Zigenare smetar ned toaletter med blod och avföring

ZIGENARE. EU-migranter, dvs. östeuropeiska romer som kommit till Sverige för att tigga, har under två års tid bosatt sig på rastplatser längs vägar i Västerås med omnejd. Detta har lett till omfattande nedskräpning och vandalisering av rastplatserna, vilket i sin tur orsakat väldiga extrautgifter för Trafikverket. Nu lutar Trafikverket åt att stänga rastplatserna.

Högvis med skräp, stopp i avloppen på grund av att blöjor eller kaffefilter tryckts ner i handfat och toaletter, blod och avföring som smetats på toalettväggarna. Detta är den verklighet de anställda på Svevia möter. Svevia är det företag som på uppdrag av Trafikverket sköter rastplatserna i Västerås-området.

 

På Råby rastplats har nu en stor grupp bott i ungefär fyra månader. Viktoria Johansson arbetar med renhållningen av rastplatserna. Som mest har hon räknat till 14 bilar på Råby rastplats, med fyra till sex personer i varje bil.

Minst ett par dagar i veckan får Svevia, som sköter driften åt Trafikverket, göra extrautryckningar för att bland annat lösa stopp i avloppen, ofta på grund av att blöjor eller kaffefilter tryckts ner i handfat eller toaletter. Ibland beslutar Trafikverket även om att låsa toaletterna nattetid. Något som fungerade förra året men som i år hittills har fått motsatt effekt.

– Ibland när jag ska försöka låsa eller stänga toaletterna följer de efter mig in. De vill ju kunna komma åt vattnet så de blir väldigt irriterade på mig. Men jag börjar känna igen vilka som kan bli hotfulla och då gäller det att vara snabb, säger Viktoria Johansson.

Vid några tillfällen har EU-migranterna även visat sitt missnöje på annat sätt. – En dag, dagen efter att jag hade låst, satt det en kniv i dörren. Det var en tydlig signal. Och andra gånger har någon smetat avföring och blod på väggarna eller gjort sina behov precis utanför dörrarna till toaletten.

Hon säger att hon personligen inte är rädd men medger att hon anpassar sina arbetsdagar för att undvika tidpunkter när det är många där.

I början av maj misshandlades en polsk lastbilschaufför av 20 män på Råby rastplats. Förra året hotades även en elektriker med kniv på en av Västerås rastplatser då han bad de boende att plocka upp efter sig.

Nu höjer Trafikverket och Svevia beredskapen för att stänga rastplatsen helt – och att göra det med bara två timmars varsel.

– Vi vill inte göra det för det drabbar ju dem som verkligen ska vara där, som rastande och yrkeschaufförer, men fortsätter det så här så måste vi, säger Torbjörn Andersson, rastplatsansvarig på Trafik- verket.

– Vi ringer polisen hela tiden och anmäler incidenter och felparkerade bilar och tältning men det verkar inte vara någon prioriterad fråga, säger kollegan Karl Åkerlind.

Under sommaren städas rastplatserna två gånger per dag, övriga året bara en.

Kostnaderna för den extra städningen är höga. Hittills i år beräknas det ha gått åt mellan 280 000 och 300 000 kronor extra utöver budget.

-Pettersson undrar varför polisen inte ser till att zigenarna följer lagar och regler. Är det rasistkortet som spökar eller order uppifrån?

Det är också märkligt att media valt att kalla zigenarna för EU-migranter, det signalerar problem med EU och varför kallas inte danskar och norrmän som kommer hit för samma sak.

Det är inget fel på ordet zigenare, det är ryktet dessa skaffat sig som är problemet och det kan de bara själva göra något åt.

VLT

 

10 thoughts on “Zigenare smetar ned toaletter med blod och avföring

  1. Ja borde inte alla följa svensk lag. Tydligen inte.för nedskräpning är det väl 800 i böter. Men det kanske inte gäller romer.

  2. Vi har inte hört något tårdrypande kring de ”fattiga EU-medborgarna” under senaste dagarna.Troligen beroende på att Hatpressen,har fullt upp med bränderna på ”asylboenden”.
    I varje fall finns zigenarna kvar hos oss i Absurdistan.
    I Löddeköping t.ex.har detta folkslag funnit ett paradis för sig,vid ortens köpcentrum.I mina länkar till Skånskan nedan,kan ni läsa om deras misslyckade kupper från i går.Nu skall vi inte inbilla oss att allt går fel,när dessa utövar sina konster…så se upp :
    http://www.skd.se/2015/10/20/greps-med-preparerad-pase/
    http://www.skd.se/2015/10/20/avslojad-tjuv-tog-till-flykten/

  3. Zigenare är ett innovativt folkslag…I följande länk från dagens Skånska, kan ni läsa om regionens vandringsfolk,och den handel som dessa ”fattiga EU-medborgare”,sökte bedriva från en av Malmös kringliggande orter.
    Skräckinjagande är inte tillräckligt ord för sådana handlingar.Sedan finns det personer,som klagar över att polisen för lista över kriminella packet:
    http://www.skd.se/2015/09/24/kvinnor-lastes-in-och-tvingades-salja-sex/

  4. Det är för jävligt att behöva ta reda på skiten efter detta patrask. Tryna dom i deras skit istället, dom gör ju allt dom orkar för att förnedra Sverige och Svenskar.
    Tryck ner skiten tillbaka till ursprungsläget.
    Jävla drägg.

  5. Polisen? De jagar bara folk utan cykellyse. Helst ska de inte behöva lämna bilen. Om det vore någon ordning i det här landet skulle slöddret aldrig tillåtas bo fyra månader på en rastplats. Vad fan är det för fel på ansvariga? Hade det inte varit för detta jävla EU och den fria rörligheten hade detta problem aldrig uppstått. Glöm aldrig vilka som lurade in oss i EU!

  6. Lustigt, stänga anläggningar som kostat miljoner att uppföra?

    Är lösningen så svår att se birde hund och vit käpp delas ut till de styrande.

    Ge mej befogenheter och uppdraget och det är löst på 5 minuter.

  7. Stänga?

    Kan de inte bara se det som en konstinstallation likt den som idioten Nug som förstörde en tunnelbanevagn, eller psyk-fakefallet Anna Odell som upptog enorma resurser får vården för skojs skull.

    Och fungerar inte konstinstallation som ursäkt, fungerar det garanterat med att säga att det är mångfald och en del av det nya Sverige. Ingen kommer någonsin våga klaga av rädsla för rasistkortet.

    För varför ska en rastplats efter europavägarna stängas för lite avföring när våra grönområden, lekplatser, parkeringar mm inte stängs? Ja, annat än för dem som betalat grönområdet, lekplatsen och parkeringarna via skattsedeln då…

  8. Statsminister Stefan ”Svetsblänk” kanske skulle ”praktisera” tillsammans med Viktoria Johansson någon vecka .

    Så han fick chansen till att ”dementera” verkligheten i Sverige.

KommenteraAvbryt svar