Fridolin förnyar matematikundervisningen

Enligt ”vanligtvis välunderrättade källor”, kommer Sveriges utbildningsminister Gustav Fridolin att i morgon, måndag vid en presskonferens att  presentera, en för de ”utsatta områdena” speciellt anpassad lärobok i matematik. Utbildningsministern, som ju själv har viss erfarenhet som lärare, har lagt stor vikt vid att exemplen i räkneboken skall vara anpassade till verkligheten, och ha exempel som hämtas från verkligheten i de ”utsatta områdena”!

Muhammed har 200 skott till sin Kalasjnikov, han brukar träffa med 3 skott av en salva på 10 skott.

Hur många skott har han kvar då han mördat 5 personer?

Ali har 5  prostituerade flickor i sitt ”stall”. De drar in 500 SEK per kund.  De får behålla 100 kronor själva.

Hur många kunder per flicka och dag  måste han ordna till dem, för att finansiera sitt missbruk som kostar 6.000 per dag?

En afrikan rycker plånboken från en arab. Han springer därifrån med en fart av 5 meter per sekund. Det tar araben 6 sekunder att dra sin pistol och osäkra den och skjuta ett skott. Kulan har en fart av 350 meter per sekund.

Hur långt har afrikanen hunnit springa  innan han blir träffad?

Ett gäng palestinier kastar sten på Israelisk polis. 2 av poliserna skadas, dock ej allvarligt. Poliserna skadeskjuter 2 av stenkastarna.

Hur mycket av Svenska skattebetalares pengar skickar utrikesblondinen till palestian?

Ali är en så kallad bilmålvakt, han har 2345 bilar registrerade på sig.

  1. Han får 150 kronor per bil och år, hur mycket tjänar han på ett år?
  2. Varje bil har i genomsnitt 16500 kronor i böter per år, hur mycket pengar är det som Malmö kommun inte får in under året?

En ”pensionsräddare” slår sönder fyra skyltfönster. Glasmästaren skickar en räkning på 24.000 plus moms för reparation av fönstren.

  1. Momsen är 25%, hur mycket får staten in i moms tack vare ”pensionsräddarna”?
  2. Glasmästaren har utgifter på: 11000 för materiel, 8000 för arbete och 2000 för transporter, hur mycket tjänar glasmästaren?
  3. Statsministern och utrikesblondinen skickar 1,5 miljarder kronor till Palestina, hur många fönsterrutor måste ”pensionsräddarna” slå sönder för att staten skall få in detta belopp i moms?

Fem ”pensionsräddare” våldtar en äldre Svensk dam, de åker fast och döms till 4 års fängelse var, men ingen utvisning.  Då de sköter sig i fängelset, så släpps de ut efter 3 år. (Ett år är 365 dagar) varje dygn i fängelset kostar Svenska staten 2400 kronor.

Hur många pensioner har de räddat?

18 thoughts on “Fridolin förnyar matematikundervisningen

  1. SVAR TILL BRISSLAN!!!

    Jag skrev ju: ”kolsvart” humor. Så det är klart det är TOTAL REALISM. Men det är det som gör den makabra humorn till humor också. Tyvärr!!! Men det lättar upp lite att skratta åt helvetets sjuka, nån gång ibland. För att stå ut med skiten. DET BEHÖVS!!!

  2. Mycket bra och roligt skrivet … Men det är också så mycket allvar och sanning i detta .Våra skattepengar skänks bort till blattar och terrorister.
    Politikerna använder våra pengar som sina egna osv och vi Svenskar kommer oftast i andra hand.

  3. Hur lång tid kommer det att ta för utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) att rädda skolan?

    Under valrörelsen 2014 sa Fridolin: ”Så räddar vi skolan på 100 första dagarna”

    När Fridolin varit utbildningsminister långt fler än 100 dagar sa han så här: ”Jag lovade inte fixa skolan på 100 dagar”

    https://pbs.twimg.com/media/Cuth35vWIAE1DfJ.jpg

    Så hur lång tid det tar vet vi fortfarande inte. Gustav Fridolin (MP) har nu varit utbildningsminister långt mer än c:a 800 dagar … och som alla vet är den svenska skolan ännu inte räddad.

