Inbördeskrig i Uppsala

INVANDRARVÅLD. Strax efter klockan ett natten till torsdag larmades polis och räddningstjänst om att det eldades på gatan i Stenhagen, Uppsala.

När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av stenkastande ungdomar och kunde inte ta sig fram till den bil och de två mopeder som brann. Kravallutrustad polis med hundar fick till slut kallas dit och skydda räddningstjänsten så att släckningsarbetet kunde utföras utan störningar.

– Det kommer att skrivas en anmälan om antingen skadegörelse eller försök till misshandel, säger Tommy Karlsson, vakthavande befäl vid polisen i Uppsala.

När polis anlände till Stenhagen så möttes de också av stenkastning. – Det är ett trettiotal ungdomar som varit på platsen och de ska även ha krossat en ruta på en av våra radiobilar genom att kasta en sten mot den, säger Tommy Karlsson.

Polisen har inte gripit någon person, men fick vara kvar på platsen i två timmar tills stämningen hade lugnat ner sig.

– Både räddningstjänsten och vi har ju försökt att tala dem till rätta men vissa av dem är helt enkelt bara inte mottagliga, säger Tommy Karlsson.

– Det dyker upp ett antal maskerade personer från ett buskage och börjar kasta sten mot polisen. Sedan springer de därifrån i olika riktning, säger Uppsalapolisens presstalesperson Christer Nordström.

-Pettersson har svårt att hänga med i polisens språkbruk. ”Antingen skadegörelse eller försök till misshandel” vad är det för språk? Två mopeder och en bil brann, det ÄR skadegörelse och stenkastning ÄR försök till grov misshandel eller mordförsök…

UNT.se och UNT.se

…och det var det lilla i stadsdelen Stenhagen, Uppsal såg det ut som nedan…”antingen skadegörelse eller försök till misshandel” det är ju för fan Mellanöstern…

 

21 thoughts on “Inbördeskrig i Uppsala

  1. En varning till alla er som befinner er söder om Landskrona….Just nu har hela svenska flygvapnet med sina båda fulltankade Jasplan passerat,och befinner sig på väg söderut..Troligen för att mota den lede FI,redan vid sydkusten ! Av farten och flyghöjden att döma,är läget kritiskt över Skåne.

  2. Men vad händer utöver anmälan? Absolut ingenting,
    om det fega jävla rättssystemet hade markerat med
    rejäla straff hade kräken slutat med sina ligistfasoner,
    det är fan inte klokt det brinner säkert tiotusen bilar
    helt i onödan varje år utan några åtgärder, var finns
    storkäftarna i Muppartitet när plast ,däck, oljor, asfalt,och
    drivmedel släpps ut i luften, om detta håller dom truten,
    för dom är ju själva djupt ansvariga för importen av
    dysfunktionella varelser som av ren jävla förstörelselusta
    beter sig som dom odjur dom i verkligheten är!

  3. Det behövs ingen krigsmakt till det här, det första som ska göras är att få poliskåren att begripa att de handlar undergivet, vekt.
    Nummer två är att plocka ut de hårdkokta typerna inom kåren, de som är kapabla till att rensa(en Norrmalmspiket)
    Nummer tre är att använda de vapen polisen har till sitt förfogande. En MP-5 kulsprutepistol är varken mer eller mindre än vad de låter som: Ett närstridsvapen, avlossar pistolammo men nu inte mer.

    Vi som gjort värnplikten och har vana av AK/ksp, vi vet kapaciteten på vapnen.
    Varför inte låta de tuffare poliserna gå en utbildning på AK4/AK5(G3/FN-FNC)? Då har man vapen så det räcker.
    Militär…ja, Hemvärnet då, i så fall. De har lokalkännedom och tål tuffa tag samt har nära till den lokala reinfeldtzonen och kan mobilisera med kort varsel.

    • Om jag ska våga mig på en gissning kokar det snart över inom polisväsendet för att man har tillsatt en ledning som till punkt och pricka gör vad han blir tillsagd: dra åt handbromsen såvida det inte gäller vanliga Svennar. Eliasson gör vad han blivit tillsatt för att göra – hålla Svenne i schack så inte Projektet störs medan Rosenbad i sin tur går i mäktiga intresseorganisationers ledband. Katten på råttan.

  4. Genom lagändring för några år sedan får numera Försvarsmakten bistå polisen. Det var nog inte avsett att användas mot nyfrälset utan för att skydda politikerna mot folket när väl det gått upp för folket att de blivit lurade och bedragna. En pluton med AK 5, PSG 90 och Försvarsladdning 21 hade i alla fall rensat på mindre än en minut.

  5. Oss emellan, jag tror inte att poliskåren är kapabel alls att lösa problemen nu och de än värre kommande.
    De har inte ens lyckats värna sig själva(sina löner), bristerna i utrustningsväg eller underbemanningen.

  6. Det kostar kommunerna enorma belopp att städa upp efter dessa människor när de beter sig som rena odjur runt om i landet.

    Det är så märkligt att regering vill inte gå in i debatt hur vi bäst löser det här för alla parter.
    Utan vi ska låta det fortgå?

    • Ska de va så himla svårt !!!!!! Ha en styrka som kommer bakifrån och fånga in dom en och en. Sen kan ungjävlarna ta reda på skiten de ställt till med. Och betala för bilar och sånt. Vore jag förälder i ett sånt område så skulle jag va ute och kolla va ungarna gör….. Det måste få ett STOPP SNART. I annat fall – Låt de brinna!!!!

      • Utvisning är det bästa alternativet. Skitsamma om det handlar om 14 åringar, skit som skit, bara ut.

KommenteraAvbryt svar