Stäng

Senegal – afrikanerna borde fly till Afrika

AFRIKA. Senegal ligger i Västafrika och är knappt hälften så stort som Sverige och har runt 15 miljoner invånare. Det stora flertalet senegaleser är muslimer varav de flesta tillhör islams huvudinriktning sunni. Religionsfriheten garanteras i Senegals författning och toleransen är stor mellan landets olika religiösa grupper.

Sedan början av 1980-talet råder flerpartidemokrati. Senegal är fattigt med våra mått mätt, men där finns förutsättningar för att leva ett bra liv, där finns möjligheter med jordbruk, fiske, industri, råvaror, turism osv. och ett varierat klimat.

-Pettersson menar att Senegal bara är ett av många relativt välutvecklade länder i Afrika och jag undrar varför inte afrikanerna flyr till Afrika…eller är det så att vi får hit de afrikaner som afrikanerna inte vill ha i Afrika? 

Den afrikanska renässansen (pånyttfödelse) är ett monument med en 49 meter hög staty i brons uppförd i Senegals huvudstad Dakar. Bygget, som kostat mer än 200 miljoner kronor, påbörjades 2006 och invigdes 3 april 2010. Den är större än Frihetsgudinnan och kritiserades för att pengarna borde gått till annat, men samma tongångar hördes när Frihetsgudinnan byggdes. Det som man kan vara kritisk till är att en staty som ska symbolisera Afrikas pånyttfödelse byggdes av ett Nordkoreanskt företag. Inuti monumentet finns utställnings- och konferenslokaler och uppe i toppen av skulpturen finns en utsiktsplattform. – Hur som helst, sådan moment byggs inte i kaosländer.

Dakar är Senegals huvudstad, modern med tre miljoner invånare inkl. förorter. Liksom i stora delar av Afrika finns det möjligheter att bygga upp bra liv för invånarna. Afrika är rikt och de behöver sina unga män, så av humanitära skäl, skicka hem dem…

Senegal är ett muslimskt land men det verkar senegaleserna skita fullständigt i, inga hucklen på kvinnorna…frånsett hudfärgen ser det ut som Sydeuropa gjorde innan muslimerna invaderade…och I muslimska Senegal lär de sig svenska på åtta månader…

4 reaktioner på “Senegal – afrikanerna borde fly till Afrika

  1. SOCIALDEMOKRATERNA vill gärna vara en humanitär superstormakt och att vi ska ha ”öppna gränser” till FÖRSÄKRINGSKASSAN…..Det är ingen tvekan om att till Sverige kommer de muslimska afrikaner Afrika inte vill ha för vi är inga ”rasister”!
    99,99% av de araber och svarta som tar sig till EU är unga män och inga riktiga ”flyktingar” utan FLYTTARE som kommer på grund av att politiker som Merkel och Stefan Löven lovat dem och deras familjer livstids försörjning på Sveriges skattebetalares bekostnad….-det är bara att låna och höja skatter ett tag till tills kraschen kommer!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: