Stäng

DN: Islamismen i Sverige måste kartläggas – Pettersson undrar varför, räcker inte 1400 års facit

ISLAM. Det behövs bättre forskning om islamismen än den som presenteras i MSB:s kritiserade rapport om Muslimska brödraskapet. Det skriver DN:s ledarredaktion och slår fast att den fundamentalistiska tolkningen av islam är ett reellt hot som måste kartläggas.

islam_dn

”Islamism är ett kontroversiellt ämne och debatten blir lätt fokuserad på något helt annat än sakfrågorna”, menar ledaren. Den sida som tycker hotet är överdrivet ser islamofobi och rasism som den viktigaste utmaningen. Den som i stället fruktar att islamismen kan slå kilar i ett sekulärt samhälle eller till och med hota demokratin ser förbi brister i rapporter som MSB:s.

”För det är ju så den ser ut, samhällsdebatten av i dag: Deltagarna intar sina förväntade positioner. De ser flisan i motståndarens öga men inte bjälken i sitt eget.”

-Pettersson tycker det är intressant att Dagens Nyheter tar upp hotet från islam, tidningen har ju i åratal sagt att de som hotar inte har något med islam att göra, men nu har redaktionen tydligen börjat rott.

DN säger att det behövs mer forskning kring islam och att Mulsimska brödraskapet utreds bättre.

Jag tycker det är fullständigt meningslöst, vi har facit från 1400 år med muslim och 50 muslimska länder att titta på hur islam fungerar…

Jag tror det får räcka, annars finns det mer, använd bloggens sökruta.

Islam är islam och inget annat…

22 reaktioner på “DN: Islamismen i Sverige måste kartläggas – Pettersson undrar varför, räcker inte 1400 års facit

 1. Ja muslimerna ljuger kraftigt duktigt. Ok det faller under epitetet rasism men men. För ett antal år sedan berättade en lärare för mej att hon var riktigt trött på detta ”Vaneljugande” Barnen lär sej runt bordet hut det går till alltid förneka det man blir beskylld för. Ta aldrig ansvar. Nej det är andras fel, ALLTID. Då en elev som hade utmärkt sej extra för ljugandets konst bestämde hon sej för att ställa föråldrande inför faktum på det då sk kvartssamtalet. Hon tittade bara på föräldern o sa som det var, ” Ditt barn Ljuger” Yes så ska det gå till, inget jävla krypande, sanningen framför allt.

 2. ISLAMISM är en grupp inom islam som främst består av 2 sektioner och var och en med helt olika uppgifter, den ena är en militant grupp som har som uppgift att utföra terrordåd med ett syfte att föra kampen framåt för ett islamistiskt övertagande.
  Den andra gruppen har som uppgift att infiltrera politiken och intar positioner där dom kan påverka alla beslut som tas och styra dom mot Islam’s värderingar och ett kalifat. Och detta är något som dom sakta men säkert smyger fram så att det inte dra för mycket uppmärksamhet. Utan det sker med små små steg och om alla inte uppmärksamma utvecklingen och gör allt för att sätta stopp för detta och att dessa personer omedelbart ta’s bort från allt som har med politiken att göra, och det är bråttom, men inte bara det utan det är minst lika viktigt att kontrollera alla myndigheter för det igår också i deras planer att ta så många maktpositioner i alla myndigheter som det är möjligt för att därifrån också styra vägen mot ett kalifat. Så om man släpper dom här två grupperna vind för våg att härja fritt i Sverige, ja då kommer man att hamna i en KATASTROF inom en snar framtid, och det är en garanti, och dom som hela tiden förnekar allt av detta och vill få det att framstå som en enda stor lögn, och islamofobi, men det som nu kommit fram i ljuset är att även dom har ett uppdrag från islamismen och det är att så fort det dyker upp någon som vill varna för just islamismen, så är det denna gruppens uppgift att tysta alla kritiker så fort som möjligt med dom verktyg som krävs. Och för den som undrar vad det skulle kunna vara för personer, har jag bara en sak att säga, titta ut och ser och hör vilka det är som kallar alla som varnar för islamismen för NAZISTER OCH RASISTER OCH ISLAMOFOBER och även hänger ut dessa människor i rikstäckande medier, kontakta deras arbetsgivare och ljuger ihop historier för dom som sedan i många fall lätt till att personerna blivit avskedade, och om inte det har hjälpt så attackerar man dom här människorna i deras egna hem, utan någon som helst hänsyn till att det finns barn där. Och denna grupp som har ett så fruktansvärt hat i sig så jag tror att det finns nog ingen som vet vad man ska använda för ord för att beskriva detta fenomen. Men iallafall så är dom utsända med ett uppdrag, och man får absolut inte låta sig luras av att dom flesta i denna grupp är faktiskt svenska men vad jag skulle vilja säga är att dom är väldigt missanpassade, helt enkelt människor som gått vilse i livet. Precis som dom på 80-90 talet som blev nazister enligt min mening så var nog inte en enda av dom nazist det var inte alls det som dom sökte, utan det var att få tillhöra en grupp för dom flesta av dom var nog mobbade sen barndomen och inte haft någon att prata med. Och en sak till, jag växte också upp på den tiden men det skulle överhuvudtaget inte falla mig in att ansluta till någon sådan grupp.
  Men där jag växte upp så vet jag att det hade ingen som helst betydelse om du var svensk eller om du var invandrare, för om du mötte en grupp nazister och oavsett om du är svensk dom slog ner precis alla som kom i deras väg. Alltså om man ska vara riktigt ärlig så att kalla dom för nazister, det var nog inte det rätta namnet att kalla dom för. Men visst dom ville framstår som nazister men deras agerande visade på raka motsatsen. Och nu existerar exakt samma typ av grupper med exakt samma typ av människor men under ett annat namn. Och det är precis det som typ islamistiska brödraskapet är ute efter, denna typ av människor är mycket lätt att få kontroll över, jag skulle kalla dom för svagsinta människor men som kan mogna med tiden men där är dom inte ännu. Tillslut vill jag påpeka att det måste till en utredning och kartläggning av islamismen i Sverige omgående det är mycket bråttom, igentligentligen borde den ha startat långt tidigare.

