Pedofilen och mördaren Sten-Erik är död

BROTTSLIGHET. Sten-Erik  Eriksson mördade och våldtog en åttaårig pojke på Lidingö våren 1967. Sedan dessa har Sten-Erik Eriksson, 85, suttit inlåst och fått “vård” på olika kliniker. Nu är han död. 

TIDIGARE 2017-01-26. Pedofilen Sten-Erik har suttit inne i 50 år och sitter fortfarande kvar

BROTTSLIGHET. 1967 pågick Sexdagarskriget, Kaknästornet byggdes och Sverige lade om till högertrafik. Samma år dömdes den då 35-årige Sten-Erik Eriksson för mord och grov otukt med barn och överlämnades till sluten rättspsykiatrisk vård.

Eriksson hade hjälpt en åttaårig pojke med att pumpa däcken på dennes cykel då han lurade med honom till ett fallfärdigt ruckel på ön Lidingö utanför Stockholm.

Eriksson har tvångsvårdats sedan mordet – och efter en ny dom står det klart att han kommer vara inspärrad i mer än 50 år.

En förklaring till den långa tvångsvården är att Eriksson har rymt flera gånger. 1998 sprang han ifrån två vårdare under en övervakad permission och 2010 lyckades han rymma under ett kyrkogårdsbesök genom att krypa genom en häck och ta taxi från platsen.

-Pettersson säger att det var andra takter 1967, och det verkar ha fungerat. Sten-Erik har inte våldtagit och mördat några fler barn…

Intervjun är gjort av Expressen 2014. Läs mer…

1967 blev det högertrafik, det hade varit folkomröstning 1955. 82,9 procent röstade då för fortsatt vänstertrafik och så gjorde politikerna tvärtom, men det var nog bra på sikt…

10 thoughts on “Pedofilen och mördaren Sten-Erik är död

 1. 85 år. Det är mer än förväntad medellivslängd för kvinnor i Sverige.
  Kvinnor 84 och män 80

  Livet på anstalt har kanske räddat honom från att dö den svältdöd som några av våra äldre (icke brottsliga) tvingas avsluta jordavandringen med?

  http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Artiklar/Hog-medellivslangd-i-Sverige/

  Detta är inte en uppmaning att begå brott för att få mat och logi finansierat via samhället även om det kan ge intryck av det.

 2. Hur många miljoner har inte den där kostat skattebetalarna under de 50 år han suttit inspärrad?
  Vi ska inte hålla på att dalta med pedofiler. De ska ges en kraftig överdos sömnmedel så att de somnar in för gott.
  Det står jag för.
  Ta bara Thomas Qvick…han begick sexuella övergrepp mot två pojkar långt innan att Johan Asplund försvann.
  Oavsett om han är skyldig till de mord han erkände så har T.Qvick de facto begått de nämnda övergreppen.
  Det här är, enligt mig, de vita samhällenas stora svaghet: Att inte kunna göra sig av med individer vilka aldrig kan släppas ut i samhället, igen alternativt att de är ute i samhället men omedelbart skall rensas ut.

  • Skulle du verkligen vilja ha dödsstraff i Sverige med lotteri rättegångar och politiska motiv som rättesnöre?

  • troligen sant men när man själv fått sitta i fängelse så vet man att det är otroligt mycket fel i domar och åtal, iallafall när det gäller försök. åklagare är bedragare

 3. Visar dekadensen i samhället, det som var abnormalt tidigare ger snart dagsböter. Musse miss misslingar, har ju fått 3 månader för samma sak, ja menar karln fick ju 50 år på institution, omänskligt.

 4. med dagens krimin-ologisk “Jerzy Sarnecki påföljdslära” hade han troligen fått sitta 7-12 år i praktiken. Helgen Fossmos bödel som sköt två fick sitta ca 7 år.

  • Det är läkare och inte kriminologer som avgör hur länge en person behöver fortsatt vård på rättspsyk.

   • Jaha dålig post, detta visar att minst 9 inte fattar hur det funkar.
    Naturligtvis har du rätt, en del av dem kommer kanske hamna i den sitsen eftersom det snart kan vara en psykisk sjukdom att vara nationalist, då kommer dom kanske också få det som de vill ha det.
    Psykologi är inte ens en pseudovetenskap.

   • i 95 fall av hundra gäller läkarens rekommendation. Kallar du det oberoende, så ok för mig. Skenrättvisa säger jag, nämnden har ingen kompetens att överskrida vad läkarens agenda är, nu må vara. Rena lotteriet vad nån stackare har för läkare eller inte, lika många oskyldigt dömda på psyket som i finkan, kanske till och med fler.

Kommentera