Sosse tog emot dubbla arvoden i två år, fick högre tjänst…

INRIKES. Socialdemokraten Susanne Meijer tog emot dubbla arvoden när hon satt i socialnämnden 2013 och 2014. Varje månad tickade det in 2 000 kronor extra på kontot. Det pågick i två år utan att hon slog larm. Nu tvingas Susanne Meijer betala tillbaka nästan 50 000 kronor. Personalchefen har gjort en avbetalningsplan åt henne.

Totalt fick hon ut drygt 46 000 kronor för mycket i arvode. Detta under en period då socialnämnden blödde ekonomiskt och gick tiotals miljoner kronor back årligen.

Skånska Dagbladet upptäckte de felaktiga utbetalningarna till Susanne Meijer i samband med vår granskning av de förtroendevaldas arvoden och ersättningar i socialnämnden och kommunstyrelsen.

När tidningen ringer upp Susanne Meijer och konfronterar henne med uppgifterna erkänner hon direkt att hon har fått mycket betalt och att hon nu har betalat tillbaka pengarna.

-Pettersson noterar att S-damen slirar på sanningen. Hon har inte betalt tillbaka pengarna utan gjort upp en avbetalningsplan. Sedan januari 2015 dras 1937 kronor varje månad från hennes lön för att reglera skulden.

Susanne Meijer har nu lämnat uppdraget som andre vice ordförande i socialnämnden och tagit plats på kommunalrådsstolen där hon får 58 321 kronor i månaden i arvode som kommunalråd.

Susanne Meijer var en av de politiker i socialnämnden som inte fick ansvarsfrihet för 2014, efter detblevhon kommunalråd.

Jag var inne och tittade lite på (S)usannes Facebookskonto och där ser det ut som vanligt när det gäller sossar. Hög moral ska gälla andra…

Den moraliska rötan i rörelsen

16 thoughts on “Sosse tog emot dubbla arvoden i två år, fick högre tjänst…

  1. Det är sällan vi får reda på fiffel i regeringen. Alla fifflar så ingen vågar börja avslöja. Två av cheferna på Röda Korset i Stockholm har 96.000 och 140 000. I månaden! Så ge vad du förmår så de inte svälter.

  2. Politiker I Egen berikare partiet S förnekar sig inte, det är
    en stor skam att dom får lov att kalla sig Arbetare parti,
    finns inte någon i partitoppen som varit i närheten av ett
    vanligt jobb, inte ens han som lotsar att han varit Svetsare!

    • ÅMÅL,
      För 45 år sedan så umgicks jag med en svensk ingenjör som tyckte att han skulle hjälpa med sin kunskap folket i afrika, det finns ju de som är idealister.
      Nåja han fick anställning av ”sida” när han anlände så väntade honom ett lyxigt boende samt tjänstefolk……..nu var han inte sosse ……så chockad slutade han på studs.

  3. Hon är väl troligtvis endast en i högen som litar på att ”går det så går det”.

    Nu till något helt annat område, såg ett reportage om mamma- babylåda /väska det var ett svt-reportage.
    Visst jag vet att man är känslig när man fött barn, det måste ju inte också innebära att man är okunnig om omvärlden. Reportaget handlade i princip bara om hjälp till invandrade nyblivna mammor i Sverige.
    Dessa svenska kvinnor som packade paket en god tanke men funderade de någon gång över hur havande kvinnor kan ta sig över kontinenter till Sverige för att föda barn här ? Hur betalades resan ? Varför fanns det inte pengar till det nödvändigaste ? Ställde de sig frågan om familjeplanering och preventivmedel ?
    De skulle kanske packa ner i lådorna information om familjeplanering på det språk som mottagaren kan tillgodogöra sig.
    Hur många av världens gravida kvinnor har vi råd med ?

KommenteraAvbryt svar