Vladimir Putin har beordrat övning med taktiska kärnvapen

UKRAINA. Ryssland ska genomföra en övning med taktiska kärnvapen, meddelar landets försvarsdepartement enligt Reuters. Övningen har beordrats av Vladimir Putin.

I ett uttalande hävdar departementet att övningen genomförs för att upprätthålla den ryska säkerheten efter ”provokativa” uttalanden från ledare i västvärlden. Övningen är ett svar på ”provokativa uttalanden och hot” från västerländska företrädare, skriver Tass med hänvisning till Rysslands försvarsdepartement.

Förberedelserna för övningen, som ska omfatta Rysslands flygvapen och flotta och äga rum i landets södra militärdistrikt, har redan inletts.

Taktiska kärnvapen har kortare räckvidd och är mindre kraftfulla än de mer traditionella strategiska kärnvapnen.

-Pettersson säger att Putins speciella militäroperation den 24 februari 2022 inleddes med en ”övning”, de som varnade för invasionen beskrevs som hycklare och krigshetsare…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Vladimir Putin har beordrat övning med taktiska kärnvapen

  1. Ja det verkar som ukriana skulle behövs några kärnvapen att öva med om Putin dkulle få några konstiga idér .åå tsl om det behöver inte Israel nya vänner dom har ju kärnvapen och zelensky han var väl jude enligt Putin är han ju judisk nazist. Intressant a

    3
    1
  2. Adressen är media och politrucker i väst som saknar både tankeförmåga samt ryggrad. Egentligen ett tecken på att kriget inte går som Mordor tänkt

  3. Putin verkar självmordsbenägen.
    Han vet nog vad som händer om han släpper iväg något kärnvapen.
    Antingen är han död inom kort eller så får han sitta under jorden resten av livet.
    Om han inte har en enkelbiljett bokad till Kina då.

    7
    4
  4. Ja, det kanske behövs kraftigare grejor för att vinna ett ”koloniområde” med förluster med ca 1000 man om dagen, för jakten på några morötter?

    Blir väl några hål i en åker lite här och där…

    9
    8
  5. Kommer bli intressant. Jag tror det är det sista vi hör om denna ”övning” då inga av de kärnvapenladdningarna som de tänker prova kommer att detonera så det blir total tystnad från Kreml. Följt av några nya fall ut genom fönster från hög höjd eller andra självmord kombinerat med korruptionsåtal mot några höjdare inom kleptokratin om några månader.

    13
    7

Kommentera