Statsministern inser inte att folk är oroliga över invandringen

EU:s toppmöte i Bryssel på tisdagen blev Storbritanniens avgående premiärminister David Camerons sista. Han sa att en av dom största orsakerna till att britterna vill lämna EU är unionens sätt att hantera migrationen, bland annat inom EU och till Storbritannien.

– Det fanns en mycket stor oro för den fria rörligheten för människor och migration, påeldat av oron för frågor om suveränitet och förmågan att kontrollera de här sakerna. Jag tycker att vi måste fundera över det, och Europa måste fundera över det.

Europa måste fundera över folks oro för migration och länders suveränitet, anser David Cameron.

Men Sveriges statsminister Stefan Löfven håller inte med om kritiken.

– I EU har vi fri rörlighet, och de här friheterna hör ihop. De ingår i medlemskapet. Sen förhandlade Cameron fram ett nytt avtal, vilket också skulle innebära att göra en del begränsningar i sociala rättigheter, som i sig är en begränsning just i rörligheten. Med det var ju Cameron nöjd, och han gick till en folkomröstning i tron att det skulle rädda medlemskapet i EU. Men nu gjorde det inte det.

Men ligger det något i den kritiken som han för fram?

– Nej, eftersom vi bygger på fri rörlighet. Det är en styrka att ha en fri rörlighet, att människor kan arbeta i andra länder under vissa premisser. Vi menar att det ingår, precis som vi har fri rörlighet för varor, tjänster och kapital är det bra att vi har fri rörlighet för människor. Det vet alla, att det ingår i medlemskapet.

-Pettersson menar att vår statsminister är dum på riktigt. Man kan vara för eller emot invandring och fri rörlighet men när han inte ens förstår att människor blir oroliga är det något fel, dessutom har han infört gränskontroller, tydligen tvärs emot sina och EU:s åsikter…

SR.se

18 thoughts on “Statsministern inser inte att folk är oroliga över invandringen

  1. Folk har tröttnat på att ständigt bli omsprugna av kriminella muslimer och polacker som aldrig kommer att bidra och som sponsras av lånade pengar. Dags att tänka till vem man vill ska styra landet nästa gång det är dags. Vi behöver vår egen Trump.

  2. Stefan Löfvén är en analfabet. Han kör samma svar på olika frågor. Cameron ville inte låna pengar för att ge bort dem till polacker, bulgarer och zigenare som parkerat sig på bidrag i SB. Nu kommer de att få flytta hem igen eller till Sverige (fri rörlighet eller social turism som det också heter). Det är när kackerlackan svarar på frågor utan manus som man märker att det är en av de absolut mest korkade människor som går i ett par skor. Man undrar vem han har legat med för att bli stassminister.

  3. De enda som röstade för var Skottland som får massor av pengar av EU medan resten av SB som har fått det mycket sämre ekonomiskt röstade emot (för att jobben försvunnit). Ganska enkelt för en politiker att leka översittare när man är så långt ifrån verkligheten man kan komma och man vill inte ens anstränga sig att sätt sig in i hur folk har det.

  4. Det sket sig för globalisterna som vill sudda ut landsgränser och nationer i Europa. Nu vet jag inte om det är för snöd vinning eller om det är hämnd för gamla upplevda oförrätter. Européer uppskattar för det mesta andra européer men vill för den delen inte ha massiv folkblandning och utslätning av sina kulturer.

    Eftersom jag råkade få på mig folkskollärarkavajen i morse så är det lika bra att jag reder ut begreppet nation som i dessa tider inte längre är synonymt med land eller stat som förövrigt inte heller betyder samma sak även om de ibland är utbytbara. Nation betecknar en grupp människor med samma ursprung, språk och kultur och som har sitt ursprung i latinets nātĭō som har med födsel, avkomma, stam, ras och folk att göra.

    En gång i tiden trodde jag att en amerikan är en amerikan är en amerikan. Innan deras migrationsproblem startade var engelskan nästan totalt dominerande och man bodde alla i samma union med fri rörlighet. Nu visar det sig att det finns så stora regionala skillnade baserade i huvudsak på invandringens historiska ursprung så att man kan tala om elva olika nationer i USA och dess omedelbara närhet: https://www.washingtonpost.com/blogs/govbeat/wp/2013/11/08/which-of-the-11-american-nations-do-you-live-in/ Hur kan då de amerikanska oligarkerna förvänta sig att en europeisk beige röra och kultur skall uppstå om inte det inte ens finns i den union där människor lämnade det gamla bakom sig för att skapa något nytt och där en mycket stor andel fick byta modersmål?

  5. Cameron talade om för Junker vad han hade för avsikter, men Junker trodde inte på Cameron.
    Nu tror Junker att Tyska skall bli EU-språk.
    Djävla fylle-svin.
    Kan inte ”Frizen” ta Europa med krig får man försöka med EU.

  6. Fri rörlighet ja, istället för flyktingar har vi fått en jävla massa
    FLYTTNINGAR, men det är inte samma sak, att folk flyttar
    för ett bättre liv?

  7. Ja att han är korkad bevisar han i stort sätt vid varje
    framträdande, det finns liksom inte i hans föreställningsvärld
    att det finns orsaker till folkets oro, för den gigantiska
    byråkrati med astronomiska kostnader som byggts upp i
    Bryssel, och med fantasilöner och förmåner och fluffiga
    pensionsavtal? ja det är mycket som den mannen inte
    begriper.

    Så är det även för hel och halvkommunisterna på SVT/SR
    som i snart en vecka kört rena kampanjer om hur korkat
    det är för England att dom begär utträde, hur korkat det
    är med folkomröstningar med folk som inget begriper, ja
    det är ingen måtta på allt ont som kommer att hända landet
    när dom går ur. Att det finns orsaker och anledning till folks
    oro behöver dom inte gå till England för att hitta, den är
    lika stor här i Sverige med, men vanligt folk ska enligt
    dom, förnumstiga inte ha åsikter, dom ska bara betala
    sin skatt och hålla käften enligt åsiktsmaskinerna.

    Att folk är bekymrad för den enorma byråkratin som
    byggts upp i Bryssel är inte konstigt, för den vi har här
    hemma, som redan var för stor innan har inte på något
    vis blivit mindre för att en ny byggts där nere!

  8. Måste fri rörlighet inbära fri rätt för folk utan försörjning att bosätta sig i valfritt land för att bli försörjda av landets skattebetalare?

    Kan man ha förståelse för oro folk känner som bor i kvarter som tagits över av invandrare och kräver att deras kultur skall tillämpas?

  9. Fri rörlighet i Europa ja – inte till Europa! Den fria rörligheten gäller inte om du kommer från Turkiet, Syrien, Eritrea, Kongo…………. Bara där visar statsministern att alla hästar inte är hemma, eller, hissen går inte hela vägen upp, välj själv!!

    • Exakt! Vår statsminister borde sätta sig i lugn och ro i ett hörn och läsa på om hur EU är tänkt att fungera (OBS – inte fungerar idag) och ta ställning till om det är möjligt att påverka EU i den riktningen eller inte. Den fria rörligheten förutsätter en yttre fungerande kontroll och fungerar den inte borde medlemsstaterna lyfta frågan resolut. Det är det UK nu har gjort men Löfven verkar inte fatta.

KommenteraAvbryt svar