Satiriska insändarteckningar

INSÄNDARE. Har ritat några stycken satirteckningar och bifogar dem till mejlet här. Ni ska veta att jag ritar endast för hand med penna, tusch och ritkol – aldrig med hjälp av dator. 

Några ord om den första av de tre teckningarna (Barbari): hjärtat står för Sverige/Europa/världen – de blöder till döds, snart döende? Det blir inte svårt att tolka vem förövarna är: parasiterna (asylsökarna) och Islam. Och så, det är taggtråden som håller länderna fast i barbarernas klor. Taggtråden är själva EU.
Barbari
Den andra teckningen (IS-Othello) parafraserar Othello, Moren i Venedig som blev Moren i Nordens Venedig; han stryper inte sin hustru, han halshugger henne istället. Under en längre tid har jag illustrerat Shakespeares pjäser och jag tog, bearbetade och uppdaterade min teckning till pjäsen Othello. Jag reducerade denna karaktärs komplexa natur och inre förbryllande kamp mot tvivel och svartsjuka till en muslimsk barbar, IS-bödel, radikaliserad av Iago, lömsk intrigmakare och lögnare i maskopi med den ökända samordnare som alla avskyr. Jag kallade henne för Dass-demon(a) S-allah-lin. Lite för transparent kanske, hoppas bara att Ni inte tar detta för attack till hennes person. Hon är ju redan ställd mot muren.
Othello
Den tredje teckningen (Nya historieboken) är av en frivol sort, dock sarkastisk och hånande. En ny historiebok enligt vår utbildningsministers förslag och krav: om och med kvinnor. En smältande hopkok av hjältinnor, mästarinnor, härskarinnor, älskarinnor samt väninnor och … landminor. Det senare ordet står för kvinnliga politiker som – tillsammans med sina inte så manliga kolleger – minerar och ödelägger allt de rör vid. Läroboksförfattarens identitet innehåller orden Grön Mamba, namnet på en afrikansk giftorm. Ingen annan än geniet Leif GW Person har sagt att Fridolin är ’en riktig liten orm’. Vad spelar det för roll att gubben tog tillbaka invektivet – den högt suggestiva bilden är ändå kvar.
De två tjejerna på teckningen kan orsaka protester och anklagelser av rasism och chauvinism – inte från våra trogna läsare utan från ’andra’ sidan. De två kvinnorna, en negress med ett ben trätt genom näsan och  en vit piercad punkartjej, är naturliga figurer i var sin habitat. Teckningen är inte ett exempel på främlingshat, utan ett tydligt ironiskt budskap: de två platsar inte i en historiebok. Det handlar om ett särskilt sinne för humor som herr Fridolin saknar.
Nya historieboken
Mimi

6 thoughts on “Satiriska insändarteckningar

  1. Att säga att nazismen är mindre ond än islam är väl helt åt helvete Kalle Anka Islam är en jävla religion men de har ju i alla fall inte mördat människor industriellt. Annars håller jag med dig om det övriga

    • Islam har väl aldrig upplevt industrialismen heller vilket är enda anledningen. Dock har man med mer antika metoder lyckats ha ihjäl bra många miljoner människor igenom åren. Läs på lite om Timur Lenk för en historielektion.

    • Haller med Kalle Anka, ISLAM med sharialagar ar 100ggr varre an nazismen med A. Hitler, bra jamforelse, nazisterna skar inte huvudet av sma barn eller nagra manniskor over huvud taget! Judarna blev grymt behandlade vilket var helt fel men nazismen ar anda battre och en bra jamforelse.
      Att som Socialdemokraterna ta araber, somalier till Sverige ar vansinne, i framtiden far vi rakna med gigantiska problem och kanske en musli,sk diktatur, vill vi ha det?
      SOCIALDEMOKRATERNA har huvudansvaret. de raknar med muslimerna ska rosta pa dem.

  2. Ja , först trodde jag att det var Herr Pettersson som ritat innan jag såg att det var en en insändare. Bra ritat och ett kul sätt att föra debatt.

  3. Bra teckningar! Islam är utan tvekan 100 gånger värre barbari än vad nazismen med Adolf Hitler stod för. Islam är ingenting annat än en sinnessjuk ideologi, en saga med en ondska som för helvetets portar att öppnas på jorden. Mord är meningslöst och grymmare mord har aldrig mänskligheten sett än dessa halshuggningar av dessa muslimska barbarer. Mord med stöd i verser i Islam, man skär huvudet av oskyldiga människor, exempelvis de 22 kristna Egyptiska kopterna. Svenska kyrkan lyfte inte ett finger för att beklaga dessa mord, vad säger det om svenska kyrkan ?
    När människor skräms till tystnad med hotelser och terror är det en sak MEN när människor som INTE riskerar att ett hårstrå kröks på deras huvuden är tysta DÅ ÄR DET BARA KRIMINELLT!

Kommentera