rotade.Marocko är inget asylland
    över huvudtaget. Om asyl ges kommer dessa individer att utföra EU
    cirkusens varande knarkhandel. De blr knarkbaroner och kungar över en natt. Hela EU som arbetsfält!

  2. Bara att chartra ett herculesplan, packa in dom här Marockanska ”barnen”. Spänn på dom varsin fallskärm. Flyg planet över Marocko och droppa ”barnen” tillbaka sitt hemland. Problemet löst snabbt och smidigt. Sen gör man om samma procedur med dom Afghanska barnen på Norra bantorget.

  3. Lilla korta Morgan Johansson kan lika väl uppge att han är minderårig själv – inte bara hans olyckliga kroppslängd, utan också hans söta baby-face garanterar att han inte ljuger – inte för mycket i alla fall …..

  4. Jag vet inte varför vi Sverige skall bygga barnhem till vuxna i Marocko. Vi kan inte ta han dom alla världens dissfunktionella unga.Specielt inte skattemedel som är för svenskarnas väl.Naturligtvis skall vi hjälpa men inte från skattepengar utan privata givare dom som vill ge.När blir det ordning i Landet? MVH ADOLF

KommenteraAvbryt svar