Asylköping

Per Gudmundson gör en efterlängtad comeback i SvD…

…och rivstartar med en verklighet många verkar blunda för, eller åtminstone inte tar på allvar.

Hittills i år har det skett sex misstänkta mord på svenska asylboenden, alltså ett i månaden.

Det bor 85 000 personer på Migrationsverkets boenden, en siffra Gudmundson uppger och han brukar sällan krydda sina artiklar med påhitt och osanningar.

85 000 är ungefär vad det bor i tätorten Umeå eller kommunen Växjö. Jag hittar ingen tillförlitlig statistik över antalet mord i svenska tätorter och kommuner, men jag gissar (obs, gissar) att det inte skett ett mord i månaden vare sig i Umeå eller Växjö under 2016. När jag googlar hittar jag ett mord i tätorten Umeå och inget i Växjö kommun. Har någon av er en mer tillförlitlig statistik att gå efter, tar vi gärna emot den.

Per Gudmundson konstaterar dock att mordfrekvensen på svenska asylboenden är fjorton gånger högre än riksgenomsnittet och ligger på samma nivåer som i delar av Latinamerika. Gudmundson hävdar säkert riktigt att detta skulle föranleda enorma insatser från det offentliga om den mordfrekvensen var gällande i en vanlig svensk kommun, men nu placeras både kvinnor och barn i sådana miljöer.

Frågan Per Gudmundson ställer är högst relevant.

”Tycker regeringen att detta är acceptabelt?”

SvD

9 thoughts on “Asylköping

  1. Gruvmor – Bor i en liten by i Bergslagen som omvandlats till en asylförläggning utan att vi boende tillfrågats. Är mycket arg på politikerna och Migrationsverket. Oändligt trött på den undermåliga svenska journalistiken.
    Gruvmor skriver:

    Vad ska regeringen göra för att hindra att våldsbenägna människor begår våldsbrott i Sverige? Annat än att stänga gränserna och skicka tillbaka folk som kommit hit från våldsbenägna kulturer. Jag kan inte se någon annan konkret lösning på problemet.

  2. Tog de tag i problemet så ökar risken för uppmärksamhet och det vill man inte ha. Att alla migranter är goda människor ska svensken matas med till varje pris!

  3. Enligt vår statsminister är väl några människoliv inget att fästa
    sig vid, den fria rörligheten är viktigare, för honom helt öppna
    gränser!

  4. Eftersom regeringen inte gör något åt detta utan fortsätter att mörka så accepterar de detta. De har inte ”stake” att ta hand om detta problem. De har bara ögon för att kasta sten på andra länder för vad de gör och inte gör. SD har de tid att kasta lite sten på emellanåt också. Sina egna fel och brister finns inte. Det är som många i FN säger Besserwisser-svenskar.

KommenteraAvbryt svar