    Det cirkulerar uppgifter om att 100 dagar = 6 år enligt MP:s mer verklighetsanpassade sätt att räkna.

    http://pbs.twimg.com/media/B2oVZpFCMAAT2Qe.jpg

  4. Dom kanske ska ha en länsorienterad uppgift också. Minns ni Emil i Lönneberga, när Kommandoran fastnade i varggropen som var gillrad med korv?

    10 babbar gick till varggropen för att hämta korv. Endast 1 lämnade varggropen.

    Hur många babbar ligger kvar i fällan?

  5. Ha ha ha! Vilken sotsvart absurd makaber humor. Härligt kul i sin mycket sjuka vridning. Så sjukt, så sjukt! Ha ha ha! 🙂
    Mycket roligt! 🙂

    Ja, det är väl nåt sånt Fridofilardåren tänker sig förstår man. 🙂

    Här var du verkligen i ditt essé fjärranösternredaktionen! BRAVO!!! 🙂

    • Jag tycker det var mer realism i detta än humor. Landet Svenstia ser ju ut så i verkligheten. Ett komplett dårhus med planetens värsta stollar, som försöker styra i stian. Ett genialt drag skulle vara att, investera i ett tak över området så blev det världens största dårhus även officiellt.

  6. …speciellt anpassad lärobok i matematik

    Här är en räkneuppgift för babbarna som dom kan jobba med:

    1 + 1 = 2

    Borde räcka för 7-9, samt en bra bit in på gymnasiet för babbe.

  7. Utomordentlig exemplifiering på Fridolins idé om ’förnyad matematikundervisningen’, strålande !!!
    Fridolins äldre projekt gick åt skogen för två år sedan. Då kritiserade jag hans idé i en karikatyr: en ny historiebok för skolelever, en som ska vara om kvinnor och för kvinnor. Det var en serie på 3 karikatyrer varav den tredje teckningen handlar om hans skolbok som skulle tryckas av Roda Spikklubban, ordf. Löfvén i hög persson. Ni som inte var med på bloggen då, kan se karikatyren nu.
    Efter februari 2015 hördes inte ett knyst från Fridolin angående historieprojektet. Efter de kaustiska exemplen i detta inlägg kommer han att bli tyst som en mussla igen om matematikprojektet.

    https://petterssonsblogg.se/2015/02/24/satiriska-insandarteckningar/

  8. Högst geniale skribent och matematikprofessor, tillåt undertecknad framföra sitt hjärtliga tack för denna utomordentliga exposé av aktualiserade ekvationer! Min herre har ådagalagt en berömlig tankens skärpa och logikens klarhet, oaktat relativistryttare som Fridolin förnekar alla absoluta värden inklusive matematiken som absolut vetenskap, varför vi torde kunna förvänta oss att dessa läroböcker med största sannolikhet kommer att sakna ett traditionellt facit längst bak. Ett svar är ju inte bättre och mer värt än något annat och vilken lärare med ett uns av självbevarelsedrift kvar månde drista sig till att påpeka att ett resultat skulle vara mer korrekt än ett annat?
    Andreas, varmt hängiven konsument av Petterssons 🙂

    • Ett svar är ju inte bättre och mer värt än något annat och vilken lärare med ett uns av självbevarelsedrift kvar månde drista sig till att påpeka att ett resultat skulle vara mer korrekt än ett annat?

      Mitt i prick!

      • Ja, fan ta de alltigenom oresonliga relativisterna och deras politiskt korrekta bekvämlighetsteori, vilken innebär att de slipper ta ställning i viktiga frågor – något som i sig utgör ett nog så målande ställningstagande.
        Eder ödmjuke tjänare,
        Andreas 😉

Kommentera