Kristoffer Andersson häktad för mordet på Ida Johansson

BROTTSLIGHET. I går eftermiddag häktades 19-årige Kristoffer Andersson på sannolika skäl misstänkt för mordet på 21-åriga Ida Johansson som den 5 augusti påträffades mördad vid ett motionsspår i Upplands Väsby i norra Stockholm. Kristoffer Andersson har erkänt att det var han som mördade Ida. Motivet till mordet är dock oklart.

Domstolen har beslutat att Kristoffer Andersson ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Rätten misstänker att någon form av psykisk störning legat bakom mordet. Förutom erkännandet har Kristoffer Andersson kunnat knytas till brotten genom DNA-bevis. Det finns enligt polisen ingen känd koppling mellan gärningsperson och brottsoffer. Kristoffer Andersson är inte tidigare känd av polisen.

TIDIGARE 2015-08-06. Ung kvinna hittad mördad i motionsspår

En 21-årig kvinna har hittats död vid ett motionsspår i Upplands Väsby. Polisen uppger att hon troligtvis mördats. – En hundförare har hittat flickan i närheten av motionsspåret, säger Anna Kling vid Stockholmpolisen.

Kvinnan hade gett sig ut för att springa en kortare runda i området Runby vid 18.30-tiden på onsdagskvällen. När hon inte kom tillbaka anmälde hennes anhöriga kvinnan försvunnen och polisen gav sig ut med hundpatruller och en helikopter från Sjöfartsverket.

Kvinnan hittades död strax efter klockan 2 i natt. Hennes bil stod parkerad i närheten av motionsspåret och polisen kunde pejla hennes mobil som gav utslag i området. Vid försvinnandet fanns inga misstankar om brott utan teorin var att hon skadat sig på något sätt.

-Pettersson säger inget tills vidare men ber att få återkomma…

8 thoughts on “Kristoffer Andersson häktad för mordet på Ida Johansson

  1. Tog upp psykiatrins tillkortakommanden på torget i Nyköping idag. Kommunalrådet hänvisade mig till en ”expert” som MP har. Han bor i Gnesta och jag frågade varför öppenvården stängts ner där. Den har inte stängs sa han, den har bara flyttat till Nyköping. Ställde några frågor till men märkte att denna expert var ett stolpskott. Han begrep ingenting och såna skall styra psykiatrin. Han borde ta på sig skämshatten. Nästan alla ledande politiker var där. Jag konfronterade v-Nicklas. Han sa inte ett ljud. Är det underligt att psykvården INTE funkar. Säger som Stenmark: Ingen mening att förklar för folk som inte begrip.

  2. Givet att det var en svensk gärningsman – han erkände ju brottet inför de överväldigande bevisen.
    Gärningsmän från MENA-länder brukar ju fortsätta att blåneka, oavsett vilka bevisen är.

  3. Nu kommer biverkningarna efter psykiatrins kollaps 1995. Grabben borde tydligen varit inlagd vid tillfället för mordet. NU får han psykvård. Detta händer om och om igen i Sverige idag. När jag konfronterar ansvariga politiker så funkar vården BRA. Är dom både döva o blinda?

KommenteraAvbryt svar