Vad är Försvarsmaktens egentliga uppgift?

Johan Andersson på Granskning Sverige har ringt upp Robert Forss, marknadschef på Försvarsmakten, och ställt frågor.

Forss ska ha en eloge för att han inte kastar på luren eller uppger att han precis ska iväg på ett möte som många av de uppringda personerna lägligt nog brukar uppge.

Ta er tid att lyssna på samtalet, för det är intressant. Johan framför bl.a. påståendet att de hundratusentals unga män som anlänt och anländer till Europa inte är flyktingar, utan del i en invasion. Svaret från Forss är intressant. Efter filmen nedan bör ni läsa en artikel från Nynäshamnsposten och det hade varit mer intressant om Johan Andersson hade frågat Robert Forss om hur han ser på detta?

Den 12/2 publicerade Nynäshamnsposten en artikel om asylsökande på Nicksta camping utanför Nynäshamn. Det var i samband med att en grupp polska invandrare hotade med att angripa ett gäng asylsökande som man uppgav hade förgripit sig på en ung tjej med polsk bakgrund. Till tidningen säger männen på asylboendet bl.a. följande: ”…vi är inte rädda. 90 procent av oss är vuxna människor med militär utbildning”.

Dessa ord borde göra såväl Robert Forss, hela Försvarsmakten, regering och riksdag oroliga. Inte minst med tanke på att orden ”Putin” och ”Ryssland” verkar frammana kalla kårar och mardrömmar. Att Sverige idag inhyser hundratusentals män i vapenför ålder vars identiteter ingen egentligen vet, borde vara av stort intresse för samtliga inblandade parter, men nej…varför?

18 thoughts on “Vad är Försvarsmaktens egentliga uppgift?

  1. Tror man rustar försvaret för att försvara värdegrunden dvs slå ner inbördeskrig och oroligheter och hoppas på hjälp utifrån vid behov att försvara territoriet.

  2. Att hela invasionen möjliggjorts genom ett organiserat landssvek kände vi redan till. Nu har vi givits ännu en bekräftelse på våra befogade misstankar. Ve den som betraktas som en fosterlandsförrädare! För en sådan lågt stående individ hade det varit bättre att aldrig födas. Detta historiska övergrepp på svenska folket kommer ALDRIG vare sig att förgätas eller förlåtas.
    Heder och tack till medkommentatorernas franka inpass och i synnerhet (!) till den resolute Martin!
    Andreas 🙂

  3. Intressant och viktigt samtal och man får ”kvitto ” på att försvaret är totalt genompolitiserat och endast lyssnar till och blint lyder den svenskfientliga landsomstörtande Löfvenjuntan,svenska försvaret är inte till för att försvara Svea rikes gränser,land och folk,så precis som Johan frågar Forss vad/vilka är det försvaret skall försvara,frågar jag mig och säkerligen många andra svenskar också.Vi svenskar är helt utelämnade åt oss själva som det verkar,vi har inget försvar se bara på kustbevakningen som skall bevaka Sveriges gräns i Östersjön har på regimens order stationerats i Medelhavet för att bistå och hjälpa människosmugglarna att föra över hundratals illegala bättrelivsmigranter/grovt kriminella män i vapenför ålder till Europa.Skrämmande minst sagt.Sveriges land och folk har av landsförrädarna sålts till djävulen själv,förstår svenska folket detta ännu?
    Hur kan man som yrkesmilitär medverka till att förråda sitt eget folk genom att släppa in hundratusentals aggressiva män i vapenför ålder helt utan id handlingar från världens mest våldsbenägna barbari kulturer och länder i tredje världen,hur fan kan de,massor av poliser säger upp sig men har vi hört att yrkesmilitärer säger upp sig för att de inte får tjäna sitt land och folk som de är satta att göra egentligen.

  4. Ut med invällarna. De är inte flyktingar, man kan inte söka ekonomisk asyl. En flykting ska f ö söka asyl i första säkra land, inte ta sig som asylturist till landet med generösaste bidraget.
    Det är något som försvaret skulle kunna användas till, att ledsaga dessa ut.

  5. 90% av oss svenska män över 30 har militär utbildning vi också. Som till skillnad från de bruna människorna är anpassade för sverige. Vi är inte rädda vi heller. Snarare förväntansfulla.

    • Problemet är att flertalet av de 90% med militär utbildning inte har någon beväpning. De Pursvenskar som inte har tillgång till någon form av vapen eller har vapenlicenser bör snarast åtgärda detta. Att inneha en jägarexamen är en bra början..

      • Jägarna är synnerligen välutbildade och synnerligen robusta och synnerligen beväpnade och synnerligen välorganiserade. Det finns ingen större makt i sverige än de.
        Jag vill bli en av dem.

      • Dessutom! Är jägarna bärare av ett levande och uråldrigt kulturarv! Det finns många jaktformer som endast finns här i skandinavien! Det finns många jakthundar som bara finns här i skandinavien! Och de övriga, de knyter oss samman med övriga europeer. Jakt befinner sig nära kärnan av vad vi vill vara.

  6. Många av de med SD-sympatier brukar påstå att det behövs stora satsningar på försvaret. Men samtidigt påstår de också att Ryssland inte utgör något hot mot oss utan att Putin är en snäll och trevlig man (och att Sverige absolut inte ska bli medlem i Nato).

    Men vad ska man då egentligen ha försvaret till? Ska det främst vara en stöd- och försöksorganisation till inhemsk vapenindustri samt deltagare i internationella krishanteringsuppgifter precis som idag? Eller ska det främst vara riktat mot hotet från invandrade militanta islamister? I så fall, varför ska försvaret då ha exempelvis ubåtar, korvetter och en stor mängd jaktplan? Dessa vapensystem är väldigt dyra och deras användbarhet mot en islamistgerilla är ytterst begränsad.

    • Centralmakten och försvaret är till för att skydda och kontrollera gränsen. Idag är det stora hotet bölande kräk i civila kläder. Eftersom politikerna hatar oss svenskar så finns det inget försvaret kan göra mot detta.

KommenteraAvbryt svar