Journalister utsatta för stenkastning – en mördad i Eskilstuna

INVANDRARVÅLD. Sent i torsdagskväll sköts en man i huvudet i Eskilstuna, mannen blev svårt skadat och avled under fredag. Den mördade var känd av polisen. 

I morse när journalister från Eskilstuna-Kuriren besökte bostadsområdet Årby för att intervjua de boende om mordförsöket och våldet i området blev de utsatta för stenkastning.

eskilstunakuriren_stenkastning

En person, som tidningen intervjuade, blev träffad av sten i ryggen, men ska ha klarat sig bra och journalisten och fotografen träffades inte.

– Självklart var de uppskakade efter händelsen, säger tidningens chefredaktör Eva Burman hon berättar vidare att tidningens journalister har blivit utsatta för sex incidenter som exempelvis stenkastning och hot den senaste månaden och nästa vecka ska tidningens ledning ha en träff med polisen.

Tidigare har frilansfotografer blivit utsatta för stenkastning i området Fröslunda i Eskilstuna. I förlängningen är det ett hot mot yttrandefriheten och demokratin om vi inte kan rapportera om det som händer i vårt närområde påstår Burman.

Eskilstuna-Kuriren i februari: ”Brottsligheten minskar i Sverige….Ändå tror de flesta svenskar att brottsligheten ökar. I Nationella trygghetsundersökningen 2014 tror 73 procent att så är fallet….En stor majoritet av befolkningen tror att brottsligheten ökar när den i själva verket minskar”

Stenkastning mot journalister och fotografer, sex incidenter och inget signalement!!! Var det för mörkt på förmiddagen tro…???

-Pettersson vill påstå att det inte har ett dugg att göra med demokrati, om några journalister som ändå inte beskriver sanningen, eller ens försöker beskriva sanningen hindras från att skriva förljugna reportage så kanske det till och med är bra för demokratin.

Jag har dessutom aldrig sett  EK påstå att demokratin är hotad när Sverigedemokraternas valmöten största och hotas.

Det går inte som chefredaktören gråta ut i sitt eget och andras media när Eva Burman, Alex Voronov och övriga på Kuriren har kämpat hårt för mångkulturen i många år och fått precis som de velat. Är det något som är till nackdel för deras agenda för ”flyktingar” och mångfald censurerar dom direkt.  Politiska redaktören Voronov hyllar dessutom muslimska brödraskapet.

121 mord och 326 mordförsök under de 9 första månaderna 2016, de flesta kan skrivas på mångkulturen och Eskilstuna-Kuriren gnäller på lite stenkastning…löjligt…har de inte sett Magnus Betnér…

19 thoughts on “Journalister utsatta för stenkastning – en mördad i Eskilstuna

  1. Ekuriren blev även hotade och ombedda att lämna Fröslunda efter att unrikesministern varit på besök. Dock rapporterades denna allvarliga incident med ett par rader inbakat i en längre rapport om ministerns besök

    ”När ministerföljet och livvakterna försvunnit ur sikte bröstar några av ungdomarna utanför upp sig. De ber hotfullt några av Eskilstuna-Kurirens journalister att lämna torget.”
    http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.4383436-har-moter-anders-ygeman-froslunda-forsta-gangen

  2. Det känns nästan overkligt att man nu faktiskt rapporterar stenkastningen i nyheterna, visserligen utan att tala om att det är invandrartäta områden, men i alla fall.

  3. Citat: ” – I förlängningen är det ett hot mot yttrandefriheten och demokratin om vi inte kan rapportera om det som händer i vårt närområde påstår Burman.”

    Detta måste betyda att det är ett hot mot demokratin om medierna självmant avstår från att rapportera om vad som händer i närområden, eller händelser av samma karaktär annorstädes. Vilket är just vad som skett under en längre tid här i Sverige.

    Äntligen ett erkännande!

    (Tack, sign. ”Synonymen” för länken till Skrivarens Blogg!) 🙂

  4. Som chef borde nu Eva Burman gå till området och visa konkret hur det går till i de av henne omhuldade områdena. Inte sitta på sin stol och klaga.

  5. Men vad intresserade EK blev av stenkastning nu då. Något som har pågått några år, utan att de har reagerat nämnvärt.

    Fast nu höll de ju på att bli träffade själva . Så då är det ju naturligtvis en annan femma.

    Kan detta mån tro, vara ett pyttelitet uppvaknande för EK, över hur många svenskar har det i sina bostadsområden.

    Alltså i verkligheten, då inte som i tidningsvärldens frånvända och teoretiskt berättande värld.

  6. Vem skulle gråta om en murvel mer eller mindre utgår ur födelseboken men de som är inlåsta på redaktionerna typ ”T. Mattsson” han lär klara sig från dylika övningar 🙂

  7. Normala journalister är naturligtvis alerta och uppmärksamma på vad som händer omkring dem, det ingår ju i deras yrke!
    Och skulle någon bli utsatt för stenkastning så är det väl inga problem alls att identifiera brottslingarna -om man inte är en svensk hjärndöd journalist förstås! Dom är ju en sorglig art för sig och jag skulle väl inte heller gråta om dom råkade få en sten i skallen!
    Janne

KommenteraAvbryt svar