”Dansk” efterlyst för oprovocerat mordförsök

INVANDRARVÅLD. För en dryg vecka sedan blev en 15-årig pojke i Köpenhamn oprovocerat överfallen och knivhuggen och fick livshotande skador. Den misstänkte gärningsmannen fångades på bild av en övervakningskamera. Dansk polis har nu gått ut med en bild på gärningsmannen, och hoppas att allmänheten kan tipsa om vem och var mannen är.

Knivdådet skedde strax före kl. 21 på kvällen torsdagen den 15 juni, utanför Nörrebrogade 48 i den invandrartäta stadsdelen Nörrebro i Köpenhamn. En 15-årig yngling överfölls och knivhöggs av en ensam gärningsman. Överfallet ska ha varit helt oprovocerat och det finns inga uppgifter om vad som tros ha varit motivet till dådet.

Brottsoffret fick livshotande skador, men hans liv gick att rädda. Dansk polis rubricerar ärendet som dråpförsök.

Den unge gärningsmannen tros vara c:a 16 – 18 år gammal. Han har utländsk bakgrund. Han har ljusbrun hudfärg och är c:a 170 cm lång. Han har kortklippt, lockigt, mörkt hår, som är snaggat på sidorna, samt mörka ögonbryn. Vid brottstillfället var han iklädd en svart, långärmad huvtröja med vit “NIKE”-logotyp på vänstra sidan av bröstet, vit t-shirt under huvtröjan, ljusgråa knälånga shorts med svarta revärer på sidorna, korta vita strumpor, samt svarta sportskor med vita detaljer. Han höll en kniv i ena handen.

De som vet vem mannen på bilden är, var han uppehåller sig, eller har annan information att lämna angående dråpförsöket uppmanas kontakta Köpenhamnspolisen.

3 thoughts on “”Dansk” efterlyst för oprovocerat mordförsök

  1. Hen liknar en standard ”svensk”, här i Eritreanska Unionen som har Schengen med Eritrea och experimentell socialism.

  2. en sådan blatte låtsades knivhugga mig i magen i tunnelbanan och försvann i motsatt riktning som jag var påväg. märkliga varelser Sverige ger svenska pass till.

  3. Så ska informationen om primaterna komma ut till allmänheten, och inte som här i mespropparnas land där man gör allt för allmänheten inte ska känna igen idioterna.

Kommentera