Stäng

SVT: Europa är en bankomat för afrikaner som inte är riktiga flyktingar

INVANDRING. Vi visade filmen nedan även i går men den förtjänar mer uppmärksamhet. I torsdagens SVT Aktuellt tog man bland annat upp massinvandringen från Afrika och Mellanöstern, denna gång med fokus på Västafrika och att – liksom varit fallet under lång tid tillbaka – de flesta kommer från länder där inga krig förs samt att man endast är ute efter en bättre tillvaro.

SVT erkänner att den absoluta merparten av migranterna som tar sig över Medelhavet mot Europa inte är flyktingar utan ekonomiska migranter och att majoriteten är unga män. Enligt FN är färre än tre procent av de som kommer över Medelhavet riktiga flyktingar.

Varför SVT, och utrikeskommentatorn Erika Bjerström i synnerhet, helt plötsligt är öppna och ärliga om det pågående bedrägeriet med migranterna och rapporteringen om dessa är oklart.

Dock kan inte Erika Bjerström låta bli att blåljuga ”det är något som är nytt för i år” ljuger Erika om att det är unga män från Västafrika. SVT och Erika Bjurström vet naturligtvis att det sett ut så i många år.

Möjligen försöker SVT bättra på sitt det bottenlåga förtroende men att då komma med nya lögner är en dålig taktik.

Senegal – afrikanerna borde fly till Afrika

Vi hade det ganska bra i Benin, Afrika men…

Ett växande välstånd driver på emigrationen och tömmer Afrika på framtiden

Afrika växer så det knakar – afrikanerna behövs i Afrika

31 reaktioner på “SVT: Europa är en bankomat för afrikaner som inte är riktiga flyktingar

 1. Afrikanerna har uppfattat Europa som ett område fyllt av idioter, vilka gärna delar med sig av allt de har.

 2. SVT glömde berätta att många med adelsman hudfärgen smugglar narkotika samtidigt när de checkar in här, och får armband till gratis All Inclusive leklandet (Angelas Lekland).

 3. Dags för EU att säga stopp! Där har svenska politikerna stort ansvar tillsammans med tysklands. De har lockat hit miljontals som de nu vill tvinga på andra länder när det inte är roligt längre. Snart går värddjuret under!

 4. En Afrikan som studerade engelska gratis här på Högskolan DU år 2009, svarade på min fråga om vad som är lönsamt för t.ex. mig att arbeta med i Kamerun. Han svarade korruption. han berättade att hans far hade bl.a. kakao plantager och var i myndigheten för tvåspråkighet (franska och engelska) och verkade insatt i korruption.

 5. Kappvändare och roddare skall INTE komma så lätt undan som de gjorde efter andra världskrigets slut. PK politiker, PK journalister och andra verklighetsförnekare skall få straff som extremt kännbara.

 6. Vem tillät Erika att tala sanning/klarspråk och det var i grevens tid om inte försent ,Holmberg har alltid varit ok för han har inte låtit sina egna personliga åsikter skugga allt han rapporterar tex att han aldrig visat med en enda min att han ogillar Jimmie Å till skillnad från alla andra ,att negrerna kommer från fredliga” demokratier” (utan flykt för sina liv från bomber och granater) har ju vi vetat om hela tiden det som negrerna missat är att i Sverige får dom ”topplönen”(högsta bidraget) direkt när dom sätter sin fot i landet och att Svenska skattebetalaren är tvingad att försörja negern och negerns alla släktingar och icke släktingar i alla kommande generationer hade dom vetat det så hade dom invaderat tyvärr så har den informationen nått alla Araber o babbar hoppas att sanningen kommer fram också i i babyarnas fall ,jag menar sanningen till det loja Svenska folket för majoriteten tycks forfarande tro att svensk media talar sanning hela tiden ,dom som genomskådat lögnen röstar på SD resten av sina liv ,Eu är tagna på sängen av den snabba globaliseringen ?skitsnack ! o varför i helvete kallar man strömmen av negrer som vill ha våra pengar för globalisering ?det har ju pågått i flera år ,hoppas att Svenska folket blev tagna på sängen ,,dax att vakna nu ,,föresten var är alla tillbörliga tillmälen mot Erika ,tillmälen som rasist mm mm mm mm och var är dom som har till uppgift att försöka se till att alla som vågar sig på sanningen mister sina jobb ,vänner och facebook

 7. EU-parlamentet vill se femåriga och förnybara — men inte permanenta — uppehållstillstånd i EU

  Så här reagerade Malin Björk (V):

  Delcitat

  Svenska ledamoten Malin Björk (V) är dock starkt kritisk till att EU-parlamentet inte i stället stödjer tanken på permanenta uppehållstillstånd.

  ”Trots att parlamentets position innebär att alla får fem års uppehållstillstånd i stället för ett eller tre år, som kommissionen föreslog, är det inte acceptabelt att EU tvingar medlemsländer till en miniminivå. Jag är förbannad”, skriver Björk i ett uttalande. (Publicerat 15 juni 2017)

  Slut delcitat

  Läs gärna hela reportaget här:

  https://unvis.it/di.se/nyheter/eu-parlament-vill-slopa-permanenta-uppehallstillstand

  Slutmålet för (V) är väl fri invandring med vidöppna gränser där också (MP) och (C) hänger på.

 8. Av dom 3000 som Löfven ska flyga in ska 90-100 % få stanna enligt migrationsverket.
  Hur detta kan ske får galningarna på migrationsverket med Ribbenvik i spetsen ta ansvar för.
  SVT håller antagligen på att portionerna sig för framtiden. SVT:s och migrationsverkets stora ansvar vad som skett med vårt land måste få en rättslig prövning.

  1. SVT ser att lögnerna håller inte i framtiden.Men man erkänner inte direkt utan tar det bit för bit. Därav uttalandet i nyheterna ” ”att det nya för i år är o.s.v” Sen vet jag inte om detta beror på att det är en ny nyhetschef på SVT.Ulf Johansson ska ju sluta. Men man vet också att det går inte hur länge som helst att ljuga till tittarna utan att det får konsekvenser.Varje lögn gör SD stakare.

  2. Trynbald
   Det som slog mig var hur mig. representanten kunde veta det. De har ju inte ansökt ännu. Där lyste ”verkligheten” om hur ansökan går till, (det spelar ingen roll om de behöver asyl lr ej de får det ändå) igenom så det stänkte om det!
   Mvh! Tussilago

 9. ”SIFO: SD är numera lika stora som Socialdemokraterna i hela Sydsverige, medan MP halverats i Norrland.”

  Hittade detta på SVD’s hemsida, men det är bakom en betalvägg.

  Det verkar som svenskarna tröttnat på invasionen från MENA-länderna!

 10. I reportaget säger han – men dom får väl inte stanna?Hon svarar nej.

  Men det kan inte vara sant – då Frontex och FN har berättat att endast cirka 3% har flyktingskäl och vi behöver bara se hur många uppehållstillstånd som bifallits i Sverige – hundratusentals de senaste åren.Även illegala som fått avslag på sin asylansökan kan med lätthet stanna kvar i landet.

 11. Den här flyktingströmmen av asylsökande till Europa från bland annat Nord Afrika är självförvållaav de europeiska länderna och USA.
  När Khadaffi hade makten i Libyien, fanns inte de här flyktingströmmarna därför den regeringen kunde kontrollera gränserna och kusten för illegal utvandring och invandring till Libyen.
  Regeringen kanske hade behövt lite EU pengar för en effektiv kustbevakning, som endast hadevarit nålpengar i sammanhanget.
  Det som Europa med USA gjorde var att de störtade regimen i Libyen och mördade Khadaffi, det var europeiskt flyg som med missiler träffade kortegen som Khadaffi åkte i när han var på väg att lämna landet.
  Sedan blev han mördad av rebeller som var uppbackad av USA och Europa.
  Det var mycket lätt att förutse konsekvenserna med USA och Europas agerande att landet skulle hamna i kaos, med okontrollerade gränser, och en enorm korupption på köpet.
  Afrika har själv mycket goda förutsättningar att skapa förutsättningar för jobb och bra levnadsstandard, för folken där.
  Det första som måste göras är att få ett fungerande jordbruk med avsättning för produkterna. Det behövs bevattning för jordbruket medkonstbevattning från floder och ta tillvara regnvattnet med dammar.
  Med höjd levnadsstandard sjunker födelsetalen som är alldeles för höga i de Afrikanska länderna.
  Det som EU och USA istället gör är att de subventionerar det egna jordbruket som skapar stora överskott som sedan dumpas på de Afrikanska länderna och gör att de kan inte konkurrera med den produktionen som he har.
  EU betalar ut i subventioner till jordbruket ca 50 miljarder euro varje år som är enorma pengar och förhindrar konkurrens utifrån.

  1. En bra början vore ju att bogsera alla ”räddade” tillbaka lill Libyen istället för till Italien(Grekland..
   Det vore en stark signal.
   Om inte annat så fick ”migranterna” en resa både tur OCH retur för enkelpris…

   1. Dessa ”flyktingar” som nu EU vill att Polen och Tjeckien bl.a ska ta från Grekland /Italien tror jag till slut hamnar i Sverige.
    Dessa länder tror jag hårdnacket vägrar att ta dom, då säger Löfven att Sverige tar emot dom och visar sig än en gång upp sig för världen som en humanitär stormakt.Jag tror att det är berömmet som Löfven är ute efter när Merkel och andra höjdare i EU talar om för världen” titta på Sverige vad dom gör”.Löfven skiter fullkomlig i den svenska befolkningen och hur det går för dom.Han är ute efter detta beröm och en plats
    i EU:s historiebok som en humanitärt stor ledare.Att han sen tar ihjäl 8 milj svenskar glöms bort. Lyssna på när han talar.Han nämner detta jämt i sina tal om vad Sverige gör för andra folk.För honom är svenskar inget folk utan dom står bara i vägen för han stora dröm.

  2. Gadaffi var en bra ledare (enligt Libyska folket ) men inte enligt Usa styrd media ,Libyen hade b,l,a fri sjukvård till all (i Sverige betalar man i kassan) helt fri utbildning till högskolenivå med inkl böcker/datorer/skolmaterial ,alla som gifte sig fick ca 50 000 kr i present och när barnen kom så fick dom ta ett räntefritt lån till hus/hem och hans underjordiska bevattnings system ,felet var att han inte tillät bankirerna att stjäla all olja/gas och att han inte hade någon statsskuld till Rotchild ,dessutom hade han 144 ton rent guld i sin centralbank som omhändertogs av Usa när Gadaffi avrättades offentligt (som en varning till alla som trilskas med Rotchild)(ett väpnat rån) som sverige deltog i ,nu är allt frid och fröjd oljeslangen är påkopplad och resten skiter man i

   1. Khadaffi var en bra ledare för det Libyska folket, hans regering satsade oljeinkomsterna på det egna landet, som gjorde att landet hade bland annat en sjukvård som var även bättre än i vissa europeiska länder.
    Alla som ville studera fick möjlighet till det även utomlands som betaldes av regimen.
    Han ville att alla i Libyen skulle äga bostaden därför fick alla som gifte sig en grafikation på 50.000 USA dollar från regeringen, som var ämnat till en egen bostad.
    Vattnet var ett stort problem för folket i Libyen, men Khadaffi genomförde ett vattenprojekt med underjordsvatten från Sahara att alla skulle få rinnande vatten från kran och stora bevattingsprojekt för jordbruket.
    Det som gjorde att USA och västvärlden önskade att han skulle försvinna var att han hade stora projekt för Afrika.
    Khadaffis plan var att inrätta en Afrikans världsbank med säte i Nigeria, som skulle gjort att de afrikanska länderna själva kunde bestämma över sina investeringar.
    Sedan skulle USA dollarn överges som valuta och betalning skulle ha annan säkerhet som guld exempelvis.
    Afrika sitter med enorma råvaro tillgångar och metaller som är mycket viktiga för industrin i väst, därför finns det ingen orsak till den fattigdom som ändå finns i länderna.l
    Khadaffis planer störde finansvärlden i väst och speciellt Rotchild, och det är en av orsakerna att de ansåg han måste försvinna.

 12. ”Djävulen finns i detaljerna.”

  Detaljerna har inte svensk media varit intresserade av….under många år.

  Utan alla detaljer, ingen verklig helhetsbild.

  Nu verkar det som att vissa journalister, har fått tag i en bättre sökmotor…..

 13. bara till Italien i år (till Juni) har det inkommit ca 71000 U-landsmänniskor varav stort sett ingen har asylskäl då de kommer ifrån HELA Afrika,en del även från Bangladesh. Ingen av dessa länder förs några krig. Alltså borde det vara inga problem skicka dem tillbaks. troligen ser det likadant ut i
  Grekland.
  Se varifrån de kommer på länken nedan:
  https://data2.unhcr.org/en/situations/mediterranean/location/5205

Kommentera

%d bloggare gillar detta: