Dubbelt medborgarskap tvingar bort toppminister

INVANDRING. Högsta domstolen i Australien slår fast att det var fel att låta vice premiärminister Barnaby Joyce, som har dubbelt medborgarskap, att bli invald i parlamentet. Han måste därför lämna sin plats, vilket gör att regeringskoalitionen förlorar sin majoritet.

Joyce har utan att veta det varit medborgare både i Australien och Nya Zeeland. Hans pappa kom därifrån till Australien på 1940-talet och Joyce fick därmed automatiskt ett medborgarskap.
Australier kan inte väljas till parlamentet om de är medborgare i ett annat land.

SMH.com

-Pettersson tycker ovanstående fall verkar lite löjligt men visar att Australien tar sina medborgarskap på allvar till skillnad från Sverige.

Jag skickade för några år sedan flera mejl till Abdirizak Waberi, då moderat riksdagsledamot (2010-2014) som satt med i försvarsutskottet samtidigt som Sverige hade trupper i och utanför Somalia och frågade herr Waberi med ursprung i Somalia om han hade dubbelt medborgarskap – svenskt och somaliskt, jag fick trots flera försök aldrig något svar. Han svarar heller inte på frågan var han största lojalitet ligger – i Sverige, Somalia eller hos islam! Moderaternas kansli svarade heller inte på dessa frågor trots flera försök.

Idag är Abdirizak Waberi, rektor vid den muslimska Römosseskolan som drivs av Föreningen Islamiska Skolan i Göteborg.

Om Waberi på bloggen…

2:a värlskriget

Waltzing Matilda är en folkvisa från Australien, betraktad som Australiens inofficiella nationalsång. Sångtexten skrevs av poeten Banjo Paterson 1895.

Visan handlar om en tillfälligarbetare, en sk. ”swagman”, som gick från gård till gård för att arbeta. Deras packning kallades ”Matilda”. Han sitter vid ett vattendrag och kokar vatten, då ett får kommer för att dricka. Mannen tar fåret, men upptäcks av dess ägare och tre poliser. Hellre än att bli arresterad för stölden – ett brott som bestraffades med hängning – dränker sig mannen i vattendraget och han spökar där sedan dess.

De olympiska spelen i Sydney år 2000 var de tjugosjunde moderna spelen. Det tävlades i 300 grenar i 28 sporter. Antalet aktiva var 19 651 och 199 nationer deltog.

Spelen öppnades den 15 september och avslutades den 1 oktober med att David Gordon ”Slim Dusty” Kirkpatrick – född 13 juni 1927 död 19 september 2003 – fick äran att efter en enastående karriär sjunga tillsammans med de 114,714 i publiken…

 

7 thoughts on “Dubbelt medborgarskap tvingar bort toppminister

  1. Lite utanför själva ämnet, men måste uppmärksamma om ”mordet” på en nysvensk av en ILLEGAL(det som media säger att det inte finns någon illegal i Sverige) detta är
    PUBLICERAT AV SR.SE
    se följande fil

    Gräsmarksmordet: Erkänner hugg med yxa

    Enligt tidningen Expressen ska den man som misshandlade en kvinna i Gräsmark så svårt att hon avled ha erkänt brottet. Enligt uppgifter till tidningen högg han ihjäl henne med en yxa.

    Det var den 21 maj som en ung kvinna misshandlades så svårt att hon senare avled av sina skador. Brottet ägde rum i en liten villa utanför Gräsmark i Sunne kommun.

    Enligt uppgifter som tidningen Expressen publicerat ska mannen ha känt sig hotad av den unga kvinnan.

    Mannen sitter häktad och har under häktningstiden genomgått en personutredning. Enligt tidningen är det i den utredningen som mannen ska ha erkänt att han dödade kvinnan genom att upprepade gånger hugga henne i huvudet med en yxa. Mannen nekar dock till att ha begått ett mord.

    – Han medger grov misshandel och vållande till annans död, men han anser inte att det är mord. Han har inte haft uppsåt att döda, säger mannens advokat Lars Magnusson till tidningen.

    Mannen ska dessutom ha vistats i Sverige illegalt

    • Denne guldklimp var ju en väldig tillgång för hela landet.Med ett undantag,den lilla tjejen som skrämde honom till den grad,att han högg ihjäl henne med en yxa !!
      Stackars svin och en eloge till dårarna som importerat honom.

Kommentera