Vi hade det ganska bra i Benin, Afrika men…


INVANDRING. I går morse sändes barnprogrammet Morgonshowen med Doreen, det gick inte som SVT tänkt sig.

Morgonshowen har bjudit in en kvinna som har kommit till Sverige som ensamkommande flyktingbarn för många år sen, denna kvinna skall berätta hur det är att tvingas fly från sitt land och hur svenska barn kan uppföra sig för att välkomna ensamkommande flyktingbarn.

När den unga kvinnan kommer in i studion berättar hon att hon är från Benin i Västafrika och var elva år när hon flyttade hit.

Programledaren Doreen ber den unga damen berätta hur hemskt det är för barn som tvingas fly från sina hem och länder.

Afrikanskan svarar då ”Jag tvingades inte direkt fly, mina föräldrar skickade mig till Sverige för att det är bättre ekonomiska förutsättningar där, vi hade det ganska bra i Benin men mina föräldrar tyckte att jag kunde åka till Sverige för vi hade släktingar där”

-Pettersson inser att så var det med det. Det här familjens drivkrafter var ekonomi och inget annat ”Vi hade det ganska bra i Benin”…och jag tvivlar på att hon var ett enstaka undantag.

Programmet går att se i SVT Play i sex dagar till, intervjun börjar c:a 18:30 in…


17 responses to “Vi hade det ganska bra i Benin, Afrika men…

 • Involuntarium

  Skrattsalvorna ekar mellan husväggarna i bostadsområdet! Den svenska aningslösheten, naiviteten, enfalden, svagbegåvningen och svagsintheten har fått ett ansikte ”Doreen”!

  Gick inte som det var tänkt! Hahahahoaaaaahoha hur förbannat korkad får man bli! Asylturist som uppmanas av föräldrarna att satsa på en bättre ekonomi i aningslösa och naiva landet Sverige med en statsminister som skulle passa bättre på seesam street, the muppetshow show eller något annat amerikanskt barnprogram!!

  Stefan Löfven ”” de flyr för sina liv”” ! Stefan du förstår väl att du betraktas som Clown med röd näsa, stora skor och för liten hatt!

  Stoppa asylturismen nu och då menar åtminstone jag nu!

  Gilla

 • Olle.

  Fy fan för denna indoktrinering, och fy fan för negerflickan som sålt sin själ för att vara i MITT land, fy fan för programledaren Dååreen som fick stå som Pomperipossa med långnäsa och stirra i tomma intet för att hitta på hur hon ska agera vidare på ett uttänjt snyfttema som inte finns.

  Gilla

 • Observator X

  Det är tydligen vi svenskar är det stora problemet:

  Det är vår fantastiska förmåga till att vilja ta hand om andra stackars, efterblivna människor i nåt avlägset utvecklingsområde.
  De stackarna ska ju ömkas. Tydligen…
  De tvekar inte att utnyttja vårt system, komma från knappt ingenting och sedan FÅ pengar, lägenhet samt många gånger en förtur till arbetsmarknaden. FÅ pengar…människor som inte ens behövs i Sverige!
  Vi hade redan en alldeles för hög arbetslöshet bland svenskar innan Ahmet, Ngogo and the Mbutus släpptes in.

  De är för många i sitt område. De blir fler och fler. Det är faktiskt den vita världens fel, allt i efterdyningarna av kolonialismen.
  Det är vi som nu låter det fortgå och det skapar problem. Stora problem och att de släpps in i landet är ett tecken på att vi svenskar är svaga. Veka.

  ”Vi hade det ganska bra i Benin” …jojo…

  Gilla

 • TheMinimizer

  Doreen Månsson lyckas så bra med barnen.
  Alla sträcker upp fingret, precis som det ska vara.
  Lägg märke till hoten!

  Gilla

 • ÅMÅL

  HUSBY – ATTACK MOT TINO + NORSK TV

  http://www.nrk.no/video/PS*263448

  Gilla

 • Falköga

  Doreen blir kallad till rektorn för enskilt samtal. Kvarsittning och extralektioner i censurklassen.

  Gilla

 • eva

  Hur klarade programledaren att hantera denna uppgift från kvinnan?

  Gillad av 1 person

 • Android77

  Jag är så OERHÖRT ointresserad för varför flyktingarna/asylsökarna är här. Jag tvingas lyssna på deras gnäll varenda dag. Åk hem till era hemländer och skapa ordning där då för helvete. Även Sverige har varit i krig och hungersnöd och kan bli det igen med tillräckligt många bojsänken i form av invällare.

  Gilla

  • Hönsmamman

   Så känns det. Det som tidigare väckte människors sympati och nyttjas i marknadsföringssyfte slår tillbaka och immunitet människor i stället. Media hör sig själva en otjänst om de tror att det fortsatt ska väcks människors sympati. Det är för mycket. Särskilt när människor här också har svårigheter – som dessutom tonas ned och nonchaleras, bagatelliseras. Tjatet om alla fobier och ismer känns bara som fula anklagelser för att uppnå egna syften när kompetens och finess tryter. Tröttande. Dessutom är det deras ansvar att ordna för sig var de än är.

   Gilla

 • dave

  12 min kvar på nerladdningen.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Det finns tydligen en metod där benet i nyckelbenen undersöks för att avgöra ålder. 100% säkert att avgöra om >18 år.

  Vad väntar politiker och medicinsk personal på? Det kan ju inte vara pengar eftersom det rinner till som från en öppen kran.

  För 100 ensamkommande kan de bygga förvar för 100 miljoner. Då kan de kanske svälja mer än de 350 och avvisa och utvisa i snabbare takt. Människor behöver uppmuntran, motivering och belöningar. Att kunna föra folk ut ur landet kan säkert höja motivationen för många poliser som nu har ett oerhört betungande jobb.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: