Klassiskt hotell är som en soptipp


INVANDRING. Orsa stadshotell har en minst sagt anrik historia. Därför reagerade Ulla Timander starkt när hon återvände hem och såg byggnadens skick. – Detta är en skandal, utbrister hon. Samtidigt påpekar Klas Nygren, som driver asylboendet, att man har en vaktmästare på heltid som ständigt följer Migrationsverkets underhållsplaner.

Ulla Timander bor i Danderyd men hade tagit rälsbussen för att besöka hembygden. Därmed körde hon förbi intill det anrika stadshotellet.
– Det var som en ren soptipp. En total slum av allehanda saker. Gamla cykeldelar, vilda buskar, grön lava längs väggarna och stuprännor där vattnet rinner över och strilar ned, berättar Ulla Timander, och hon är inte särskilt tillfreds med framsidan heller.

Läs mer…

-Pettersson säger att det finns en anledning till att stora delar av Mellanöstern ser ut som det gör och detta i kombination med flatheten i Sverige gör att det skräpas ned, slit och förstörs alldeles i onödan.

Det är märkligt att några fastighetsägare överhuvudtaget hyr ut till Migrationsverket eller enskilda nysvenskar utan väldigt goda referenser. De eventuella vinster, ofta överdrivna, som görs kommer att ätas upp när byggnaderna, lägenheter och övriga utrymmen ska renoveras. Undantag för Bert Karlsson, han har nämligen hyrt alla sin asylboenden och struntar i vilket skicka han lämnar dem i…


21 responses to “Klassiskt hotell är som en soptipp

 • Åke Moberg

  Bra träning för oss svenskar att se detta och att anpassa oss till de nya seder och bruk våra eminenta politiker har importerat.
  Vi ska ju integreras till vårt nya hemland!!!

  Gilla

 • Truthfighter

  Hur kan man säga att man räddar människoliv med detta. För ökar människolivets kvalitet och omfång i och med detta. D v s emottagande av världens avskräde. Det medför ju ingen förbättring av någonting alls. Nej, människoliven förstörs och reduceras när man premierar ohyra framför sunda levande varelser. Särskilt såna som förstör för andra, och drar ner mer högtstående civiliserade varelser i sin äckeldy. Detta är inte att främja människoliv. Det är att främja människolivens förruttnelse och förfall till total omänsklighet då människoliv inte mera finns, utan endast krälande maskar utan slut.

  Gilla

 • Olle

  Det är vidrigt att det bara får se ut som det gör.
  Känner bara sorg och vanmakt att Sverige får in allt avskräde som bara för in lort och skit.
  Råttor som gör revir, eller vad ska man kalla det.
  Usch för dessa LANDSFÖRRÄDARE. Åk hem med er.

  Gilla

 • Anna2

  OT men ändå sammanhängande. Nu basunerar Expressen ut att 400.000:- är minsann insamlade till Aleppo!
  Hade inte all världens ekonomiska lycksökare från alla möjliga länder, varav en bråkdel från Syrien, bestämt sig för att det var en god idé att komma hit och leva på skattefinansierade bidrag hade vi haft minst 40 miljarder att stoppa in i alla läger i dess närområden!
  Kanske borde uppföras listor på alla asylboende, och på alla migkontor, riksdagshuset mm, om vad en dagskostnad för var och en hade kunnat gjort för de som är kvar.
  Riktigt trycka upp och gnugga in det i nyllet på alla som inte verkar bry sig eller för den delen blivit undanhållen informationen.
  De skulle väl förmodligen ignorera även det förstås. Politikerna har sina livslånga intäktsgarantier av olika slag och de på asylboenderna har ju uppassning, städning, tvätt och lite fickpengar så de har det ok. Har du fått uppehållstillstånd har du kanske fått en lägenhet en svensk skulle behövt skuldsatta sig upp över öronen för, har hyran betald och får bidrag långt över vad en fattigpensionär eller socberoende svensk har. De har fram till nu även kunnat tacka nej till anvisat jobb – med bibehållet bidrag vilket varit uteslutet som infödd.
  Jag är väl en nazistfascistrasist liksom de runt 24-26 % av resten av befolkningen (enl de mest träffsäkra undersökningarna) eftersom jag tycker något stinker riktigt illa här…
  Försöker dock se det positiva mitt i eländet! Det är 2 år sedan 12.86% röstade på SD och sedan dess är det i ovan nämnda fördubblats.
  Med tanke på Engelaus https://detgodasamhallet.com/2016/10/11/hur-folk-gor/#more-5250 så vill folk få anledningar och hjälp att komma bort från PK-tänket och det är nu snart bara 47 månader kvar till nästa val så med alla galenskaper nuvarande regering och en allians av mähän kan hitta på så kan det bara bli bättre.
  Hur kommer det sig förresten att MP med sina idag underspärrenresultat, fortfarande innehar så övervägande del i sk oberoende media. Ännu värre i statsfinanserad media som man dessutom måste betala licens för!
  De sistnämnda borde vara förpliktigade att ändra var 4e år utifrån valresultat.
  Sorry! Så många tankar som hela tiden skapar nya tankar så det blir en halv roman! Dessutom självklara saker som ändå måste på pränt så att de finns där.
  Tveka dock aldrig att upprepa sånt vi andra tycker är gamla självklarheter och passé. Det finns alltid nya läsare som behöver mer kött på benen.
  Pettersson, går det att göra en välkomsttråd med ett urval av trådar? Bara för att de ska få en inblick i galenskaparna som är anledningen till att bloggen finns? Vet ju själv vilken tid jag lagt ner för att läsa alla gamla trådar på olika ställen/saiter/alt media för att inse att det är inte mig det är fel på.
  Det är ingen lätt uppgift…
  Nu: Oj vad jag lyckades trycka in i en kommentar! Lite upprörd? Jag? Inte då! Sov gott! Lär väl vakna 3.33 som vanligt med ännu fler tankar men har glömt dem igen när klockan ringer 06.28….

  Gilla

 • ruben

  De vill förstås känna sig som hemma genom att skita i allt. En kultur där kvinnan har ansvaret för den fysiska överlevnaden och mannen leker Guds apostel och är för stor för livet, kan inte leda till någon praktisk framgång.

  Gilla

  • Stromboli

   ruben
   Jag frågar mig ofta då jag dagligen ser de flockas där de inte borde vara, vad F*N gör de här ?
   Inget vettigt så klart bara avskräde !

   Gilla

   • ruben

    Som jag fattar är det en religiöst betingad invasion. Muslimerna skall leva på de otrognas bidrag, som är pengar från Allah ( Gud ) fast det är skattepengar. De vill även sprida Islam med tvång, som de alltid gjort där de verkat.

    Gilla

   • Stromboli

    ruben
    Läste nyss om Haiti vad tusan all hjälp har prioriterats dit under decennier men vad hjälper det när de förökar sig okontrollerat, har de problem med sina drifter ??
    Och avsaknad av ANSVAR för resultatet !

    Gilla

   • ruben

    Jag hoppas regering och FN skyddar oss mot Islam.

    Gilla

   • Stromboli

    ruben
    På Haiti råder inte islam…………det som råder är drifter !

    Gilla

 • age

  Bara en helt naturlig följd av; ”öppna era hjärtan”.
  Jag är förvånad att M har någon, enda medlem kvar.
  Bathra tar ett visst avstånd från dumskallen Reinfeldt,
  men inte tydligt.

  Frågan är om inte Reinfeldt går till historien som en större dumskalle än Trump?

  Dessutom är ju alla muslimer muslimer.

  Gilla

 • benke

  Ser väl ut som flyktingförläggningen Tuna Motell utanför Nyköping, fullt med bråte och massa skit överallt, skönt att det snart läggs ner.

  Gilla

 • Billy Boy

  Äckligt nersvinande av migranter ingenting ovanligt i dagens Sverige. Här några exempel från insidan av ett asylboende i Oxelösund, Södermanland.

  Gilla

 • Andre´ Kristian (@mmsoxford)

  Man kan fullt ut inse fru Timanders rättmätiga bestörtning vid åsynen av detta förfall. Vad man däremot ICKE begriper är det faktum att den heltidsanställde vaktmästaren uppenbarligen valt att negligera sina arbetsuppgifter. Har då vederbörande blivit hotad under arbetstid, eller är det bara fråga om lättja och försummelse? Hur kan denne Nygren försvara den uppenbara vanhävden och vad har han tänkt göra för att korrigera missförhållandena? Vidare är det från första början helt ansvarslöst att upplåta en del av vår kulturhistoriska bebyggelse åt ”hyresgäster” som varit vana vid stampade jordgolv, varför exempelvis kalvkättar hade passat bättre. Hur förbannat vettlöst får man egentligen agera i detta land innan man entledigas från en tjänst?
  Andreas.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Där kanske var nystädat tio minuter innan hon åkte förbi?

  Gilla

 • malmobon

  Vi lär få se hur Bert Karlsson ser ut när han lämnar med sina 100 miljoner eller mer.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Så det det absolut inte ut i Djursholm!

  Gilla

 • oerdoeg

  Jag övernattade där för tre år sedan, då jag gjorde en resa med Inlandsbanan. Suck, ser det så där illa ut idag?

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: