Könsuppdelning


Efter kalla faktas reportage om kvinnoförtryck och könsuppdelning, har den muslimska friskolan al-Azhar varit i blickfånget.

Att biträdande rektor sitter i direktsänd TV och förklarar att det inte existerat någon könsuppdelning får stå för honom. Jag kan varken bekräfta eller dementera hans ord, men tidigare anställda har vittnat om att det funnits könsuppdelning i många år. Nog om det, men denna debatt påminner mig om ett inlägg på Petterssons från maj 2011.

”Simma för livet” löd rubriken som baserade sig på en artikel i lokaltidningen. Den handlade om eleverna i en förskola där 90% av eleverna redan då hade annan bakgrund än svensk. I reportaget figurerade bara pojkar, inga flickor.

Petterssons

Det föranledde lite diskussioner huruvida det fanns en könsseparation i förskolan eller om det fanns andra skäl till att inga flickor syntes till i reportaget.

Ansvarig för simprojektet var Marco Venegas, idag riksdagsledamot för Miljöpartiet, fick svara på frågan som en del läsare hade ställt till lokaltidningen och svaret lämnade mycket att önska.

”Skälet till att vi har en pojk- och en flickgrupp är att barnen inte kan simma tillsammans”

Låter inte det som en klassisk könsseparation typ den vi såg på skolbussen från al-Azharskolan eller ser från moskéer? Fast frågan är om inte nästa bortförklaring tar priset.

”…bland flickorna finns många som är så små att de behöver hjälp i omklädningsrummet. Den hjälpen kan bara ställa upp varannan vecka”

Petterssons

Om det inte är könsseparation Venegas försvarar, så förklarar han tydligt att det är si ock så med jämlikheten redan i förskoleåldern. Vad skulle annars göra att pojkar klarar att klä sig själva, men inte flickor?

Tveklöst finns det en könsseparation i svenska skolor och den finns knappast i traditionella svenska.


11 responses to “Könsuppdelning

 • Ståfräs

  Både jag och frugan njuter av denna video;

  Trevlig helg alla Sverige vänner

  Gilla

 • Suzie

  Könsuppdelad (allah akbar skriker läraren/imamen ) undervisning ser vi i detta reportage från Al-Azhar skolan i Vällingby i Stockholm.Pojkarna för sig och flickorna för sig i varsitt rum där undervisas i koranen och islams läror.Svenska lärare hyllar skolan som nästintill idealiskt att arbeta i som lärare då det inte knusslas på några resurser alls.

  Gilla

 • Involuntarium

  Vi har under de senaste fyrtio åren fått in så mycket religionsskit i vårt fosterland Sverige!

  Det är rätt tidpunkt att förbjuda skolor med religiösinriktning, oavsett religion! Det är också rätt tidpunkt att stoppa och dra tillbaka varenda eftergift som de utövande islamisterna fått som t.ex. Skilda badtider och alla andra könsdiskriminerande eftergifter! Slöjförbud på offentligplats och i arbetet är också en nödvändighet för att stävja missbruket av svensk demokrati och jämställdhet!

  Varenda religiös friskola indoktrinerar barnen, inget undantag! Det finns lärare i den kommunala skolan som också arbetar efter egen agenda! Indoktrinering i enlighet med lärarens trosuppfattning, religion eller politiska ideologi! Skolans värld är inte objektiv när man skrapar av ytan!

  Ni vet ett ord där och en mening där och någon handling som leder till nyfikenhet och tanken på ”jag vill veta mer” en psykologisk påverkan mycket, mycket svår att upptäcka!

  Därför anser jag att kvalitetsstyrning och revisioner är ett måste!

  Dokumenten för kvalitetsstyrning ska vara så utformade att de när det gäller indoktrinering i trosuppfattning, religion, politisk eller annan ideologi ska de inte gå att missuppfatta det ska klart och tydligt framgå att det inte är tillåtet för lärare, annan skolpersonallärare eller besökande föreläsare att genom ord, meningar, regler eller handlingar påverka barnen i någon som helst riktning! Det ska självklart också framgå att om det uppdagas några oegentligheter så avslutas anställningen omgående! Om oegentligheter uppdagas i en friskola så ska skolan stängas omgående fram tillsdess att friskolan verifierar att förändringar införts! Självklart ska oanmälda revisionsbesök genomföras i stor omfattning!

  Vid revision så ska elevernas upplevelser av skolan och lärandet vara ett eget avsnitt! Ingen lärare eller annan skolpersonal ska delta i revisioner som självklart ska genomföras av tredjeparts oberoende revisorer!

  Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning! Sverige ut ur EU nu!

  Gilla

 • Tony

  men det kommer troligen en dag när Stockholms innerstad inte alls kommer att kännas lika säker som idag, när dom lär få känna på den medicin som dom ordinerar andra, då kommer det att bli mindre lustigt att skriva på petitioner om kravlös invandring.

  Gilla

 • Sara H. från Skåne

  Hen i den muslimska världen?

  ”Hen” är ett ord sprunget från Miljöpartiet. Och just DETTA parti är märkligt tyst i frågan om att flickor och gossar inte får blandas i klassrummet, på bussen, i sociala sammanhang och absolut inte i badkaret.

  Fridolin spottar ut några väl valda ord, men det är läpparnas bekännelse. Det parti och de människor som mest skriker och vrålar om ”könsneutralitet” är desamma människor som med svärd försvarar muslimernas rätt att dela upp kvinnor och män.

  Kortslutning.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Apropå könssegregering.
  De får inte sitta tillsammans i bussar i föredragssalar. Moskéer är no-go-zoner för kvinnor. De tar inte i hand med annat kön (men våldtar)?
  De kan inte simma tillsammans.

  Hur ska de lösa dilemmat med tvillingar som är av olika kön. Som produceras av i huvudsak resurser förmedlade genom kvinnans blod?
  Och att båda könen ska hålla tillgodo med samma livmoder som bygger på konceptet att omge fostret med fukt och där både män och kvinnor samsas om utrymmet.

  Ett inre universum som profeten inte hade en aning om?

  Kan båda könen leva tillsammans i en livmoder och utveckla grunderna för alla rörelser så finns det varken fysiska eller anatomiska hinder för att också kunna agera i livets alla situationer tillsammans. T ex simma tillsammans.

  De är så okunniga att man häpnar? Så fega att det är ett under att de lever? Osv

  Gilla

  • Involuntarium

   Djävligt bra tankar!

   Borde få den mest inbitne islamisten att ana ugglor i mossen!

   Koranen och pedofilprofeten har inte ett rätt!!!! Troligen blev det precis som när Mona Sahlin tänker till, en förbannad djävla otur! Hahahohaaaaaahoha islamistisk sinnessvaghet är just vad det är!

   Stefan Löfven avgå, utlys nyval och anordna Swexit omröstning!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: