Stäng

Ett citat att fundera över

Lördagen den 11:e mars samlas vänsterrörelsen #Vistårinteut i Stockholm för att manifestera mot de utvisningar av ensamkommande regeringen tidigare förslagit.

Nu har ju också detta förslag, precis som utvisningen av 80 000 personer utan asylskäl, kraftigt urvattnats. Det kanske ännu inte nått fram till denna vänsterrörelse, men vad gör det. Som vänstersocialist är det kutym att manifestera och demonstrera.

På en liten ort i Södermanland sitter en kvinna som engagerat sig för ensamkommande och planerar för denna manifestation i Stockholm nästa helg. Fast redan i morgon hålls ett litet förmöte på den lilla orten i Södermanland och då väntas politiker, föreståndare för områdets hvb-hem och andra intressenter dyka upp.

Den äldre kvinna som lokaltidningen intervjuat säger bl.a. så här till reportern (urklipp från webbversionen som gömmer sig bakom en betalvägg).

skarmklipp

Hur vet kvinnan ifråga att det inte är flyktingar inblandade? Har hon tillgång till information som ingen annan har? Om de inte kommit som flyktingar till Sverige de senaste åren, har de med säkerhet gjort det tidigare eller möjligen fötts i Sverige av föräldrar som flytt hit.

Dessa asylsökare vill bara plugga och leva ett tryggt liv i Sverige, säger den äldre damen. Okej, låt oss se…

Många flyktingbarn tar tunga droger

Flera aktörer som jobbar med ensamkommande larmar om droger, kriminalitet och gängbildning

Ensamkommande står bakom sexuella trakasserier på badhus

Sextrakasserier och hot på boende för ensamkommande

Ensamkommande bakom övergrepp

Ensamkommande rånar, stjäl och misshandlar i Stockholms city

Ensamkommande lever rövare på köpcentrum i Göteborg

Stor ökning av brott av ensamkommande

Svenska myndigheter står handfallna inför de brott ensamkommande begår

De kriminella ensamkommande blir allt fler

Ensamkommande fast i missbruk och kriminalitet

Ensamkommande i skolbråk i Ronneby

Allt fler ensamkommande i tvångsvården

Ensamkommande avstängda från simhall efter stök

Inre konflikter mellan ensamkommande på hvb-hem

Ensamkommande dömda för våldtäkt av barn

Fem ensamkommande gruppvåldtog barn

Detta är bara ett litet axplock av händelser där ensamkommande varit delaktiga. Samtliga länkar ovan är från olika etablerade medier, men vi får förmoda att det handlar om idel ”fake news” eftersom den äldre damen från den lilla sörmländska orten säger att ensamkommande barn är ödmjuka och bara vill leva ett tryggt liv i Sverige.

Konstigt dock att inte lokaltidningens reporter ställde frågorna eller rättare sagt, informerade den naiva gamla damen om verkligheten. Journalister brukar hålla varandra om ryggen och om etablerad media rapporterar om kriminalitet bland ensamkommande borde den aktuella journalisten stått upp för sina kollegor och deras uppenbara ”fake news”, eller….?

Ni kan förövrigt se och höra den gamla damen här…fast det är några år sedan nu.

 

14 reaktioner på “Ett citat att fundera över

 1. Reblogga detta på johan herrgård och kommenterade:
  Varför vurmar dessa kvinnor för främmande män? Är det sexuellt betingat? Bilden av den kåte invandraren precis som de homosexuella stämplar dessa mörka män? Eller är det den berömda kvinnliga omsorgen som lyser? Nä, jag tror mer på att det är den potentiella liggfaktorn som avgör.

 2. https://www.youtube.com/watch?v=57Zk3TUNRBs

  Katie Hopkins bild av sverige eller feministregeringens ?gruppvåldtäkter bilbränder,granater skjutningar
  tillochmed skitablån expressen skriver att det är ensamkommande ”barnen”
  skäggebarnen som går på heroin och rånar folk (åldringar)
  89-årige tidigare folkskoleläraren Eric de Geer rånades och slogs till marken i centrala Uppsala.
  Hur många människor är femregeringen beredda att offra för den ”goda sakens skull”hur många kvinnor skall gruppvåldtas tystas och gömmas på psykiatriska kliniker där Afghan/negrerna frikänns på löpande band innan folket vaknar

 3. ”Vistårinteut”…bra namn!
  Passar perfekt för oss som inte heller står ut, vi som jävlar tröttnat på knivskärarknarkartjuvåkarvåldtäktsarabasiatnegrer.

