Européer skämtar om varandra

GOTT OCH BLANDAT. Européers skämt om sina grannar har samlats i en nyutkommen bok av fransmannen Romain Seignovert. – Att skämta om våra grannar är en lång europeisk tradition, säger han.

The Guardians Europakorrespondent Jon Henley återger några av de skämt mellan nordiska länder som samlats i boken. Bland annat ett av svenskarnas skämt om norrmän:

”Varför har norrmännen så fett hår? De har låtit oljan stiga sig åt huvudet”.

”Vad är skillnaden mellan svenskar och finnar? – Svenskarna har bra grannar!”

-Pettersson tycker det är småroligt och ingen tar illa upp. Annat är det när man skämtar om negrer eller zigenare, då tar svenskarna illa upp, då är det rasism.

Om man vaknar mitt i natten av att teven svävar…
Så skriker man släpp teven negerjävel!

Vad får man om man korsar en neger med en zigenare ?
Världens lataste tjuv…

Kör aldrig på en zigenare med cykel.

Varför då?

Det kan vara din cykel…

8 thoughts on “Européer skämtar om varandra

  1. Tänk vad många Norge-historier vi har hört genom åren. Samma rivalitet och skämt var det mellan Östersund och Sundsvall. Vi kallade dem ”klyktattare” för vi såg varifrån de kom – bilarnas skyltar hade ett Y. Men oavsett om det var norrmän eller sundsvallare så var det med värme och inte elakhet. De gav ju igen och vinnaren blev den som fick den andre mållös.

    Nuförtiden törs man inte skoja med sina nya grannar för de vet inte vad humor är. Sen blir de kränkta och springer till DO eller så petar man på deras heder och ära så de måste döda en.

  2. Matteprov A

    Matteprov Tensta, Rinkeby & Fittja Gymnasium Namn:_______________________________ Klass:_______________________________

    Fråga 1.) Jamal har en AK-47 med ett 40-skotts magasin. Om han bommar 6 av 10 skott och skjuter 13 skott på varje drive-by, hur många drive-by:s kan han göra innan han måste ladda om?

    Fråga 2.) Sahjeed har 50 gram kokain och han säljer 30 gram till Mohammed för 25.000 kronor. Han säljer 12 gram till Abdullah för 15.000 kronor. Vad är restvärdet av kokainet som Sahjeed har kvar om han inte blandar ut det?

    Fråga 3.) Ayatollah är hallick för 3 fnask. Om priset är 400 kronor för varje ligg, hur många ligg måste varje fnask företa sig varje dag för att Ayatollah ska kunna köpa det heroin han behöver för 4.400 kronor/dag?

    Fråga 4.) Ahmed vill blanda ut sitt halvkilo heroin för att tjäna 20% mer. Hur många gram råttgift behöver han för att göra detta?

    Fråga 5.) Raul avtjänar ett straff på 8 år för överlagt mord. Han fick 220.000 kronor för mordet. Om hans fru gör av med 7.000 kronor i månaden, hur mycket pengar har han kvar när han kommer ut ur fängelset och hur många år får han för att han slår ihjäl kärringen som förbrukat alla hans pengar?

    Fråga 6.) Mustaffa är kebabkock. Han har bara råd att göra 5 dl vitsås/dag. Den här vitsåsen är både dyr och populär. Han räknar ut att han kommer att klara sig om han har 7 dl/dag. Hur många gånger om dagen måste han ruska tupp för att späda ut dressingen så pass, att han kan klara efterfrågan?

    Provet varar i 4 timmar.

    LYCKA TILL!

  3. Vet ni varför det inte finns några araber i startrek?

    Startrek utspelar sig i framtiden….

  4. – Vet du vad det blir om man korsar en taliban med en kommunalarbetare?
    – En mördarsnigel.

  5. Norrmannen tittade på porrfilm, då ser han sin fru i filmen som har sex med ett antal män:
    -Jävla tur att det bara är på film.

  6. Det finns (fanns?) en tråd på Flashback som heter ”Rasisiska skämt”:

    I ett hus bor en svensk, en somalisk och en zigenarfamilj. En dag brinner huset ner. En familj klarar sig, vilken? Den svenska ty de var på jobbet och i skolan.

Kommentera