Regeringen vill ha hårdare straff för flera brott

BROTTSLIGHET. Straffen för flera allvarliga våldsbrott ska skärpas från 1 juli nästa år, föreslår regeringen. Dessutom föreslås en ny vapenamnesti. De sa justitieminister Morgan Johansson och inrikesminister Anders Ygeman (båda S) på en pressträff i Rosenbad på onsdagen.


– Ska man klara kampen mot den organiserade brottsligheten måste de mest brottsaktiva individerna buras in, sa Johansson.

Regeringen vill bland annat att minimistraffet för synnerligen grov misshandel och grovt rån höjs från fyra till fem års fängelse.

-Pettersson säger att naturligtvis har justitieministern rätt när han lägger fram detta gamla SD-förslag om att brottsaktiva individer ska buras in, men det räcker inte.

Polisen måste gripa brottslingarna och göra utredningar som håller i domstolen och domstolarna måste döma och inte ha för vana att lägga sig i nedre delen eller under av straffskalan…

Indragna medborgarskap och obligatorisk utvisning vid grövre brott är också nödvändigt.

Dessutom undrar jag varför Fredrik Reinfeldt inte genomförde det som moderaterna lovade inför valet 2010…

Moderaterna – Ta medborgarskapet från kriminella invandrare

16 thoughts on “Regeringen vill ha hårdare straff för flera brott

 1. Trots att jag sörjer över mitt hemland nu, känner jag mig nödsakad att säga ett par ord: brottslingarna ska betala försvaret med egna inkomster. Är de försörjda av samhället (d v s de lever gott på våra skattepengar) så ska de få en försvarsadvokat av eget val – var och en är berättigad till det enligt lagen – en advokat ‘ex officio’. Om advokaten inte accepterar att försvara sin klient ‘pro bono’, då ska staten betala ett minimum arvode: mellan 10 och 100 kr. per fall – inte per timme ! En sådan lag bör promulgeras.
  Hur många stjärnadvokater skulle bjuda sina tjänster och tid ? Nix, nada, zip …… Inte ens en vaktmästare på en advokat firma.
  People vs. Muhammed där Muhammed ska föra sin talan inför rätta själv via tolk !! Resultatet: glädjande.

 2. Dödsstraff, hugga av ena handen, offentlig prygling är väl sådana straff som tyvärr försvunnit, men verkar behöva återinföras nu så att medeltidsfolket känner sig hemma.

 3. Har svårt att tänka mig att en liten höjning av straffet från 4 till 5 år avskräcker någon (kanske någon, men inte särskilt många), hade regeringen velat avskräcka någon hade dom minst dubblat eller mångdubblat straffet. Även om inte ens en ordentlig höjning av straffet skulle avskräcka så kommer i alla fall förövarna ut mindre ofta och hinner inte utsätta andra för lika många brott.

 4. Ett sätt att gå kan vara Three strikes, men med svenska mått.

  Enkelt förklarat går de ut på att man om man får två domar som kräver fängelsestraff så efter tredje domen skickas man in i fängelse en längre tid

  1. Fängelse, vård, hjälp och stöttning av samhället
  2. Fängelse mer vård och stöttning av samhället
  3. Fängelse 25 år och uppåt

  Fängelse vistelsen ska vara bra mycket mer avskräckande än idag. Jag tycker hårt jobb, enkel mat och hårda regler.

  Skulle vi få överfyllda fängelser kan man outsourca det hela till exempelvis Ryssland eller Saud Arabien, som förslag

 5. S försöker värva röster. Med den klena uppklaringsprocent polisen har, är straffen sekundära.

 6. Frågan är om Anne Ramberg, som förresten kallar meningsmotståndare för brunråttor, tillåter detta? Vad jag förstått har hon genom nätverken Ruben (där bl.a. demokraturens ökände tjänare Dan Eliasson är med) och Hilda samt genom sin post som ordförande för Advokatsamfundet ett icke föraktligt inflytande på rättssystemet. Har fått intrycket att hon starkt värnar om de särskilt utsatta som ju kriminella tenderar att vara.

  • Ruben och Hilda kommer att göra allt vad de kan för att sabotera av Riksdagen stiftade lagar. Det är juristerna som styr landet utan att skämmas och ingen politisk ledare törs ta striden mot dem.

 7. Vad är det för mening att utdöma straff och böter. Vi skattebetalare får ju betala som allt annars för muslimerna. Politikerna borde få betala.

 8. Idag kan man i alla fall glädja sig åt Att Peter Wolodarski blir
  tilldelad en fet Spark i Röven när han och DN förlorade målet
  mot Sara Skyttedal , för att DN stal hennes foto och använde
  dem utan hennes medgivande

  • På SVT-text fick hon bara “delvis rätt”. Löjligt, det är väl helt solklart, hon fick ju skadeståndet. Och rikspajasen Wodolarski kunde gott pröjsat hennes kostnader ur egen ficka men en sådan gentil gest var väl att hoppas på för mycket. Skönt att den fega skrämseltaktiken sprack tillslut i alla fall.

 9. Men gruppvåldtäkter utförda av Mena folk ska väl fortsättningsvis
  vara billigare än parkeringsböter?
  Dom shabbigaste brotten berörs givetvis inte av höjda
  straffskalor. Det Svenska (o)rättssystemet fortsätter på sin
  inslagna väg att skita i våldtäktsoffren, dom får klara sig bäst
  dom vill?
  Ska gruppvåldtäkten mot den rullstolsbundna kvinnan på
  Gotland glömmas bort? Varför så tyst??

  • Undrar också vad som händer angående gruppvåldtäkten på Gotland. Det är misstänkt tyst, har de stackars utsatta våldtäksmännen, som ju är ett offer för alla omständigheter som finns, fått amnesti?

   • Någon skrev här på bloggen att de var friade från alla anklagelser, men har inte hört det någonannanstans och ingen källa fanns angiven. Kanske Pettersson kan ta reda på det?

 10. Man fortsätter med att lappa och laga istället för att göra ett stort bok bål av Sveriges Rikes Lag och göra nya lagar som speglar dagens samhälle.

  • Om bokbål tycker jag inte.

   Däremot tycker jag att grundlagen skall ändras så att Sverige åter skall vara Svenskarnas land. Dessutom är vår äldre lagstiftning värd att studera. En kulturskatt. Går med vilja att åter ta i bruk. // T

Kommentera