Hur många morer behövs i Malmö?

INVANDRING. Kulturhuset Moriska paviljongen i Malmö kan behöva stänga 2017, rapporterar P4 Malmöhus. Publiken sviker kulturhuset som kämpar med ekonomin och kommer att gå back med 300 000-400 000 kronor i år.

I kulturnämndens budget för nästa år föreslås en ökning av Moriskans budget med en halv miljon kronor. Men det räcker inte enligt den konstnärliga ledaren Ozan Sunar.

I år fick föreningen som driver kulturhuset 1,2 miljoner av Kulturrådet och två miljoner från Malmö stad.

-Pettersson undrar hur många morer det behövs i Malmö för att Moriskan ska gå med vinst? Moriska Paviljongen (i folkmun kallad ”Moriskan”) är en kulturbyggnad i Folkets Park i Malmö. Byggnaden ritades 1901 på uppdrag av arbetarrörelsen, av den polsk-judiske arkitekten Aron Wolff Krenzisky. Med sina sju torn och en tivoliarkitektur influerad av sekelskiftets orientalism, är den unik i sitt slag i Sverige. Huset invigdes 17 augusti 1902.

Morer kallades de muslimer som under den islamiska expansionen intog och bebodde Iberiska halvön (nuvarande Spanien och Portugal) från 700-talet ända till 1300-talet och grundade al-Andalus och sådana borde det finnas en hel del i Malmö. Säg att 100 000 muslimer satsar 100 kronor var så har moriskan helt plötsligt 10 miljoner.

För två år sedan skrev Petterssons om moriskan, oegentligheter med kommunala bidrag, svarta pengar osv. och då sa vänsterpartisten och kulturnämndens ordförande Daniel Sestrajcic: – Anmärkningarna är superallvarliga och vi tar det på största allvar. Det var lite värre än jag hade trott, problemen måste åtgärdas om vi ska ge fortsatt stöd. Nu fördjupar vi granskningen i januari och februari och kräver att de tar fram en åtgärdsplan.

Daniel Sestrajic är för övrigt stammis på bloggen, han slåss med polisen, åker på Ship to Gaza, säljer kommunala ägodelar med stor förlust och är nöjd, m.m. Sestrajic tycker att skattepengar inte är riktiga pengar och då är det inte så noga…

2015-12-17_0746

 

1 thoughts on “Hur många morer behövs i Malmö?

  1. De fick alltså 3.2 millar iår och 3.7 nästa år. Hur kan det inte räcka??! Vad gör de egentligen? Vad sägs om att de får klara sig på noll kronor i bidrag och istället erbjuda någon som folk vill ha för att få dit besökare?

KommenteraAvbryt svar