Massiv kritik mot undervisningen på muslimsk friskola som stödjs av Saudiarabien


ISLAM. Den muslimska friskolan Alsalam i Örebro får massiv kritik efter att Skolinspektionen granskat verksamheten, rapporterar bland andra SVT. Ledningen för skolan, Al-risalah skandinaviska stiftelse, har fått fyra månader på sig att rätta till alla brister som drabbar eleverna. Annars hotas skolan av en halv miljon kronor i böter.

Kritiken gäller bland annat att det är brist på behöriga lärare, många lärare som slutar, kursplaner som inte följs, brister i betygssättningen och elever som delas upp i flick- och pojkgrupper på lektionerna.

Alsalamskolans rektor uppger i rapporten att skälet till uppdelningen i exempelvis simundervisningen är att ”flickorna på grund av religiösa och kulturella skäl endast närvarar om det är könsuppdelat”.

Skolans chef Hussein Aldaoudi säger att könsuppdelningen kom 2006 efter krav från elever. – Flickorna vill kunna ta av sjalen och ha idrott i frihet från pojkarna, säger Aldaoudi.

Genom att ha könsindelning i ämnen som idrott och simning har också andra lektioner som matematik, teknik och arabiska påverkats så att det blivit lektioner för flickor respektive pojkar, skriver Skolinspektionen i sin rapport.

I flera tidigare beslut från Skolinspektionen har det visat sig vara tillåtet att könsindela barn i ett helt ämne under flera år. Men senaste tiden har frågan hamnat i fokus och indelningen kritiserats kraftigt efter att ”Kalla Fakta” avslöjat att Al-Azharskolan i Vällingby könsindelar elever.

Regeringen vill förbjuda skolor att regelmässigt dela upp flickor och pojkar i undervisningen. Detta ska gälla i alla ämnen, även idrott. Skolverket har fått i uppdrag att utreda hur detta skrivs in i läroplanen. Ett förslag ska presenteras till regeringen i maj.

-Pettersson säger att könsuppdelade lektioner förekommer år efter år utan att något händer, ännu värre är att eleverna inte lär sig något i skolan och att 47 av Sveriges 50 sämsta skolor är kommunalt drivna.

 • Könsuppdelade skolor, år efter år
 • Eleverna lär sig alldeles för lite år efter år
 •  47 av de 50 sämsta skolorna är kommunala år efter år
 • utbildningsministern slipper kritik och sitter kvar
 • Al Risalahstiftelsen finansierar flera skolor och moskéer drivs med pengar och stöd från Saudiarabien. De missionerar för Wahabismen, en sträng tolkning av islam som köper sig makt och inflytande i Sverige. Pengarna ges inte kravlöst, utan i utbyte mot maktpositioner och med en vilja att sprida den stränga Saudiska tolkningen av islam – wahabismen eller salafism. DE tänker absolut inte sprida demokrati och jämlikhet även om naiva politiker och journalister tror det.  Den saudiska tolkningen av islam är strängt konservativ. Och det är den inriktningen de saudiska missionärerna vill ska predikas och efterlevas.

Slutsatsen blir att vänstern diskuterar vinster i skolan och skyller resten på Sverigedemokraterna…

 


10 responses to “Massiv kritik mot undervisningen på muslimsk friskola som stödjs av Saudiarabien

 • Biskop: Det är ”kulturfientligt” att vara mot extrem islam | Petterssons gör skillnad!

  […] försöka komma åt en salafistskola i Örebro som som styrs och får pengar via fond som av FN:s säkerhetsråd stämplats som en ren […]

  Gilla

 • 123qweasdblog

  Är det inte Sverige vi pratar om , hur i hela världen kan vara tillåten att ha speciala skolor för muslimer , ska man inte lära sig svenska och allt om Sverie och att i deta landet man ska respektera Sverie och dess språk och kultur och att här serveras Svensk mat bla gris kött som specialitet ( bekon) mf. Ni som är rena Svenska varför demonstrerar ni inte och kräver förändring det är muslimer som ska leva på Era vilkor i Ert land inte Ni på deras ( jag är polak ) men lider med er 😭😭😭

  Gilla

 • martainkeillor@gmail.com

  Svergie är ”puppets” till saudiarabien och resten av arabländerna pengar styr svergie och det spelar ingen roll vart dom kommer ifrån.Svergies regerings filosofi är att pengar är pengar!

  Gilla

 • pettersonaxeagentlemansgentleman

  Vad kan man egentligen förvänta sig av dessa samhällsfientliga drivhus för framtida koranförslavade terroraspiranter, vars enda syfte är att destruera det system de infiltrerat? Sunda förnuftet gör oavvisligt gällande att dylika bildnings- och kunskapsbekämpande institutioner icke hör hemma inom vårt högkulturella och utvecklade territorium. Att överhuvudtaget bereda utrymme och övergenerösa subventioner till fromma för våra naturliga fiender, visar tecken på att något är mycket galet i gamla Sverige.
  Andreas.

  Gilla

 • Monica

  Det är flickorna som blir offer på dessa skolor som PK-maffian legitimerar som myndigheter och yrkespolitiker. De är dessa flickor som blir offer för hedersvåld när de kommer upp i tonåren och förmodligen vill frigöra sig och då möter på motstånd även från det etablerade samhället läs PK

  Gilla

 • assad

  Alsalamskolan 🙂

  ”Vilken skola går du på Lasse?”

  ”Jag går på Alsalamskolan”.

  🙂 🙂 🙂

  Gilla

 • nosferatu

  ”Vill kunna ta av sig slöjan”?

  Vi pratar om en muslimsk friskola för tusan. Inte ens på sådana får flickor visa håret för pojkar. Vad är det för jä*la religion?

  Gilla

 • Jhonsson

  Varför tillåter man religiösa över huvud taget friskolor i Sverige? Och då i synnerhet muslimska sådana. Hur naiva är egentligen våra politiker? Har de blivit alldeles tokiga? Finns det då inget slut på tokerierna i vårt land?
  Stäng skolan omedelbart, den har ju inget existensberättigande.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: