Skolbarnen fick inte brevet

Jag hoppas att Ni minns den skånska lärare som AFA terroriserade, läraren som våldsvänsterns militanta gren utsatte för ett attentat och förföljelse. Hur gick det sen?

Läraren vars enda ”fel” var att hon utnyttjade sin grundlagsstadgade rättighet att gå på möte för att informera sig om en liten del av vårt politiska samhälle. Hon gick på ett möte som våldsvänstern inte godkänner, med konsekvenser som leder oss och får oss osökt att tänka på DDR och Stasi.

Mediala drev, lögner, överdrifter, och svek mot samhällsengagerade medborgare är tilltag vi möter anno 2017 i Sverige. Afas våldsamheter, tillsammans med fegheten från de vi har runt omkring oss till vardags har bidragit till att lärarinnan flyttat från Malmö, och sagt upp sig från sitt viktiga arbete med barn. Hennes elever som igår slutade 6an vid en skola i Kävlinge kommun fick inte de där visdomsorden på väg ut i sommarlov från sin omtyckta lärare, läraren försvann.

Eftersom arbetsledaren vid skolan valde att inte läsa upp sin förra medarbetares brev till barnen på skolavslutningen önskar läraren att hennes ord på något sätt kommer både elever och vårdnadshavarna till del. Dela och förmedla hennes ord, och har vi tur når det någon, eller kanske alla som det berör. TACK.

Till Dig som slutar 6:an den 14 juni 2017

 

Jag hade så gärna velat se Dig denna dag. Om Du står i stilig svart kostym eller i en blommig eller vit klänning spelar ingen roll. Jag hade velat ge Dig en kram, känna doften av Din parfym, studerat Din frisyr och känt mig varm av att se ditt Ditt belåtna leende. Det är äntligen skolavslutning, och idag slutar Du 6:an för att gå på sommarlov.

 

Jag befinner mig ganska långt från Kävlinge med svåra erfarenheter i bagaget. Eftersom jag har fått ta ansvar för mina handlingar så tar jag mig friheten att ge Dig lite råd i livet. Du kan ju alltid strunta i dem om Du tycker att de är helt tokiga, eller ta till Dig dessa och forma till just Din framtidsplan. Nu är Du inte längre elev på ——-skolan, utan har fått större frihet och valmöjlighet. Det är Du som tar ansvar för att ge Dig själv tid till läxor, komma i tid och att se till att Du kämpar 100 % för att klara godkända betyg när Du börjar högstadiet.

 

 • Använd Din utökade frihet, men gör det under ansvar. Vi måste alla ta ansvar för våra handlingar. Följ Ditt hjärtas röst och gör medvetna val. Ju mer Du kämpar i skolan, desto fler blir valen inför framtiden då Du ska välja vad Du vill arbeta med. Ju mer Du kämpar i skolan, desto fler blir valen till de gymnasieutbildningar (och senare även högskole-, folkhögskole- och universitetsutbildningar) som Du kan bli antagen till för att utbilda Dig till just det Du vill bli. Det kan vara svårt att veta redan nu vad Du vill bli, men låt inte detta hindra Dig. Ju mer Du kämpar med skolarbetet, desto enklare blir Dina val i framtiden.

 

 • Var källkritisk och observant i Dina studier när Du söker information, och ifrågasätt om Du känner att Du inte riktigt tror på det som sägs vara sanningen. Stoppa Dig inte från att erövra kunskaper, dessa behöver Du i framtiden för att kunna leva ett så bra liv som möjligt.

 

 • Tänk gärna en gång extra innan Du gör ett val för att inse vilka konsekvenser det kan leda till. Det är Du som får ta ansvar för Dina handlingar.

 

 • Ta hand om relationen Du har till Dina närmaste släktingar och vänner, och vårda dessa väl. Var omtänksam, var kärleksfull, visa tacksamhet för det Du får av andra och ge tillbaka till dem.

 

Nu ger jag inte fler råd. Du får själv låta livet slipa Dig till den ädelsten Du är ämnad att vara. Jag önskar Dig allt gott! Livets sallad består av både bittra, syrliga och söta salladsblad. Men tillsammans utgör de vår tid på jorden och det gäller att njuta och dra lärdom.

 

Jag avslutar med ord från Karin Boye:

“Bryt upp, bryt upp! Den nya dagen gryr. Oändligt är vårt stora äventyr.”

 

Massor av kramar

 

 

 

11 thoughts on “Skolbarnen fick inte brevet

 1. Sänder alla de som gick ur 6:an i SVERIGES LAND DENNA MELODI ok på engelska men njut så länge ni kan !!!

 2. HELT UNDERBART SKRIVET !
  Tänk om alla barn fick detta med sig i framtiden !!!
  Själv har jag försökt ge mina barn en “kritisk” och självmedveten insikt om livet och att de alltid ska ha “minst” en helst flera dörrar mot andra alternativ öppna !!!
  OBJEKTIVITET OCH KRITISISM OCH REALISM ÄR VIKTIGT

 3. You devil You, Assad! Tip top shape here, old fellow!
  Man passar sig nogsamt för att gubba till sig och kan med viss stolthet notera att somliga gamla klasskamrater icke alls håller måttet.
  Stiff upper lip!
  Andreas 🙂

 4. Jag känner skam över att vara svensk när jag läser ditt inlägg.

  Det är också mycket tydligt att barnen och skolan förlorat en mycket god människa och lärare. Den typen av mediala drev förstörde både för läraren och eleverna, och i princip, för hela skolsverige. I sedvanlig ordning skrattar säkerligen omvärlden åt oss här hemma.

  Svenska skolan, lärarutbildningen, skolverket osv. hör till en av de främsta banditerna när det gäller att inte tillåta fritt tänkande.

  Här har jag mycket att säga men nöjer mig med att konstatera att det mod som skolsverige saknar finns här på bloggen istället.

  Bra!

 5. Månne man med stigande ålder blivit en smula sentimental, men se det svenska hjärtat värmdes av dessa innerliga välgångsönskningar på pränt, och man inser till fullo den saknad lärarinnans elever genom en omänsklig, orättfärdig och politiskt invalidiserad skolledning här tvingats erfara.
  En den största skam vidlåder de skyldiga till denna klappjakt på en demokratiskt kompetent och föredömligt rättsinnad medborgare med den sanna skråkänslan i behåll.
  Må hon så ges rika tillfällen att annorstädes utöva sin goda pedagogiska gärning.
  Andreas.

   • Femtionio, Din obotlige gynnare! Hehe! 🙂

   • Not so old 😉 Cheer up and have an ice-cream. 59 är en perfekt ålder för en RIKTIG gentleman som Andreas.

Kommentera