  Vi står inte ut, vi håller på att explodera. Konstigt att inte den vita, svenska kvinnan har gjort uppror. Att gå omkring med hög sannolikhet att bli våldtagen är inget att stå efter.
  Vi står inte ut, vi agerar!
  It’s time!

 4. Jag står inte heller ut! Fast av HELT motsatt anledning!!! Att ge personer asyl som uppenbarligen inte behöver det!!!

 5. Hahaha!
  ”Smarta, ödmjuka ungdomar” – dessutom med studieambitioner, gubevars! Ja, man tackar. En sådan gravt vilseledande varudeklaration går ta mig tusan inte av för hackor!
  Detta arma land måste sannerligen inrymma de mest intelligensbefriade och infantiliserade asylprimadonnor världen någonsin skådat, ty var om icke i Sverige hittar man alla dessa febrilt engagerade feministfjollor, vars högsta önskan är att ta sig an de ansiktsbehårade parasitbarnen? Nästa steg i ovan förekommande fruntimmers manifestationsstrategi blir således att vårda de käcka ungdomarnas fruar och barn, vilka förr eller senare torde infinna sig.
  Ack, ja. Den svenska feminina godtrogenheten slår alla rekord, men vi ska inte bara skratta åt eländet, ty varhelst den dyker upp utgör den ett direkt hot mot allt vad gott omdöme, rim och reson heter. Till yttermera visso är dessa föga smickrande egenskaper en av de huvudsakliga orsakerna till den nations- och patriarkatfientliga politik vi nu ser de enormt destruktiva konsekvenserna av.
  Andreas.

 6. Dessa idioter ska ha mothugg, ska komma dit och motdemonstrera, därför att våra infödda barn och ungdomar inte har någonstans att bo, inte får hjälp i skolan, inte får fast jobb trots examen, inte har råd med slkort.
  Sorteras bort för att de är Svenskar, STÄLL UPP!!
  Stoppa APARTHEID MOT INFÖDDA SVENSKA BARN, UNGDOMMAR, VI BEHÖVER STÅ UPP FÖR FRAMTIDEN OCH VÅRA BARN, MOTDEMONSTRERA!!

 7. Varför åker inte alla dessa människor med de som ska utvisas så slipper de ju känna sån tröstlöshet för dem, och vi slipper ca 6 % (Vänstern)+ alla andra som tycker synd om de ensamkommande vuxna. Dessa kan vi med lätthet undvara

 8. Visst, vänstern har ju svårt för att argumentera men lättare för att marschera!

 9. ”vänsterrörelsen #Vistårinteut i Stockholm manifesterar mot de utvisningar av ensamkommande regeringen tidigare förslagit”
  Om nu inte dom står ut med att några få odågor utvisas från Sverige per år, hur ska då vi stå ut med att 150.000 nya odågor kommer in i landet varje år?
  JR

 10. Tänk, vad ignoranta rumänerna, de har inte hört om ’babbe’. Ordet finns inte vårt ordförråd, inte ens som regionalism. Våra estetiska normer och sociala krav är otroligt osofistikerade !!

 11. Ett offer för vår medias indoktrinering och hjärntvätt, tyvärr! Damen tror säkert själv på det hon säger… Mycket illa…

  1. Verkar vara mkt VERKLIGHETS FRÅNVARANDE !!!
   Tillhör punken tillsammans med han Eliasson ……………..

 12. Konstnären, korsordsmakaren och musikern som låter så jävligt i Pink Champagne, vilket jag även tyckte då, som mycket musikintresserad arbetarkille, när det begav sig under senare delen av punkeran.

  Hon har ännu inte vuxit upp mentalt och förstått. Att det i en demokrati, så finns det många andra människor, som har rätt att tycka att svensk migrations politik de senare åren, är ett ”ensamkommande sorgebarn”, och att den skapar fler problem än den löser.

  Sedan finns det ju andra ”enkelriktade” människor i Gnesta-trakten som har svårt för detta med demokrati, och allas rätt till att nyttja den.

  Nämner inga namn, men han påstår sig ha spelat fotboll med Nacka Skoglund.

  Sedan till östra Sörmlands Lokaltidnings journalister.

  Jag rekommenderar er detta nyttiga i läsväg.

  ”Om man tror att journalistik handlar om aktivism och inte om konsekvensneutralitet har man valt fel yrke.”

  Vad jag gillar att läsa Alices kloka ord. Läs hela hennes inlägg i GP.

  Alice Teodorescu: ”Dags för journalistisk självreflektion”.

  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-dags-f%C3%B6r-journalistisk-sj%C3%A4lvreflektion-1.3950828

Kommentera

%d bloggare gillar detta: