En kort sammanfattning av en utmärkt text

Chris Forsne är en av skribenterna på den mycket läsvärda Ledarsidorna.

Idag skriver hon en text som manar till eftertanke och sammanfattar Sverige av idag på ett utmärkt vis.

Först en kort sammanfattning av Forsne själv. Någon dununge är hon inte, tvärtom. Forsne är författare till fem böcker som skrivits åren 1982 till 2014. Hon är också journalist och har haft Aftonbladet, Göteborgs-Posten och SVT som arbetsgivare. Forsne var bl.a. utrikeskorrespondent mellan 1980 och 1995, där hon främst bevakade EU, Frankrike och Nordafrika. Hon ligger också bakom flera projekt i SVT:s Kunskapskanalen. M.a.o. har hon betydligt större erfarenhet och kunskap om omvärlden än majoriteten av våra lokala förmågor.

Hennes nya artikel på Ledarsidorna (borde läsas av alla innan man går och lägger sig) kan sammanfattas ungefär så här:

  • 2015 blev en chock för svenska folket, 2016 har vi lidit av posttraumatisk stress och 2017 måste bli året där vi inser att tagna beslut kommer att påverka våra barn och barnbarn.
  • Regeringens anvisningspolitik har lett till att kommun efter kommun planerar för modulhus och detta i områden som ligger flera mil från politikernas lyxbostäder.
  • Politiker som ropar populism om andra, är inte sällan de största populisterna. Märks inte minst när de ropar på medmänsklighet så länge denna inte drabbar dem själva och deras omgivning.
  • Göteborgs mest erfarne åklagare skrev för någon månad sedan en ärlig artikel som får sammanfatta det svenska rättsväsendets förfall.
  • De verkliga kostnaderna för asylinvandringen har vi bara sett början på. De enorma kostnaderna kommer främst att tas från de redan svaga, som exempelvis de dementsjuka, fattigpensionärerna och människor i behov av vård.
  • Idag står tiotusentals män i kö för att få komma in i samhället och i deras hemländer sitter fruar, barn och väntar på att få återförenas i Sverige.
  • 90 000 anhöriga väntas till Sverige bara i år och dessa kan förvänta sig att bo gratis i flerrumslägenheter och röra sig med nettoinkomster på cirka 27 000 kronor i månaden.
  • Våra politiker har tappat greppet om sina uppgifter och agerar idag på ett sätt som mer förbryllar än engagerar.
  • Vi i Sverige och övriga Europa bör tänka efter om vi ska medverka till att stora delar av Syrien kommer att lämnas som tomma ruinstäder, eller om vi ska medverka till att bygga upp landet på samma sätt som Tyskland gjorde med de sönderbombade städerna efter 2:a Världskriget.
  • De hundratals miljarder som EU:s medlemsnationer satsar på att integrera syrier i Europa, borde istället användas till att bygga upp landet och hjälpa syriska medborgare att återvända.

Mycket av de Forsne skriver kan majoriteten av den svenska befolkningen skriva under på. Mycket av det hon skriver är väl känt hos våra folkvalda. Mycket av det hon skriver kommer våra lokala journalister aldrig våga nämna i ledartexter. Mycket av det hon skriver skulle kunna sägas av Jimmie Åkesson i nästa sommartal, men då skulle det kallas rasism, främlingsfientligt och populism. Mycket av det hon skriver kan vara avgörande för Sveriges framtid.

Ledarsidorna

5 thoughts on “En kort sammanfattning av en utmärkt text

  1. Statsminister Stefan Löfvén (S) och hans tönt-kollegor i regeringen (vilka åtnjuter ”Allah människors lika värde”) har ännu inte förmått genomföra sin s k affärsplan som han i egenskap av socialdemokratisk oppositionsledare tillsammans med sina partikollegor …

    Carin Jämtin, partisekreterare
    Mikael Damberg, gruppledare i riksdagen
    Magdalena Andersson, ekonomiskpolitisk talesman

    … utlovade i DN Debatt redan 2012-09-24.

    http://gfx.bloggar.aftonbladet-cdn.se/wp-content/blogs.dir/428/files/2014/09/63.png

    För att ÖKA PÅ kaoset har Stefan Löfvén dessutom 2015-08-30 föreslagit att fler människor i arbetslivet skall ersättas av robotar, vilket kommer att ge högre arbetslöshet. Då saboteras Sveriges ekonomi ytterligare eftersom ekonomin redan nu börjar visa tydliga tecken på att sjunka till en ännu lägre och besvärligare låg nivå.

    https://i2.wp.com/1.bp.blogspot.com/-k65LetuJG_o/VeTJg3S7VwI/AAAAAAAABTY/5vps6Pwx9T0/s1600/DN-L%25C3%25B6fven-Robot.PNG

    Då spricker ju också det tidigare uppsatta (S)-målet att Sverige skall nå Europas lägsta arbetslöshet redan år 2020.

    Det ser ut att bli kraschlandningar på många olika politikområden för den röd-gröna feministregeringen (S)+(MP) med det kommunistiska bihanget (V).

    Svenska folket förväntar sig snarast en genomarbetad, hållbar och hederlig redogörelse som visar dagsläget för Sverige och utveckling framåt.

  2. Den kriminella politiken kommer att fortlöpa ända fram till valet 2018. Att åsamka nationen så mycket materiell, moralisk, juridisk och finansiell skada som möjligt, är regimens mål. Den notoriska nomenklaturans desperata försök att tillmötesgå den mycket illa beryktade islamistbefrämjaren och djävulens hantlangare George Soros och hans gelikar inom den absoluta makthierarkin, vet inga begränsningar! Arbetet att återställa en någorlunda rimlig balans kommer att ta många decennier i anspråk.
    Andreas.

  3. Jättebra sammanfattning av den krassa verkligheten. Det är som hon säger märkligt att ingen politiker reagerar på det kaos som redan hotar. Därför känns det farligt långt bort till nästa val.

  4. Bra text och bra sammanfattning! Det vore klädsamt om någon politiker, inom en snar framtid, skulle kunna förklara vad allt egentligen går ut på. Vem vinner egentligen på den här huvudlösa idiotin? Vilka som förlorar vet vi redan och politikernas intressen och prioriteringar är skamliga. Det är långt till nästa val. En fördel är möjligen att fler polletter trillar ner men har vi råd att vänta, kan skadorna repareras? En konsekvensanalys från Stefan Löfven lär inte dyka upp, inte under min livstid i alla fall.

KommenteraAvbryt svar