 3. Svar till Sven-Erik nedan.
  Kaplan är inte borta, ligger bara och lurar i vassen. Efter valet 2018 kommer vi att få se ett islamistiskt parti i Sverige, sponsrat av Erdogan och Muslimska Brödraskapet (och på grund av alla deras bidrag från svenska staten, indirekt av oss själva). Ett skräckscenario!.

 4. Idag lördagen den 4 mars, i och med kampanjen för en folkomröstning i
  Karlstad om ett stort moske bygge, har SD bjudit in Mona Walter och fler till
  stadsbiblioteket där.
  Undrar om det kommer att bli vänster demonstrationer och stökigt runt detta evenemang.

 5. Folkmördarna i Sverige kom hit pga våra bidrag:
  Jfr citat:
  ….I Sverige ansvarar Krigsbrottskommissionen för alla utredningar gällande folkmord, brott mot mänskligheten och krigsförbrytelser. A. polisintendent:
  – När flyktingströmmen ökade 2015 förstod man att krigsförbrytare kunde gömma sig i gruppen.. ..Det beslutades då om en ambitionshöjning och att antalet utredare skulle höjas till nuvarande 20 medarbetare.
  A berättade vidare att även samarbetet med Säpo har utökats..Samverkan sker även med Migrationsverket gällande framför allt underrättelsefrågor…
  …Vad gäller folkmordet i Rwanda fick utredarna dessutom göra ett flertal resor till landet för att kunna tala med målsägandena, medan nyare brottslighet kan utredas med hjälp av internet….

  Vice chefsåklagare M. uppger att för tio år sedan utsågs fyra särskilda åklagare för att arbeta med denna sorts brottslighet och att de har nu utökats med ytterligare fyra stycken.
  – det behövs fler åklagare även i framtiden. Det räcker inte med att kunna den svenska lagen, utan det krävs specialistkompetens.. poängterar att det rör sig om allvarliga övergrepp.. …som våldtäkter och tortyr.

  – Vi ska komma åt det här så småningom….

  ….Rwandadomen ändrades inte i hovrätten, den tilltalade mannen fick livstids fängelse.. .han ska betala skadestånd till målsägandena (skattebetalare i Sverige t.ex. via svenska brottsofferfonden i slutändan?) Det är första gången en svensk domstol utdömer skadestånd till offer för folkmordshandlingar, uppgav då tingsrätten i sitt pressmeddelande.
  C, kriminalkommissarie och ansvarig för utredningen, berättade att resorna till Rwanda under utredningen varit flera. Det var tidskrävande att planera resorna tillsammans med myndigheterna i Rwanda. Förhören med målsägandena var svåra att hålla och väckte ofta traumatiska minnen. Endast den misstänkte fanns i Sverige. Alla förhör med målsägande och vittnen gjordes på plats i Rwanda.

  För några år sedan visade NY Times en film av en avrättning i Syrien. Kammaråklagare H. berättade att åklagarna med.. ..den misstänkte mannen som befann sig i Sverige kunde precisera handlingen till tid och rum i Syrien när kriget pågick. Den mannen dömdes av tingsrätten för grovt folkrättsbrott till livstids fängelse.. Slut citat

 6. Såg att surläppen Musa var ute och fördömde rapporten och Norell som rasistiska. Muslimer är väl inte en ras?

 7. Ingen tid för bysantinskt strunprat när kalifatet står framför dörren. Gör inte samma misstag som konstantinopols befolkning gjorde när ottomanerna ryckte fram.

  1. Instämmer med Ulli. Se på EU’s förgård. Landets ledare är inte född i förstun. Han använder kalifatets principer. Kastar alla i källaren som inte tar av sig skorna innan de går in i det ottomanska finrummet.

 8. Bra Gringo, ” Något är rejält mycket fel” Felet sitter hos dom som vi tillåter fortsätta bestämma över oss. Då icke att förglömma Media som har satt sig i knät på det Diktatoriska styret.

 9. Magnus Norells rapport säger sanningsenligt allt om det som inte får plats i den Svenska Debatten. Och reaktionen av förnekandet ”Har dom rökt på, eller”. Tack, hemskt mycket Tack, till människor som vågar sköta sitt jobb.

  1. Intressant att f.d. utrikesministerns klavertramp mot POTUS Trump blir ett varningsskall, när de gamla fina och snälla hunderna attackeras av pk-terrierna som skäller så fradgan sprutar.

 10. Islamisterna försöker smyga sig in i Europa . Dom håller en tyst överenskommelse om att en dag ta över och tvinga oss att bli muslimer och slavar under dom eller halshuggas. Detta har jag hört av en som påstår att han inte är muslim utan har bara några muslimska vänner som berättat detta för honom.Men han ljuger och han är muslim han också har jag förstått efteråt. Detta har man ju sett i diverse klipp på nätet hur vissa säger att vi muslimer ska ta över och sätta kniven i er som inte lyder under oss.
  Detta bara att det gör inget att våldta en västerländsk tjej för hon har ju redan blivit av med sin oskuld och är ju i deras muslimska tänk en hora.
  Och vi män är otrogna hundar som inte är värda något i deras ögon.
  Snacka om vilka som är rasister och vad dom tycker om oss och våran kultur och demokrati som vi en gång hade.

 11. Magistrates’ Court of Appeal rules : immediate extradition of M.B. and N.R. of Syrian descent and German citizenship, caught with DAESH propaganda material intending to recruit followers among Romanian students, are declared ’personae non grata’ and ordered to keep out of Romanian borders for at least 10 years.

 12. eva

  Mitt tidigare inlägg idag under några andra rubriker i Petterssons….

  Finns det någon koppling mellan det som skrivs om i Magnus Norells rapport om Muslimska Brödraskapet och deras ambition att genom Mp och andra vänsterpartier(och också troligen Socialdemokraterna) göra Sverige till ett kalifat och vurmen för ensamkommande flyktingbarn(=unga män) och flyktingar från muhammedanska länder?
  Många av dessa är kanske ofrivilligt ”utnyttjade” i en större plan?
  Även försök att infiltrera Moderaterna finns genom valet av Abderisak Waberi, numera tydligen ordförande i Muslimska Brödraskapets europeiska organisation.
  Är det ett medvetet befolkningsutbyte där de unga männen skall befrukta svenska, nordiska kvinnor antingen genom äktenskap eller inifrån organisationen tyst sanktionerade våldtäkter?
  Är det en medveten avsikt att de som inte konverterar skall bli arbetande slavar i det kommande kalifatet?
  Vilka ruttna avsikter finns hos ärkebiskopen, Löfvén(vars fru Ulla arbetade i toppen av Tro och Solidaritet, gamla Broderskapsrörelsen och nära förbundet med Muslimska Brödraskapet)?
  Vad är det som pågår under den officiella bilden av Sverige där alla som inte lyder etablissemangets(och i förlängningen Muslimska Brödraskapets piska eller dansar efter deras pipa)agenda kallas för rasist, fascist, nazist……?
  Vakna!!!!!!

  1. Mycket bra skrivet. För visst är det så, är man inte med eller tycker som etablissemanget så är man helt klart rasist, fascist eller nazist. De vägrar att prata om själva huvudproblemet nämligen islam. Vi svenskar är lutheraner, vi har våra svenska traditioner och vill bevara dessa, iallafall jag. Detta måste få ett slut….för något fel är det.

   1. Tack! Jag försöker varna. Ledarsidorna.se med artiklar från många initierade skribenter säger en hel del om vad som kan försiggå bakom kulisserna. Bloggens upphovsman, Johan Westerholm är sosse men också kunnig islamsk teori och gammal underrättelseofficer.
    Sverige är illa ute om fortsatt islamsk infiltration får fortgå.

   2. Intressant upplysning att Löfvens Ulla är inne inte bara i rörelsen utan också i Tro och Soldaritet.

    Vid en diskussion mellan en mp och en opponent sommaren 2015 angående den då generösa asylmottagande av muslimer, svarade muppen på frågan;
    – Vad händer om muslimerna blir i majoritet? De fördriver och dödar kristna i sina hemländer. Vad tror du händer här?
    – Då hoppas jag att jag har många muslimska vänner.

    Det var då och sen dess har mp inte ändrat åsikt men förfinat sin retorik. Kaplan är borta, men hans och brödernas ande är inne i lampan. När de blir fler (ett eget parti) släpper de ut anden för allahs tro och solidaritet. Den andan har inga silkesvantar varken för mupparna, eller några andra om de inte konverterar eller betalar muslimsk skatt
    https://sv.m.wikipedia.org/wiki/Jizya

Kommentera

%d bloggare gillar detta: